yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

NAZAR BONCUĞU!

NAZAR BONCUĞU!
27.02.2022 11:18
0
A+
A-

 

 

Onur ERDİK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde play-off hattını yakından ilgilendiren mücadelede HDI Sigorta Yalova VİP, 23.haftada Manisa deplasmanına çıktı. 23.hafta müsabakaları çerçevesinde Turgutlu Belediyespor ile kozlarını paylaşan Turuncu-Sarılı ekibimiz, rakibine sadece 1 sayı farkla 62-61 yenildi ve 4 maç sonra mağlup oldu.

 

İlk yarı karşılıklı sayılarla geçildi..

Ligin ilk yarısında Yalova’da 20 sayı farkla mağlup ettiği rakibine Manisa’da konuk olan Furkan Sağlık’ın öğrencileri, çekişmeli geçen ve karşılıklı sayıların kaydedildiği ilk yarıyı geride kapattı. Manisa Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’ndaki müsabakaya ev sahibi ekip hücumda daha etkili başladı. İlk çeyreği Manisa temsilcisi 17-13 önde tamamladı. İkinci periyotta da karşılıklı sayılar olurken; bu 10 dakikayı 19-16 önde geçen Turgutlu Belediyespor, devre arasına 7 sayılık avantajla 36-29 önde girdi.

 

Galibiyete çok yaklaşmıştık..

Zorlu kapışmanın üçüncü çeyreğinde de özellikle hücum anlamında belki de sezonun en kötü performansını sergileyen HDI Sigorta Yalova VİP’in son periyottaki ezici üstünlüğü ise temsilcimize galibiyet için yetmedi. Karşılaşmanın üçüncü periyodunu 14-9 yenik tamamlayan Turuncu-Sarılı takımımız, son çeyreğe 12 sayı farkla 50-38 geride girdi. Bu sezon son bölümlerdeki geri dönüşüyle bilinen Furkan Sağlık’ın talebeleri, yine takım olarak adeta dejavu yaşadı ancak bu kez evdeki hesap çarşıya uymadı. Maçın final periyodunu 23-12 gibi farklı skorla önde bitiren HDI Sigorta Yalova VİP, karşılaşmayı uzatmaya taşıyamayıp parkeden sadece 1 sayı farkla 62-61 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Turuncu-Sarılı takımımız, 38 puanla 6.sıradaki yerini korudu. Turgutlu Belediyespor ise 34 puanla 7.sırada haftayı tamamladı.

 

3 oyuncumuz çift haneyi gördü..

Öte yandan HDI Sigorta Yalova VİP’te 3 oyuncumuz, çift haneli sayıya ulaştı. Turuncu-Sarılı takımımızda Cierra Dillard, 21 sayıyla maçın en skoreri oldu. Fatma Nur İçaçan 15 ve Tuğçe Kanat da 12 sayı kaydetmesine rağmen bu üçlünün hücumdaki performansı yenilgiyi önlemeye yetmedi. Ev sahibi Turgutlu Belediyespor’da ise Ashley Ezeh 16, Yasemin Güneş 15 ve Kardelen Gezgin de 10 sayıyla karşılaşmayı tamamladı.

 

Mersin’i ağırlayacağız..

Manisa’dan yenilgiyle dönen ve 4 maçlık galibiyet serisi son bulan HDI Sigorta Yalova VİP, ligin 24.haftasında 5 Mart Cumartesi günü sahasında güçlü rakibi Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni konuk edecek. Turgutlu Belediyespor da 4 Mart Cuma günü İstanbul’da Uludağ Basket ile karşı karşıya gelecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.