yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
24°C
Yalova
24°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

TEBRİK VE UYARI!

04.08.2022 17:01
0
A+
A-

 

HABERCİ’nin 1 Ağustos 2022 tarihli manşetiydi: ‘BOŞA GEÇEN 23 YIL!’

-99 Marmara Depremi’nden sonra sağlıksız yapı stoğunun eritilemediğini, olası bir depreme Yalova olarak hazırlıksız yakalanacağımızı, yıkılması gereken binaların kat sınırlaması yüzünden yıkılamadığını söylemiş, Yalova halkının 23 yılın yerel yönetimlerini asla unutmayacağını dile getirmiştik.

…………………..

‘Aklın yolu bir’ mi dersiniz, yoksa ‘zamanlama olarak müthiş bir tesadüf’ olarak mı adlandırırsınız; orasını bilemem. Dün Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un açıklamalarını okudunuz.

“Hak sahibi 5 katlı binayı yıktığı zaman artık eski iskanına göre 5 katını da yapabilecek. 6 katlı binayı yıktığı zaman yerine 6 katlı binasını yapabilecek.”

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, bu sözleri ile yıllardır beklenen müjdeyi, 17 Ağustos’un 23. yılına sayılı günler kala HABERCİ aracılığı ile Yalova halkına iletiyordu.

…………………………

Yeri geldiğinde en sert şekilde eleştirdiğimiz yerel yönetimleri doğru kararlar aldığında alkışlamayı bilmek de önemli diye düşünüyorum.

HABERCİ okurları gayet iyi biliyorlar ki, yıllardır yazıp-çiziyoruz; ‘Zemin+3 kat sınırlaması yıkılması gereken sağlıksız bina stoğunun erimesini engelliyor, yerlerine yeni ve depreme dayanıklı binaların yapılmasını imkansız hale getiriyor, binlerce insanımızın can ve mal güvenliği tehlikede, yetkililer görevlerini yerine getirmiyorlar’ diye.

Artık yeni bir dönem başlıyor Yalova’da…

Yaratılan korku imparatorluğuna ilk darbe Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un açıklaması ile geldi.

“Bu, aslında 23 yıldır beklenen bir karar. Elimizi taşın altına koyduk. 2 yıldır yapmaya çalışıyordum, ancak bizi her defasında engellediler. İlk kez bir belediye başkanı risk alıyor. Bu defa kimseyi dinlemedik. Yalova’mıza hayırlı olsun.” 

Yeni dönemin ilk mesajını işte bu sözlerle veren Mustafa Tutuk’u tebrik ediyor ve şu önemli hatırlatmayı da yapmak istiyorum.

Doğru bir karar aldınız..

Daha önceki yerel yönetimlerin cesaret edemediği bir karar aldınız..

Birilerinin ‘Biz demiştik’ diyememesi ve daha da önemlisi, ‘alınan doğru karardan pişmanlık duyulmaması’ için, yeni yapılacak binaların 2021 yönetmeliğine uygun inşa edilmesi ve inşaatların her aşamasında çok ciddi biçimde denetlenmesi noktasında duyarlı olun. Eski belediye yönetimlerinin yanlışlarına düşmeyin. Fen İşleri’ni çok iyi çalıştırın, en ufak bir ihmale fırsat tanımayın.

……………….

23 yıl gecikmeli de olsa doğru bir güncelleme yapıldı..

Şehir merkezinde tek bir sağlıksız bina bırakılmasın..

İnsanımızın can ve mal güvenliği sağlansın..

Tekrar tebrik ediyoruz.

Atılan doğru adımların sonuna kadar destekçisi olacağımızın da bir kez daha altını çiziyoruz.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.