yalovahabercihabergazeteenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
16,6727
EURO
17,5350
ALTIN
975,77
BIST
2.490,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
29°C
Yalova
29°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Açık
30°C
Cuma Açık
30°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Açık
31°C
MyYalova

YALOVA LEZZETLERİ TANITILDI

YALOVA LEZZETLERİ TANITILDI
23.05.2022 14:15
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yürüyen Köşk’te gerçekleştirilen etkinliğe Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı V. Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türk mutfağının ulusal ve uluslararası arenada tanıtılması amacıyla ile ilan edilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında kurulan stantları gezen Vali Muammer Erol ve beraberindekiler, Şaban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nin şefleri tarafından yapılan yemeklerle ilgili aşçılardan bilgi aldı.

‘TÜRK MUTFAĞINI SIRALAMADA İLK 3’LERE SOKABİLMEK İSTİYORUZ’..

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali: “Türkiye Turizmini Geliştirme Ajansı işbirliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ile asırlık Türk mutfağımızın kitabı yayınlandı. Bu yıl ilk olması kaydıysa her yıl geleneksel hale getirmek istediğimiz etkinliğimizi 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlayacağız. 81ilde eş zamanlı bu etkinlik yapılıyor. Buradaki amaçlanan hedef Türk Mutfağı’nın dünya markası haline getirmek. Bilinirliğini ve tanınırlığını arttırmak istiyoruz. Dünyada bu anlamda iddialı olan ülkelerin önüne geçerek Türk mutfağını sıralamada ilk 3’lere sokabilmek istiyoruz. Bununla birlikte gastronomi turizmi sayesinde ülkemizi gastronomi turizmi çekim merkezi haline getirmek istiyoruz. Ülkemizin ve Yalova turizminin katkı sunacağını düşünüyorum. Burada 32 adet Yalova yemeği var. Türk ve Anadolu mutfağı bulunuyor. Burada özellikle Marmara Bölgesi’nin yemekleri bulunuyor. Termal çorbası, sarması, böreğimiz, hinkal mantımız; Yalova’nın menüsü aslında çok zengin” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.