Haber / Zeynep TAŞTAN
Yürüyen Köşk’te gerçekleştirilen etkinliğe Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı V. Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türk mutfağının ulusal ve uluslararası arenada tanıtılması amacıyla ile ilan edilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında kurulan stantları gezen Vali Muammer Erol ve beraberindekiler, Şaban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nin şefleri tarafından yapılan yemeklerle ilgili aşçılardan bilgi aldı.
‘TÜRK MUTFAĞINI SIRALAMADA İLK 3’LERE SOKABİLMEK İSTİYORUZ’..
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali: “Türkiye Turizmini Geliştirme Ajansı işbirliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ile asırlık Türk mutfağımızın kitabı yayınlandı. Bu yıl ilk olması kaydıysa her yıl geleneksel hale getirmek istediğimiz etkinliğimizi 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlayacağız. 81ilde eş zamanlı bu etkinlik yapılıyor. Buradaki amaçlanan hedef Türk Mutfağı’nın dünya markası haline getirmek. Bilinirliğini ve tanınırlığını arttırmak istiyoruz. Dünyada bu anlamda iddialı olan ülkelerin önüne geçerek Türk mutfağını sıralamada ilk 3’lere sokabilmek istiyoruz. Bununla birlikte gastronomi turizmi sayesinde ülkemizi gastronomi turizmi çekim merkezi haline getirmek istiyoruz. Ülkemizin ve Yalova turizminin katkı sunacağını düşünüyorum. Burada 32 adet Yalova yemeği var. Türk ve Anadolu mutfağı bulunuyor. Burada özellikle Marmara Bölgesi’nin yemekleri bulunuyor. Termal çorbası, sarması, böreğimiz, hinkal mantımız; Yalova’nın menüsü aslında çok zengin” dedi.