yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5137
EURO
34,5803
ALTIN
2.493,63
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
24°C
Yalova
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

REİS’İN ARTIK BURAYA GELMESİ GEREK!  

31.03.2022 16:30
0
A+
A-

REİS’İN ARTIK BURAYA  GELMESİ GEREK!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, geçtiğimiz günlerde Yalova’ya geldi ve partililere hitaben yaptığı konuşmada, bakın neler söyledi: “Şimdi ben buradaki heyecanı görünce, akşam Genel başkanımıza rapor ederken diyeceğim ki, ‘Vallahi ben Yalova’ya gittim, kadınlarımızı-gençlerimizi gördüm, müthişler.’ Bunlardan bahsedeceğim. Müthiş bir ortam var. Biz burada işi bitirmişiz. Kalabalıktan görüyorum ki, Reis’in artık buraya gelmesi gerek!”

Sayın Genel Başkan Yardımcısı çok güzel söylemiş: REİS’İN ARTIK BURAYA GELMESİ GEREK!

Evet.. Biz de aynı şeyi düşünüyoruz, Sayın Cumhurbaşkanı’na aynı çağrıda bulunuyoruz.

  • REİS’İN ARTIK BURAYA GELMESİ GEREK.

Çünkü; 2014 seçimleri öncesi Yalova halkına hitap ederken arboretumdaki turizm yatırımlarının şehri şaha kaldıracağını söylemişti. Aradan 8 koca yıl geçti, sözünü ettiği turizm yatırımları olmadı, araziyi satın alan firmalar bir çivi bile çakamadılar. Satış sözleşmesine uygun yatırımların önü kesildi ve Reis’in bu olan-bitenden haberi bile yok. Kim-neyin peşinde belli değil, her an milyonlarca dolarlık tazminat davaları açılabilir, dahası, satışı yapan meclis üyelerine zimmet çıkabilir ve ortalık karışabilir.

  • REİS’İN ARTIK BURAYA GELMESİ GEREK.

Çünkü; Yalova-Armutlu çevre yolu yıllardır bir türlü tamamlanamadı, türlü mazeretlerle geciktirilen yol ve bu yolla bağlantılı diğer alt yapı yatırımları yıllardır sürüncemede. Köprülerin, tünellerin, hava limanlarının, otoyolların, hastanelerin taahhüt edilen tarihlerden önce bitirildiği ülkede nasıl oluyor da Yalova’nın Armutlu yolu 20-25 yıldır tamamlanamıyor, birilerinin bunu bir izah etmesi lazım.

  • REİS’İN ARTIK BURAYA GELMESİ GEREK.

Çünkü; yerel seçilmişler bir türlü şeffaf olmayı beceremediler. Tüm uyarılarımıza, ikazlarımıza karşın devlete ait arazilerin ya da mülklerin kiralanmasında, ihaleye çıkarılmasında ve işlemlerin sonuçlandırılmasında kamu vicdanını rahatsız eden, halkı huzursuz eden gelişmeler var. Bunların tek tek masaya yatırılması, şeffaf ve dürüst bir yerel yönetim anlayışının Yalova’da tesis edilmesi çok önemli.

  • REİS’İN ARTIK BURAYA GELMESİ GEREK.

Çünkü; mahkeme kararlarının ve ilgili kurum görüşlerinin dikkate alınmadığı, yok sayıldığı, hem yerelden hem de Ankara’dan oldu-bittilerle emrivaki kararların çıkarılmaya çalıştırıldığı bir ortam oluşturuldu. Tüm bunların önüne geçilmesi, devletin saygınlığının yeniden tesis edilmesi, partili seçilmişlerin keyfi uygulamalarına son verilmesi büyük önem arz ediyor.

  • REİS’İN ARTIK BURAYA GELMESİ GEREK.

Çünkü; Sayın Cumhurbaşkanı’nın, büyükşehir belediye başkanlığı döneminden beri çok sevdiği, yakın dostluklarının olduğu ve sıkça ziyaret ettiği Yalova’da at izinin it izine karıştığı, kamu malına sahip çıkılmadığı, kamu hakkının hiçe sayıldığı kaotik bir süreç işletilmeye çalışılıyor ve kendisinin bu duruma acilen müdahale etmesi, bir ‘DUR’ demesi Yalova’nın gelişimi açısından hayati önem taşıyor.

  • REİS’İN ARTIK BURAYA GELMESİ GEREK.

Çünkü; kentsel dönüşümü idrak edemeyen yerel yönetimler olayın ciddiyetinin farkında değiller. Olası bir yıkıcı depremin 1999 benzeri felakete yol açabileceği gerçeğini görmezden gelen zihniyet, aradan 23 yıl geçti, hala daha yıkılıp yerlerine yenilerinin yapılması gereken binalar belliyken, farklı güzergahlarda FARKLI DÖNÜŞÜMLERİN! peşinden gidiyor, önceliklerini belirleyemiyor.

  • REİS’İN ARTIK BURAYA GELMESİ GEREK.

Çünkü; ETİBANK tesislerinin ve kapatılan Termal otellerinin akıbetini yerinde görüp incelemesi, sorumlulardan hesap sorması çok önemli. Ayrıca; şehir genelindeki Arap istilasının Yalova’yı ne hale getirdiğini, yaşanan dağınıklığın ve tedbirsizliğin şehrin imajını ne denli sarstığını bizzat görüp tanıklık etmesi ve yetkilileri uyarması hayati önem arz ediyor.

  • REİS’İN ARTIK BURAYA GELMESİ GEREK.

Çünkü; Sayın Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde sıvı ve gaz depolama alanları ile ilgili VOPAK yatırımını, ‘Yalovalıların istemediği bir yatırım girişimini biz hiç istemeyiz’ diyerek bizzat engellemişti. Aradan bunca yıl geçti; benzer ‘çevresel risk’ taşıyan yatırım girişimlerini başlamadan önleyecek talimatlarını birilerine kesin bir dille iletmesi lazım.

Uzun lafın kısası..

Gerçekten de Reis’in buraya, çok sevdiğini ve değer verdiğini bildiğimiz Yalova’ya gelmesi, olan-biteni mercek altına alması son derece önemli.

Genel Başkan Yardımcısı Sayın Erkan Kandemir’in çağrısına katılıyor, Yalovalılar adına Sayın Cumhurbaşkanına biz de aynı cümle ile sesleniyoruz: ARTIK BURAYA GELMENİZ GEREK!

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.