yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
25°C
Yalova
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ’NDEN YALOVA’YA TEKNİK GEZİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ’NDEN YALOVA’YA TEKNİK GEZİ
06.05.2024 12:39
0
A+
A-

‘İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ SORUMLULUK ALMAYA HAZIR’

  • İstanbul Medipol Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Yalova’nın cazibe merkezlerini ziyaret ettiler.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İstanbul Medipol Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, İstanbul’un aşırı popülasyon sorununu çözme hedefiyle Yalova’ya teknik bir ziyaret gerçekleştirdi. Öğrenciler, İstanbul’un çevresindeki illerin işbirliğiyle bu sorunu ele almayı amaçladılar. Ziyaretleri kapsamında öğrenciler, Yeşil Körfez Su Birliği’ne bağlı arıtma tesisinin teknik bakımını incelediler ve Yalova’da kullanılan teknolojilerin etkinliğini değerlendirdiler. Ayrıca, bölgedeki deprem riski göz önüne alınarak kriz senaryolarına hazırlıklı olup olmadıklarını değerlendirdiler. İkinci durakları Akkök Holding’e bağlı Akkim Beton Kimyasalları Laboratuvarı oldu. Burada, Yalova’da gerçekleştirilen araştırma-geliştirme çalışmalarının inşaat endüstrisine katkıları hakkında bilgi aldılar. Son olarak, Yürüyen Köşk gibi Yalova’nın tarihi miraslarından biri olan Atatürk’ün evini ziyaret ettiler. Öğrenciler, ziyaretleri boyunca kendilerine ev sahipliği yapan tüm kurumlar ve kişilere teşekkürlerini ilettiler.

‘İstanbul yaşanabilecek, Yalova ise kalkınabilecek bir il olsun’

Ziyaretler dolayısıyla konuşan İstanbul Medipol Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Öğrenci Temsilcisi İbrahim Çevikgil, şu değerlendirmelerde bulundu: “İstanbul’un popülasyon sorununun çözümünün çevre illerin paydaş olmasıyla mümkün olduğunu ve Yalova’nın özellikle büyük ölçüde önemli olduğunu, geleceğin İnşaat Mühendisliği yani bir bakımdan geleceğin şehir planlamacıları olarak belirtmek istiyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu’nun ve akabinde Osman Gazi Köprüsü’nün kullanılmasıyla araçla ulaşımın boğaz şeridinden Yalova merkeze 1 saat 15 dakika vakit almasıyla birçok İstanbullunun konaklamak için bir alternatif olarak Yalova’yı değerlendirebiliceğini düşünmekteyiz. Bugün ulaştığımız verilerle boğaz şeridinden Beylikdüzü gibi İstanbul halkının büyük ölçüde konaklama ihtiyacını sağlayan bölgeye ulaşımının, trafiğin iş çıkışı saati olan 17.00-18.00 sularında gidişin araçla yaklaşık 1 buçuk- 2 saat bazı durumlarda 2 buçuk- 3 saate vardığı bilgisini ediniyoruz. Bürokrasinin katkısıyla bu bağlamda Yalova için çeşitli tanıtım ve projeler için medeniyetin olduğu her yerde olmamız gerektiğini inanan sadece inşaat terimiyle değil tam doğru tabiriyle medeniyet mühendisliği öğrencileri olarak her daim sorumluluk almaya hazırız, hazır olacağız. Yalova eşsiz bir cevher İstanbul’un aşırı pahalılaşması durumu da bu durumu destekler nitelikte.  İstanbulluların kendilerini hem ekonomik rahatlama doğrultusuyla hem de İstanbul’un keşmekeşinden uzaklaşabileceği gerçeğini fark etmesinin uzun sürmeyeceğinden eminiz.  Bu minvalde Yalova esnafının, konut sektöründeki müteahhitlerin ve özellikle Yalova bürokrasisinin en alttan en üstte olan mensuplarının bu doğrultuda gerekli çalışmalarla ön ayak olması ve bir vizyon hareketi olarak Yalova’nın dokusunu bozmadan bir alternatif olabileceğini yerel halka,  tüm İstanbul halkına duyurulması ve doğru planlama konusunda destek olmalarını beklemekteyiz. Bir sahil şeridi olan Yalova’nın deniz turizminde Galataport’a gelen cruise gemilerinin bir uğrak noktası olabileceğini düşünmemezlik edilmesi bile Yalova için büyük bir ihanet olduğu düşüncesindeyim. Can Yücel’in belirttiği gibi; ‘Vakti gelince gitmenin adıdır, gün batımı. Ömürden, gönülden, günden.’ Yalova’nın gün batımını izlemek İstanbul halkı için şehirden gitmek değil, bir rahatlamaya ulaşmak gerçek olmalı ki; İstanbul yaşanabilecek, Yalova ise kalkınabilecek bir il olsun.”

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.