yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

2021 YIILNDA YALOVA’YA 492 BİN 836 TURİST GELDİ

2021 YIILNDA YALOVA’YA 492 BİN 836 TURİST GELDİ
17.04.2022 15:56
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerine Vali Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan V. Mustafa Tutuk, Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutan V. J.Alb. Özkan Seyrek, Termal Belediyesi Başkanı Hüseyin Sinan Acar, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali günün anlam ve önemi belirten konuşmalarını yaptı. Tali, konuşmasında, “Bugün burada açılış törenini yaptığımız Turizm Haftası’nın ülkemizde turizm bilincinin oluşması ve ciddi bir ekonomik potansiyel olan turizm sektörünün bu tip kutlamalarla daha da gelişmesi en büyük dileğimizdir. Yalova turizmi, gerçekleştirilen çalışmalar ve yatırımlarla ülke turizmi içindeki payını ve önemini giderek artırmakta, yüzde 63’ü ormanlarla kaplı olan ilimizin Termal Turizm Merkezi ile Armutlu Termal Turizm Merkezi kaplıcalarının şifalı suları, yeşil bitki örtüsü, Sudüşen ve Erikli Şelaleleri, Dipsiz Gölleri, Delmece Yaylası, 239 kuş türü bulunan Hersek Lagünü, arberetumu, çiçeği, kivisi, balı, organik tarımı, marinası, Yürüyen Köşk, Osman Gazi Köprüsü ve kumsallarıyla bir destinasyon merkezidir” dedi.

‘YALOVA DÜNYA’YA AÇILIYOR’..

Yalova’nın Dünya’ya tanıtılması için çalışmalar yapıldığını söyleyen Tali, “Amacımız bu kadar çeşitliliği ve zenginliği bünyesinde barındıran ilimizin, bir çekim merkezine dönüştürülerek turizmden hak ettiği payı almasını sağlamaktır. Bunun yolu kamu kurumları, yerel yönetimler, sektör temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin oluşturacağı sinerji ile yurtiçi ve yurtdışındaki tanıtımıyla mümkündür. Bu dönem pandemiye rağmen Valimizin desteği ile Müdürlüğümüzce hazırlanan ve finansmanı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından karşılanan Dijital Kent Tanıtım Sistemi ile Yalova Dünya’ya Açılıyor Projesi, yalovagezi.com olarak 4 dilde faaliyete geçirilmiş, ülkemizde ve dünyada ilimizin tüm değerlerini tanıtma fırsatı yakalanmıştır” diye konuştu.

‘492 BİN 836 TURİST GELDİ’..

Turizm verilerini de paylaşan Tali, “Ayrıca Antalya Yörex, İstanbul Emitt Fuarları’nda yer alarak ilimizin en iyi şekilde tanıtımı yapılmıştır. İlimizin turizm verilerine kısaca değinecek olursak; 2022 yılı Mart sonu itibariyle turizm işletme belgeli tesis sayısı 16, yatak kapasitesi 2856, belediye belgeli tesis sayısı 102, yatak kapasitesi de 6 bin 478 olup, toplam yatak kapasitesi 9 bin 334’dür. 8 turizm yatırım belgeli otelin faaliyete girmesiyle beraber bin 919 yatağında eklenmesiyle, 4709 nitelikli yatak arzı olacaktır. Ayrıca Turizm İşletme Belgeli SETUR Marina Mavi Bayrak ödülüne sahiptir. İlimizde, 55 A grubu, 5 C grubu olmak üzere toplam 60 seyahat acentesi bulunmaktadır. 2021 yılı sonu itibariyle, 126 bin 185 yabancı, 366 bin 651 yerli turist olmak üzere, toplam 492 bin 836 kişi ilimizde konaklamıştır. Bu açılışla ve hafta boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle turizm bilincinin daha da gelişmesi, Turizm Haftası’nın ülkemizin ve ilimizin gelişen vizyonuna katkı sunacağını ümit ediyor, tüm Yalovalılardan birbirinden keyifli ve renkli etkinliklere katılımlarını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

MİNİKLERİN GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ..

Yapılan konuşmanın ardından Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrencilerinin mehter takımı gösterimlerini yaptı. Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrencilerinin turizm ile ilgili şiir ve özlü sözlerin okunmasının ardından TUFAG Derneği ve Kuzey Kafkas Derneği’nin folklor ekipleri gösterilerini gerçekleştirdiler. Gösterilerinin ardından Vali Muammer EROL ve protokol üyeleri, Yalova El Sanatları Derneğinin Kent Müzesi’nde hazırlamış oldukları serginin açılışını gerçekleştirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.