yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
28°C
Yalova
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C

TOBB MTAL İL ŞAMPİYONU

TOBB MTAL İL ŞAMPİYONU
17.05.2024 16:30
0
A+
A-
  • Edebiyattan müziğe; fotoğraftan sinemaya spordan görsel sanatlara birçok farklı dalda katıldığı yarışmalarda başarılar kazanan Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu kez de tiyatroda kendini gösterdi.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’da Eğitim Geliştirme Stratejisi (YEGES) kapsamında düzenlenen ‘Sahne Gençlerin’ adlı liseler arası tiyatro yarışmasında il birincisi olarak şampiyonluk kupasına uzandı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emel Zehra Tunçinan’ın önderliğinde bir araya gelen öğrenciler okulun konferans salonunda günlerce yarışmaya hazırlandı. Merkez İlçe finallerinde birinci olduktan sonra il finallerine katılmaya hak kazanan ekip, burada da göstermiş olduğu performansla birincilik ödülüne layık görüldü. Sahnedeki yetenekleriyle jürileri etkileyen öğrenciler izleyicilerden de tam not aldı. Sahnelenen tiyatro gösterisinden sonra genç yeteneklerin etkileyici performansı dakikalarca alkışlandı. Yarışma sonrasında öğrencilerini tebrik eden Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emel Zehra Tunçinan, “Tiyatro, öğrencilerin kendilerini geliştirdikleri, yeteneklerini keşfettikleri, öz güven kazanmalarını ve daha kolay sosyal ilişki kurma yollarını öğrendikleri önemli bir alan. Öğrencilerimiz rol aldıkları oyun sayesinde ilk kez sahneye çıktılar. “Ben yapamayacağım” diyen öğrencimiz bile 6 aylık sıkı ve disiplinli bir çalışmanın sonunda rolüne adapte oldu ve sahnede doğaçlama bile yapmaya başladı. Katettiğimiz yol ve gösterdiğimiz özveri bizi birinciliğe taşıdı. Öğrencilerimle gurur duyuyorum” dedi.

‘GURURLANDIK’..

Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Gökkaya, il birincisi olma başarısı gösteren öğrencilerini tebrik ederek, “Bugün hep birlikte büyük bir gururu yaşıyoruz. Tiyatro yarışmasında gösterdiğiniz üstün performans ve elde ettiğiniz il birinciliği bizleri hem çok mutlu etti hem de okulumuzun adını başarıyla temsil ettiğiniz için gururlandırdı. Her birinizin emeği, yeteneği ve özverisi sayesinde bu önemli başarıyı elde ettik. Sizleri, disiplinli çalışmanız, yaratıcı enerjiniz ve sahnedeki muhteşem performansınız için yürekten kutluyorum. Bu başarı, ekip çalışmasının ve azmin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. Hepinizi tekrar tebrik ediyor ve gelecekte de nice başarılara imza atacağınıza yürekten inanıyorum” ifadeleriyle başarılar diledi.

ŞAMPİYONLUK KUPASINI MÜDÜR AKMEŞE VERDİ..

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, ödülünü almak için sahneye çıkan ekibe şampiyonluk kupasını takdim etti. Akmeşe, yine YEGES kapsamında düzenlenen “Hani Beni İkna Et” adlı münazara yarışmasında da birinci olan TOBB MTAL öğrencilerini ardı ardına kazanmış oldukları başarılardan dolayı tebrik etti. Yarışma sürecinde yer alan bütün okullara, emek veren öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür eden Akmeşe, dereceye giren okullarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Tiyatro ekibinde yer alan öğrenciler, Selim Güneş, Kaya Kaymaz, Latife Mang, Efe Yasin Yedigüller, Sena Taş, Esma Yeşilkaya, Yusuf Sincar, Elanur Akıncı, Seval Dağ, Melisa Dağ, Şevval Yıldız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.