yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2568
EURO
34,8313
ALTIN
2.437,06
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

‘ŞEFFAF BİR YÖNETİM ANLAYIŞI SERGİLİYORUZ’

‘ŞEFFAF BİR YÖNETİM ANLAYIŞI SERGİLİYORUZ’
23.11.2023 17:05
0
A+
A-
  • Şeffaf bir yönetim anlayışı ile çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova’da başlatılan kentsel dönüşüm projesini hatırlattı ve vatandaşlara çağrıda bulundu.

..”Gayemiz güzel şehrimiz Yalova’mız için ortaya vizyoner projeler koyacak, halkımızın parasına sahip çıkabilecek, yapacağı yatırımlarla bu şehri kalkındırabilecek iradeyi ortaya koyacak bir adayın olması ve onun seçimi kazanması.”

  • ..”Yalova’mızın komple 550 kilometrelik ana isale içme suyu hattını yenilemiş olacağız. Çalışmalar da oldukça iyi gitti ve planlamalarımız kapsamında yağışlar gelmeden kent merkezindeki çalışmalar tamamlandı.”

..”Yalova tarihinde 750 milyon TL değerinde içme suyu isale hattı projemizi hayata geçirdik ve çalışmaları sürüyor.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Gözde FM’de, Kutsi Aksay’ın sunduğu Okyanus isimli programın bu haftaki konuğu Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk oldu. Tutuk, görev geldiği ilk günden bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

‘Yalova Belediyesi’nde bin 505 kişi çalışıyor’

Yalova Belediyesi’nin işleyişiyle ilgili bilgiler veren Tutuk, Yalova Belediyesi’nde bin 505 kişinin çalıştığını söyledi. Tutuk, “Yalova Belediyemizde 5 başkan yardımcımız var. Yalova A.Ş. ve YABELTAŞ olmak üzere iki şirketi bulunuyor. Bir de Personel A.Ş.’miz var. Belediyemizde 273 memur, 163 kadrolu işçi, Personel A.Ş. personeli de 912 kişi bulunuyor. Ayrıca Yalova A.Ş.’de 44, YABELTAŞ’da da 113 personelimiz bulunuyor. Yani hepsini topladığımızda şirket personeli dâhil bin 505 kişi Yalova Belediyemizde çalışıyor” dedi.

‘El birliği ile’

Seçim sürecini el birliği ile gerçekleştireceklerini dile getiren Tutuk, “Bildiğiniz üzere 14 Mayıs 2023’te bir genel seçime gittik. O süreçte de bizler milletvekillerimizle ve teşkilatımızla el birliğiyle koordineli bir çalışma ortaya koyduk. Tabi önümüzde bir seçim var. Genel seçimlerde olduğu gibi parti teşkilatımızla birlikte bu süreci yine el birliğiyle yürüteceğiz. Gayemiz güzel şehrimiz Yalova’mız için ortaya vizyoner projeler koyacak, halkımızın parasına sahip çıkabilecek, yapacağı yatırımlarla bu şehri kalkındırabilecek iradeyi ortaya koyacak bir adayın olması ve onun seçimi kazanması” ifadelerini kullandı.

‘Yalova’mızın geleceğini düşünüyoruz’

Ulaşılabilir bir belediye başkanı olduğundan söz eden Tutuk, “Hemşehrilerimiz makamda olmasa bile sosyal medya üzerinden görüşlerini rahatlıkla bildirebiliyor. Onlar beni takip ettiği gibi bende onları takip ediyorum. Onların görüşleri, eleştirilerini görerek yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. Biz göreve geldiğimizde vahim bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Belediyemizin veznelerinde icra memurları oturuyordu. Bunu su faturası ödemeye gelen vatandaşlarımız da görüyordu. Bir dünya da icra dosyası vardı. Bir belediyenin 5 bin lira gibi bir rakamı kendi esnafına ödeyemediğini düşünebiliyor musunuz? Biz icraları kapattık. Borcu sıfırladık. ‘Şu an alacağım’ var diyen varsa buyursun.  Bizler geleceği de düşünerek 46 dönüm arsa satın alarak belediyemize kazandırdık. Bu konuda Yalova’mızın geleceğini düşündük. Bu yönde güzel bir hamle yaptık” şeklinde konuştu.

‘Şeffaf bir yönetim anlayışı sergiliyoruz’

“Oldukça şeffaf bir yönetim anlayışı sergiliyoruz” diyen Tutuk, “Geçtiğimiz günlerde taksi plakası ve eski belediye binasının yıkım ihalesini gerçekleştirdik. Siz bunu beceremediniz diyen çıktı mı? Oldukça şeffaf ve sağlıklı süreç yürütüyoruz. İlgili müdürlüklerimiz, birimlerimiz arıyor, tarıyor her şeyini araştırıyor ve nihayetinde kamu yararı gözeterek hak eden firma ve şahıslar ihaleleri kazanıyor. Ana isale hattında çalışmalar 5 koldan sürdürülüyor. Altınova’dan Armutlu’ya olan projede fiziki ilerleme yüzde 53. Yalova’mızın komple 550 kilometrelik ana isale içme suyu hattını yenilemiş olacağız. Çalışmalar da oldukça iyi gitti ve planlamalarımız kapsamında yağışlar gelmeden kent merkezindeki çalışmalar tamamlandı. Kadın Aile Müdürlüğümüz oldukça etkin çalışmalar yürütüyor. Hasta ziyaretlerinden ev ziyaretlerine hane taramalarından STK’larımızın programlarına verdiğimiz destekler gibi birçok alanda sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sergilemek üzere çalışma yürütüyoruz. 9 mahallemizde de hane taramaları yaptık” dedi.

‘Deprem öncesi yapılmış binanız varsa gelin dönüştürelim’

Yalova’da yapılması planlanan imar planı değişikliğine de değinen Tutuk, “Türkiye’de pek örneği olmayan bir çalışma içerisine girdik ve 5-6 katlı deprem öncesi inşa edilen binaların yıkılıp yerine yeniden 5-6 katlı binaların yapılabilmesinin önünü açtık. Bu konuda şu ana kadar 5 ve 6 katlı toplam 19 adet binanın yani, dairenin dönüşümü için yapı ruhsatı verildi. 13 binanın da daha kentsel dönüşümü için ruhsat başvurusu var. Onlar da 2-3 ay içerisinde tamamlanır. Bu dönüşüm çok önemli ve en çok önem verdiğim konulardan birisi. Hemşehrilerimize de çağrıda bulunuyorum. Gelin dönüşümü hep birlikte yapalım. Bizler gerekli adımı attık şimdi sıra hemşehrilerimizde. Deprem öncesi yapılmış binanız varsa gelin dönüştürelim. Yalova’mız hizmete aç kalmış. Ben bunu gördüm. Bizler de hemşehrilerimizin hak ettikleri hizmetlere kavuşabilmesi için canla başla çalışıyoruz. Dolayısıyla hemşehrilerimiz bunu görüyor. Sürekli sahadayız. Durmadık, durmuyoruz. Haliyle hemşehrilerimiz bizleri takdir ediyor” ifadelerini kullandı.

‘Çalışmalar devam ediyor’

İsale hattı projesinin Yalova tarihinin en önemli projesi olduğunu dile getiren Tutuk, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Yalova tarihinde 750 milyon TL değerinde içme suyu isale hattı projemizi hayata geçirdik ve çalışmaları sürüyor.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.