yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5240
EURO
34,7853
ALTIN
2.411,40
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

ÖZEL BİREYLERE SOSYAL ETKİNLİKLER

ÖZEL BİREYLERE SOSYAL ETKİNLİKLER
26.02.2023 15:42
0
A+
A-

Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, derneğin Yalova’da yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

..”Geçtiğimiz yıllarda başta Sayın Valimizin girişimleri ve İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla derneğimizde bir kütüphane oluşturuldu. Bu kütüphaneye ilave olarak projeksiyon cihazı ve bilgisayarda derneğimize hediye edildi. Gençlerimiz burada keyifli vakit geçiriyorlar.”

..”Engel dediğimiz hadise ne beden de ne de zihinde gerçek engel kalpte. Yeter ki engel kalpte olmasın. Herkes için engelsiz bir dünya istiyoruz.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yeni Yaşam Engelliler Derneği üyelerininrehabilitasyon ve motivasyonunu sağlamak amacıyla haftanın belirli günlerinde sosyal etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu etkinliklerle hem ailelerin hem de dernek üyelerinin moral ve motivasyon kazandığını söyleyen Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, “Derneğimizde haftanın çeşitli günlerinde öğrencilerimizi ağırlayarak, kitap okuma, resim yapma gibi sosyal çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu çalışmalarla gençlerimizin hayata katılımlarını artırmak ve motivasyonunu zinde tutmak istiyoruz. Gençlerimizin rehabilitasyonu sağlamak ve hayata kazandırmak amacıyla çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Dernek çatısı altında müzik, resim, el işi kursu, konser gibi birçok çalışma ortaya koyuyoruz. Gençlerimizin hem özgüvenlerinin artmasını hem de toplumla olan bağlarının güçlenmesini amaçlıyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda başta Sayın Valimizin girişimleri ve İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla derneğimizde bir kütüphane oluşturuldu. Bu kütüphaneye ilave olarak projeksiyon cihazı ve bilgisayarda derneğimize hediye edildi. Gençlerimiz burada keyifli vakit geçiriyorlar. Bu işi daha da hareketlendirmek istedik. Lise öğrencilerimizi derneğimize davet ediyoruz ve engelli gençlerimizle verimli vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Gençlerimizin özgüvenlerini görmek, hayata katıldıklarına şahit olmak bizim için en büyük mutluluk kaynağı. Engel dediğimiz hadise ne beden de ne de zihinde gerçek engel kalpte. Yeter ki engel kalpte olmasın. Herkes için engelsiz bir dünya istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da duyarlı olmaya ve farkındalık etkinliğimize katılımlarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.