yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5488
EURO
34,9371
ALTIN
2.445,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

BAYRAM ÖNCESİ REKOR YAKALAMA

BAYRAM ÖNCESİ REKOR YAKALAMA
28.04.2022 16:10
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

26-27 Nisan 2022 tarihlerinde; İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Takip ve Analiz Büro Amirliği ve Narkotim Ekipleri tarafından Ramazan Bayramı öncesi ve süresi boyunca uyuşturucu madde suçları ile uyuşturucu madde suçlarına karışan kişilerin tespiti ve yakalanmalarına yönelik çalışmalar kararlılık ile sürdürülmeye devam ediyor. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü; Teknik Takip Analiz ve Değerlendirme Büro Amirliği ile Narkotim Ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda; İstanbul’dan Yalova’ya bir ticari taksi ile yüklü miktarda uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı bilgisi elde edildi. Yalova içinde üst torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına ulaştırılarak uyuşturucu madde satışının yapılacağı bilgisinin edinilmesi üzerine yakalamaya yönelik operasyonel çalışma başlatıldı.

4 KİLO 100 GRAM BONZAİ YAKALADILAR..

Narkotim ekipleri tarafından tespit edilen 34 plakalı taksi sabaha karşı Çiftlikköy VOPAK kontrol noktasında usulüne uygun bir şekilde durdurularak araç sürücüsü S.A. ile araçta yolcu olarak bulunan S.A. görevliler tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildiler. Araçta yapılan aramalarda bagaj kısmında 4 ayrı poşet içerisinde ağırlığı; 4 kilo 100 gram sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi ele geçirildi. 34 plakalı araç sürücüsü S.A. ile araçta yolcu olarak bulunan S.A. ile irtibatlı olduğu ve birlikte hareket ettikleri tespit edilen S.Ö. isimli şahıs buluşma noktalarında şok baskınla yakalanarak etkisiz hale getirildi. Ekip görevlileri tarafından yakalanarak gözaltına alınan S.A. S.Ö. S.A. isimli şüpheli şahıslar haklarında düzenlenen uyuşturucu madde ticareti yapmak suçu ile ilgili olarak sevk edildikleri adli makramalarca 3 şüpheli şahıs da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI..

İstanbul’dan temin ettikleri uyuşturucu maddeyi gece saatlerinde Yalova üzerinden çevre illere sevk ederek uyuşturucu madde ticareti yaptıkları değerlendirilen 35 plakalı araç ve sürücüsü, yol güzergahında durduruldu. Araç sürücüsünün yabancı uyruklu A.S ve araçta yolcu olarak bulunan A.E.H. ve R.A.H. isimli yabancı uyruklu şahıslar olduğu anlaşıldı. Ekip görevlileri tarafından şahıslarla yapılan ön mülakatta panik ve aşırı heyecanlı tavırlar sergilemeleri üzerine araçta ve şahıslar üzerinde yapılan aramalarda; 950 gram  metamfetamin maddesi ele  geçirildi. Ekip görevlileri tarafından yakalanarak gözaltına alınan A.S. A.E.H. ile R.A.H. isimli şüpheli yabancı uyruklu şahıslar haklarında düzenlenen uyuşturucu madde ticareti yapmak suçu ile ilgili olarak sevk edildiği adli makamlarca A.S. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uyuşturucu Madde Ticareti yapmak Suçu ile ilgili olarak her iki olayda; Toplam: 4 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1 KİLO 550 GRAM METAMFETAMİN MADDESİ ELE GEÇİRİLDİ..

Bahse konu güvenlik tedbirleri kapsamında genişletilerek sürdürülen çalışmalarda; uyuşturucu madde nakli ve ticareti yaptıkları şüphesi ilgili olarak durdurulan; 59 plakalı araç sürücüsü S.S  ve araçta yolcu olarak bulunan A.Y. isimli şahıslar olduğu tespit edildi. Araç ve şahıslar üzerinde yapılan aramalarda; 1 kilo 550 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Soruşturma kapsamanda yürütülen çalışma da; 34 plakalı araç ve araçta bulunan S.B.B ve K.Ö. isimli şahıslar üzerinde yapılan aramalarda; 59,37 gram skunk maddesi, 11,14 gram kokain maddelsi ele geçirildi. Ekipler, her iki araçta yakalanarak gözaltına alınan S.S.  A.Y. ile S.B.B. ve K.Ö. isimli şüpheli şahıslar Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından haklarında düzenlenen uyuşturucu madde ticareti yapmak suçu ile ilgili olarak adli makamlara sevk edildiler. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı güvenlik tedbirleri kapsamında halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız 7/24 zaman mefhumu gözetmeksizin aralıksız ve kararlılıkla sürdürülecektir” denildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.