yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3310
EURO
35,0618
ALTIN
2.285,03
BIST
8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
20°C
Yalova
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

ŞEFFAF OLUN, VİZYONER OLUN, KAMU HAKKINI SONUNA KADAR KORUYUN!

17.03.2022 17:27
0
A+
A-

 

 

  • Isparta, Düzce, Bolu, Sivas, Uşak, Zonguldak ve diğer birçok ilin özel idarelerinde encümen kararları halka duyuruluyor, bilgi paylaşımında herhangi bir kısıtlamaya ya da sınırlamaya gidilmiyor. Bir Çanakkale bir de Yalova’da durum farklı; iki ilde encümen kararlarına ilişkin halk bilgilendirilmiyor.
  • Hafızalarımızı şöyle bir tazeleyelim; yakın geçmişte bir VOPAK olayı yaşadık. Sıvı ve gaz kimyasal depolama alanları ile şehir ciddi çevresel tehdit yaşayacaktı, yerel basın, yerel siyaset, STK’lar el ele verdi, sonrasında bugün Cumhurbaşkanı olan dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan müdahale etti ve Yalova, VOPAK belasından kurtuldu.
  • Son günlerde HABERCİ’nin gündeme getirdiği jeotermal aramalarına ilişkin haber ve yorumlar, röportajlar sadece basit bir JES girişiminden ibaret değil; sorun ‘ŞEFFAFLIK’ sorunu, mesele ‘YALOVA’NIN GELECEĞİ’
  • Devletin kurumları elbette yasal prosedürler çerçevesinde kanunlara uygun iş ve işlemler yapıyor; burada bir sıkıntı, bir tereddüt yok. Derdimiz şu: Yalova; İstanbul, Bursa, Kocaeli üçgeninde, sadece bölgenin değil, belki de ülkenin en stratejik konumdaki illerinin başında geliyor. Üstelik, bu üç ilin aksine, ‘doğa turizmi, tarih turizmi ve kültür turizmi’ ile turizmde çeşitliliği bünyemizde barındırıyoruz. Bir taraftan sanayi (fabrikalar, tersaneler, OSB’ler) diğer taraftan tarımsal alanlar, ormanlarımız, kaplıcalarımız ve turizmimiz. Hal böyleyken, sürekli gelişen ve büyüyen Yalova’da HABERCİ olarak şehri yönetenlerden tek bir beklentimiz var: Şeffaf olun, vizyoner olun ve kamu hakkını sonuna kadar koruyun!!
  • Jeotermal arama alanları ve ihaleler ile ilgili yaşananlar bürokrat ya da seçilmişlere göre, tamamen yasa ve yönetmeliklerle tarif edilebilecek, yalnızca ilgili kanun hükümleri ile ele alınabilecek bir uygulama olabilir. Ancak; şehrin dört bir tarafında hala daha emlak simsarları hazine arazilerinin üzerine çökme peşindeyken, gündemdeki dört farklı OSB girişiminin Çiftlikköy ve Taşköprü bölgelerinde yapılandığı Yalova’da Karma OSB adı altında birtakım girişimciler Bursa yolunda gözünü hazine arazilerine dikmişken, jeotermal aramaları bahane gösterip şehrin altına dinamit koyacak kirli sanayinin önünü açan ‘oldu-bitti’lerle karşı karşıya kalmayacağımızı kim garanti edebilir?
  • Daha önce VOPAK örneğini yaşadık. Daha önce tarım alanlarımıza (Çiftlikköy’de) gemi yan sanayi kurma girişimlerine tanıklık ettik. Yasa ve yönetmelikleri Ankara’daki nüfuzlarını kullanıp Yalova siyasetini de alet ederek rant peşinde koşanları gördük, tanıdık. Tüm bu tecrübelerden sonra, gündeme gelen kritik yatırım girişimlerini sorgulamak, ince eleyip-sık dokumak hem hakkımız, hem sorumluluğumuz diye düşünüyoruz.
  • Sadece JES alanlarının akıbetini değil, Yalova-Çınarcık sapağındaki Özel İdare’ye ait arazinin akıbetini de, turizm yatırımı şartı ile satılan ancak bugün hala bir çivinin bile çakılmadığı arboretum arazilerinin akıbetini de, Karma OSB adı altında ele geçirilmek istenen hazine arazilerinin akıbetini de Yalova halkı adına, KAMU ADINA elbette sorgulayacağız.
  • Gençlerimizin, çocuklarımızın yarınları için, Yalova’nın sahipsiz bir şehir olmadığını ısrarla vurgulayacak, bu noktada şehrin atanmış ve seçilmişlerini ısrarla ve inatla görev ve sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye davet edeceğiz.
  • Kimse HABERCİ’den bunun dışında bir tavır beklemesin. Kimse pes etmemizi ve olan-biteni görmezden gelmemizi beklemesin.
  • Şeffaf olunduğu, kamu menfaati korunduğu, devletin saygınlığı korunup-kollandığı sürece ilgili kişi ve kurumların sonuna kadar yanındayız, destekçisiyiz. Aksi durumda, kişilerin değil elbette, ancak olayların ve gelişmelerin sonuna kadar üzerine gideceğimizden de hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.