yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

TATLI SU KEFALİ KORUMA ALTINDA

TATLI SU KEFALİ KORUMA ALTINDA
16.10.2023 15:32
0
A+
A-
  • Dünyada sadece Teşvikiye deresinde bulunan kalın dudaklı tatlı su kefalinin (squalius cephaloides) korunma çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince, nesli tükenme tehlikesi altında olan kalın dudaklı tatlı su kefalinin korunması için yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında 2014’te tespit edilen ve sorumluluk alanlarımız içerisinde bulunan endemik, kalın dudaklı tatlı su kefali (squalius cephaloides) IUCN kriterlerine göre nesli tükenme tehlikesi altında olan türün izlenmesi korunması ve devamlılığının sağlanması adına yapılan çalışmalar son hızla devam ediyor. Dünyada sadece Teşvikiye deresindeki 10 kilometrelik alanda görülen balığın sayısı, ağırlıkları ve yaşadığı suyun kalitesi ölçülüyor. Squalius cephaloides hem otsu hem de hayvansal besinlerle besleniyor. Nisan- Haziran üreme dönemi. Balığımız lokal endemik tür, yani dünyada sadece bu bölgede bulunduğu için şu an koruma altında. O yüzden avlanması yasak. Bu türün gelecek nesillere devamlılığını sağlayabilmek için İl Şube Müdürlüğümüz teknik personeli tarafından düzenli takibini yapıyoruz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.