Haber / Zeynep TAŞTAN
Öğretmenler, veliler, öğrenciler ve TEMA gönüllüleri ile birlikte oldukça coşkulu bir ortamda geçen etkinlikte çocuklar hem eğlendiler, hem de atıklardan geri dönüştürülen materyalleri yeniden kullanarak doğaya daha az zarar verme yolunda önemli bir adım atmış oldular.
‘SIFIR ATIK SADECE GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ DEĞİLDİR’..
Yalova Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Murat Alacatlı ve TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir öğrencilerle bizzat ilgilendi ve sıfır atık ve çevre konularında sohbet etti. Arzu Demir yaptığı açıklamada, “23 Nisan 1920 tarihi, bugün üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atıldığı, milli egemenliğin ilan edildiği önemli bir gündür. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. TEMA Vakfı olarak Yalova’da öğrencilere verdikleri sıfır atık projesi eğitimleri hakkında kısa bilgilendirmede bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı iş birliğinde 2018 yılında pilot uygulama ile başlayan ve 2019’dan itibaren Tetra Pak Türkiye’nin destekleriyle uygulanan sıfır atık eğitim projesi ile çocukların doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık kazanmaları ve sıfır atık yaklaşımını benimsemeleri hedeflenmektedir. Sıfır atık, bir geri dönüşüm projesi değil aslında atık çıkarmamak ya da azaltmak üzerine doğa dostu bir yaşam felsefesi demektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ülkemize bağımsızlık kazandıran ve Ülkesinin çocuklarına tam 102 yıl önce bayram hediye eden Atatürk’ün doğayı koruma isteği Yürüyen Köşk efsanesinin doğmasına sebep olmuştur” dedi.
TUTUK’A TEŞEKKÜR..
Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve eşi Gülşen Tutuk da etkinliğin ziyaretçileri arasındaydı. Tüm atölyeleri inceleyen, öğrenciler ile sohbet eden Başkan Vekili Tutuk, el baskısı etkinliğini yakından incelediler ve TEMA Vakfı’nın her zaman yanlarında olduklarını ifade ettiler. Arzu Demir de, “Tam bir doğa dostu olan Tutuk ailesine ve her zaman TEMA Vakfı’nın ve çalışmalarının yanında olan Başkan Vekili’mize teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ve ailesine etkinliğimize renk kattıklarından dolayı da teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
BİR DİZİ ETKİNLİK YAPILDI..
Şenlikte Yalova Üniversitesi Genç TEMA Başkanı ve Yalova Üniversitesi İklim Elçisi Hale Tabu ve Üniversite Öğrencisi TEMA Gönüllüleri’nin yardımları ile sıfır atık ve çevre müfettişi konulu etkinliklerde 3 farklı atölye çalışması yapıldı. Patates baskı boyama, çakıl taşı ve kozalak boyama ve atık kavanozdan kumbara ve kalemlik yapımı ve kupa boyama atölyeleri çalışmaları yer aldı. Etkinlikte ayrıca el baskı tekniği ile de poster çalışmaları, çocuklara yüz boyaması, çevre ve iklim değişikliği konularında bilinçlendirmeyi amaçlayan faaliyetler gerçekleştirildi. Yalova Çevre Şehircilik ve İklim Müdürlüğü, tarafından hazırlanarak çocuklara dağıtılan pamuk şeker, bayraklar, balonlar, şapkalar, tişörtler, boya kitap ve kalemleri gibi hediyelerle de şenlik havasında geçen bir 23 Nisan ve sıfır atık konulu etkinlik sonlandırıldı.