yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
22°C
Yalova
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
25°C

TANSİYON ALETİ PROJESİ İLGİ GÖRDÜ

TANSİYON ALETİ PROJESİ İLGİ GÖRDÜ
05.05.2024 11:35
0
A+
A-

DÜNYA DEVİ İLE İŞBİRLİĞİ

  • Çınarcık Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fosforlu Basınç Göstergeli Tansiyon Aleti Projesi ile dikkatleri üzerine çekti. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda faydalı model belgesi alan okul, bu başarısıyla önemli bir adım atmış oldu..

Çınarcık Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü, projede emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, bu başarının okulun eğitim ve araştırma faaliyetlerine katkı sağlayacağını belirtti..

 

Haber/Zeynep TAŞTAN

Çınarcık Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından geliştirilen ‘Fosforlu Basınç Göstergeli Tansiyon Aleti’ adlı faydalı model, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak Resmi Patent bülteninde yayımlanması için onay aldı. Bu başarıyla sınırlı kalmayan okul, dünyanın en iyi ve en ünlü manuel tansiyon aleti markası ERKA yetkilileriyle görüşerek, faydalı model hakkında bir protokol imzalama kararı aldı. Bu protokol, ürünün uluslararası alanda tanıtımını ve dağıtımını sağlamak için atılan önemli bir adım olacak.

MÜDÜR KARABACAK TEBRİK ETTİ..

Türk Patent ve Marka Kurumu Patent Dairesi Başkanlığı’na 7 Aralık 2023’te geliştirdikleri Fosforlu Basınç Göstergeli Tansiyon Aleti ile başvuran okul, 22 Nisan’da açıklanan kararla belgeyi almaya layık görüldü. Karar ve faydalı model, Resmi Patent Bülteni’nde yayımlandı. Ayrıca, Almanya’da bulunan manuel tansiyon aleti üreticisi firmanın yetkilileriyle söz konusu tansiyon aleti için görüşme yürütüldüğü bildirildi. Okulu ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak, okul adına tescil edilen faydalı model çalışmalarında, sahadaki ihtiyaçları araştırarak fikrin oluşmasını sağlayan Sağlık Hizmetleri Alan Şefi Züleyha Gülerman, tescil sürecinde teknik çalışmaları yapan matematik öğretmeni Gökhan Kaçar ve çalışmaları organize eden Müdür Yardımcısı Filiz Göktaş Yıldırım’ı tebrik etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.