yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
25°C
Yalova
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

YERELDE AFET YÖNETİMİ KONUŞULDU

YERELDE AFET YÖNETİMİ KONUŞULDU
05.05.2024 11:37
0
A+
A-
  • İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü Öğretim Üyesi ve Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun konuşmacı olduğu konferansta Yerel Yönetimlerde Afet Yönetimi konusu ele alındı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nun organizasyonu, Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı ile Kent ve Toplum Araştırmaları Kulübü katkılarıyla Çınarcık Meslek Yüksekokulu Nurettin Topçu Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa, Çınarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. İzzet İsmail Dur, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, mahalle muhtarları, kamu personelleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

AFET YÖNETİMİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ..

Afet yönetiminin risk ve zarar azaltma, hazırlıklı olma, müdahale ve iyileştirme gibi aşamalardan oluştuğunu ifade eden Prof. Kadıoğlu, afetler yaşanmadan önce afet yönetimine geçilmesi gerektiğini ve en kötü senaryoya göre hazırlık yapılması gerektiğini belirtti. Birçok afet türünün varlığından söz eden Prof. Kadıoğlu, bölgesel bazda afet analizlerinin yapılmış olmasının afet yönetimindeki önemine değindi.

İLK 72 SAAT KONUŞULDU..

Kent selleri ile deprem gibi afetlerle ilgili konuşmalarını sürdüren Prof. Kadıoğlu, kent sellerinin şehirleşme ve yapılaşmadaki eksikliklerden kaynaklandığını, çözümü için yerel yönetimlere önemli sorumluluklar düştüğünü ifade etti. Depremlerle ilgili de bilgiler aktararak görüşlerini belirten Prof. Kadıoğlu, farklı ülke örnekleri vererek yapılaşmada depreme dayanıklı teknoloji kullanımının hayat kurtarıcı rolünden söz etti. Ayrıca, ilk yetmiş iki saatin hem kurumlar hem de insanlar açısından kritik olduğunu ifade eden Prof. Kadıoğlu, vatandaşların ev içi eşyaları sabitlemesi, acil durum çantası oluşturması gibi birtakım hazırlıkları tamamlamış olması gerektiğini söyledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.