yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3428
EURO
34,8481
ALTIN
2.390,38
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

TÜRKİYE’DE YOSUNDAN KOMPOST ÜRETEN TEK BELEDİYE: ÇİFTLİKKÖY

TÜRKİYE’DE YOSUNDAN KOMPOST ÜRETEN TEK BELEDİYE: ÇİFTLİKKÖY
07.06.2022 15:16
0
A+
A-

 

Haber / Esin KAYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği ile düzenlenen Konya Çevre ve Sıfır Atık Festivali’nde Çiftlikköy ekibi, Türkiye’de yosundan kompost üretimi yapan tek belediye olarak geçtiğimiz yıl ödül de kazanmış olan ‘Maviden Yeşile Sürdürülebilir Bir Geleceğe’ adlı projesinin ‘iyi uygulamalar’ başlığı altında tanıtımını gerçekleştirdi.

ARAS, PROJEYİ DİĞER BELEDİYELERLE PAYLAŞTI..

Festivalde projeyle ilgili bilgiler vererek bir sunum gerçekleştiren Çiftlikköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emine Yeşim Aras, “Festival kapsamında 63 belediyemizin katıldığı ve Çiftlikköy Belediyemizin iyi uygulama örneği gösteren örnek projeleri ile ‘Maviden Yeşile Sürdürülebilir Bir Geleceğe’ isimli projemizle konuşmacı olarak katılım sağladık. İlçemizle ilgili bilgiler vererek sıfır atık uygulamalarımızı aktardık ve diğer belediyelerle fikir alışverişinde bulunduk. Yerel yönetimlerle sahada, yani uygulama alanında yaşanan sorunlarla ilgili olarak Yeşil Oturum kısmında istişareler yaptık. Bize sıfır atık konusunda açtığı vizyon ve değerli destekleri için Belediye Başkanımız Sayın Ali Murat Silpagar’a teşekkürlerimizi sunuyorum” diye bilgi verdi. Festival ile verimliliğin ve kaynakların etkin kullanımının artırılması, geri dönüşümün en yüksek ölçüde sağlanması, çevre ve toplum sağlığının korunması noktasında gelecek nesillerde çevre ve sıfır atık bilincinin oluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamda 3 gün boyunca panel, çalıştay, söyleşi, gösteri, müzikal, atölye çalışmaları ve konserler gibi pek çok etkinlik de gerçekleştirildi.

BAŞKAN SİLPAGAR: “SIFIR ATIK HEDEFİNE ADIM ADIM”..

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen böyle bir organizasyonda Çiftlikköy Belediyesi olarak yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin sıfır atığı sahiplenmesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un çevre ve sıfır atıkla ilgili konularda üstün gayretleri ve çabalarıyla birlikte, biz de Çiftlikköy Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirme gayreti içindeyiz. Ayrıca ülkemizde yosundan kompost üretimi yapan ilk ve tek belediye olmaktan da gururluyuz” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.