yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2353
EURO
34,7649
ALTIN
2.459,30
BIST
10.342,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

SONUNDA BU İŞİN KAYBEDENİ KİM OLACAK.. YALOVA MI AL FOZAN MI?

20.10.2022 13:25
0
A+
A-

 

 

Mohammed Al Fozan, Suudi kraliyet ailesine yakın bir ailenin önemli isimlerinden. Arboretum arazisindeki turizm imarlı 38 dönüm arsaya 10 yıl önce 33 milyon dolar ödemişti. Ata mirası topraklar 2012 öncesi belediyenin mülküydü. Belediye, borçlardan kurtulmak için bir formül geliştirdi ve uyguladı. Bu uygulama belki o gün için borçların bir miktar kapanmasına fayda sağlamış oldu, ancak sonrasında 10 yıl içinde yaşananlar inanılır gibi değildi. 10 yıllık süreçte Suudi Arabistan firması olan Al Fozan’da toplanan araziler önce turizm tesis alanından rezidansların yer alacağı konut alanına çevrilmek istendi, olmadı, sonrasında geri adım atıldı ve en sonunda yeşil alana çevrildi.

……………….

Geçtiğimiz haftalarda Yalova’ya gelen ve bölgedeki iş insanları ve Arap kökenli yatırımcılarla buluşan Mohammed Al Fozan, daha sonra ani bir kararla ülkesine döndü.

Arap yatırımcı Yalova’da ne yaşadı? Niçin geldi? Kimlerle-ne görüştü? Sonrasında ne oldu da apar-topar Yalova’yı terk etti? ‘Takipçisiyiz’ dediği, ‘Peşini bırakmayacağız’ dediği yatırımlar rafa mı kalktı? Suudi yatırımcı, yeşil alana çevrilen turizm imarlı 38 dönüm arazisiyle ilgili ne yapacak? Satışa imza atan yerel yöneticileri ve imarlı araziyi yeşil alana çeviren bürokratları bekleyen tehlike ne? Uluslararası davalar açılması durumunda satışta imzası olan dönemin yerel yöneticilerine zimmet çıkar mı? Suudi yatırımcı, harcadığı 33 milyon doları kimlerden-nasıl tahsil edecek?

………………..

Cevabını bekleyen bir yığın soru var ve yaşanan belirsizlik ortamında Yalova halkını ilgilendiren en önemli detay; bölge 10 yılı aşkın bir süredir geciktirilen turizm yatırımlarına kavuşacak mı yoksa verilen sözlerin-taahhütlerin üzerine bir bardak su mu içilecek?

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.