yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2659
EURO
34,7613
ALTIN
2.400,44
BIST
10.158,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
24°C
Yalova
24°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

OYUN BOZAN; AL FOZAN!

30.06.2022 14:59
0
A+
A-

 

 

Suudi Veliaht Prensi, geçtiğimiz günlerde iade-i ziyaret için Türkiye’deydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşıladığı Veliaht Prens, bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi ve ülkemizden ayrıldı.

……………………

Ziyaretler sonrası iki ülkenin ortak yayınladığı bildiride birçok detay vardı, ancak bu detayların bir kısmı Yalova için farklı önem arz ediyordu.

Turizm alanında ortak yatırım planlamaları ve ortak stratejiler belirleme; Yalova için çok önemli. Zira; 2012’de turizm yatırımı şartıyla satılan arboretum arazileri bugün Suudi Al Fozan Ailesi’nin elinde ve Yalova’daki yatırımların başında olan isim Mohammed Al Fozan, bir süre önce HABERCİ aracılığı ile Yalova kamuoyuna seslenmiş, önemli mesajlar vermişti.

Bürokratik engellerin kalkması ve yatırımın önü açılması durumunda holding olarak LİMİTSİZ kaynak aktarımı ve yatırım sağlayabileceklerini ifade eden Mohammed Al Fozan, yatırımlarını 5 yıldızlı otel ile sınırlı tutmayabileceklerini, talep edilmesi halinde bölgesel düşünebileceklerini, turizmi destekleyici, ulaşım (marina ve helikopter pistleri), sosyal donatı (golf sahaları, sportif ve kültürel tesisler, kongre merkezi) gibi alanlarda da ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını söylemişti.

………………..

Tüm Yalovalıların bildiği gibi, 2012’de satışı yapılan arazi üzerinde 10 yıldır çivi bile çakılamadı. Bazen siyaset devreye girdi, bazen de ticari kaygılar ve sektörel rekabet ön plana çıktı. En sonunda hukuki açmaza girildi, imarlı arazi garip bir şekilde yeşil alana çevrildi ve sadece Yalova’nın yerel yönetimlerini değil, ülkemizi uluslararası hukukta zora sokacak kararların altına imza atıldı; yatırımlar bir şekilde askıda kaldı.

Bugün gelinen noktada…

İki ülke arasındaki buzlar eridikçe fotoğraf da netleşmeye başladı. Al Fozan, kraliyet ailesine yakın, sadece Arap yarımadasında değil, dünya çapında bir aile ve holding, bir marka.

Bugüne kadar yasal hak arama yoluna gitmediler ve sabrettiler.

Mohammed Al Fozan, HABERCİ’ye açıklamasında, “Gelen giden çok oldu; mahkemelere başvurmamız, davalar açmamız yönünde. Ancak böyle bir yolu tercih etmedik; zira ülkenize hep güvendik” demişti.

Evet.. Birileri 10 yıldır arboretum arazilerindeki imarlı arsalar üzerine farklı senaryoları devreye soktular, oyun üstüne oyun kurdular.

Önce, araziyi turizmden çıkarıp konut alanına dönüştürmek istediler; olmadı..

Sonra kalktılar, devleti de zora sokacak bir plan değişikliği ile imarlı araziyi yeşil alana çevirdiler; tutmadı..

Artık kaçış yok; oyun bozulacak, yatırımcı taahhüt edilen yatırımlarını devreye sokacak, hem bölge mezbelelikten kurtulacak hem de Yalova’nın özellikle batı bölgesini çok daha değerli hale getirecek yatırımların merkezi, Yalova’nın çekim merkezi orası olacak.

Kim bilir; biraz cesaretle, biraz vizyon ortaya koyarak, biraz devletin katkı sunmasıyla belki de yatırımlar daha geniş alana yayılacak ve ilave yatırımlar ile şehrimiz, bölge ve ülke çapında ses getirecek, Avrupa ve dünya turizmine açılacak biçimde şekillenecek.

Görünen o ki..

OYUN BOZAN olacak..

Suudi firması; AL FOZAN!

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.