yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4666
EURO
34,7738
ALTIN
2.441,31
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C

HAFTANIN ÖZETİ..

14.04.2022 17:50
0
A+
A-

 

 

Haftanın ilk günü HABERCİ’nin manşetinde Vali Muammer Erol’un açıklamaları vardı. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan ve bölge müdürlerine sitemde bulunan Erol, özetle; Yalova’nın hak ettiği yatırımları alamadığına, devam etmekte olan yatırımların sonuçlandırılması anlamında ciddi zorluklar yaşandığına dikkat çekiyor ve ilgili müdürlüklerin ciddiyetten uzak tavırlarından rahatsız olduğunun altını çiziyordu.

Rahatlıkla çözülebilecek sorunların bir türlü çözüme kavuşturulamamasına anlam veremediğini vurgulayan Vali Erol’un samimi açıklamaları HABERCİ’de şu başlıkla yer aldı: ‘YALOVA’YA BAKIŞ AÇINIZI DEĞİŞTİRİN!’

Bir şehrin valisi, bürokratlarına bu ifadeyi kullanıyorsa, ortada ciddi bir sorun, bir an önce aşılması gereken önemli bir sıkıntı var demektir ve bu sözlerden sadece bürokratlar, bölge müdürleri değil, birlikte çalıştığı siyasiler ve yerel yöneticiler de bir takım dersler çıkartmak mecburiyetindedir.

………………………….

Salı günkü 1. sayfanın manşetinde Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’na Yalovalılar adına çağrımız vardı. Çoğu zaman alışılmış kalıpların dışına çıkan ve bilinen konu başlıklarının dışında -spor da dahil- her alanda gelişmeleri sorgulayan ve değerlendiren gazeteniz HABERCİ, bir ilke daha imza atıyor ve Yalovalıların hissiyatını dile getirerek Türkiye Basketbol Federasyonu’na sitemde ve çağrıda bulunuyordu. Söz konusu Yalova olduğunda tavrımız ve tarzımız çok farklı olabiliyor; bu, 59 yılın bir HABERCİ geleneği.. Şehrimizin tanıtımı ve sporun gelişmesi açısından son derece önemli gördüğümüz Semt77 Yalovaspor’un açık biçimde haksızlıklara uğraması karşısında sessiz kalamazdık ve kalmadık da.. Yayınımız federasyon yetkililerine ulaştı, umuyoruz ki, kalan kritik müsabakalarda şehrimize ve camiamıza daha fazla haksızlık yapılmaz, hak ettiğimiz seviyede önümüzdeki sezonlarda da adil bir rekabet ve mücadelenin içindeki yerimizi alırız.

…………………………..

Günler öncesinden ‘STRATEJİ ÇÖKTÜ!’ başlığı ile hafta içi detay yayınlarımızın anonsunu yaptık ve şehrimizin 2007’den bugüne üst ölçekli planlarında (İl Strateji Planı, 1/25 binlik Çevre Düzeni Planı ve 1/50 binlik Çevre Düzeni Planı) izlenen süreci, kaynak göstererek, tüm detaylarıyla siz saygıdeğer okurlarımızla paylaşıyoruz. Çarşamba günü ilk bölümü yayınladık, Cumartesi günü (yarın) son bölüm ile noktayı koyacağız. Tabii bu dört günlük yayın, daha önce yapılmış bir bilimsel çalışmanın gazeteye aktarımı oluyor. Şehrin planlarına ilişkin yaşanmakta olan güncel gelişmeler-tartışmalar ve eleştirilerimiz-önerilerimiz bundan sonraki süreçte hız kesmeyecek, zira alt ve üst ölçekli planlarımız kalıcı hale gelmeden, sürekli iptaller, revizeler şehrin gelişiminin önündeki en büyük engellerden biri, yaşatılan bu garabete sessiz kalmamız ve görmezden gelmemiz beklenemez.

………………………….

 

Evet.. Geride bırakmakta olduğumuz haftayı bu şekilde özetleyebiliriz. Önümüzdeki hafta Yalova gündeminde hangi konular olacak? Neleri yazacak ve yorumlayacağız, tartışacağız.. Bekleyip görelim..

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.