yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

HABERCİ; YERELDEN ULUSALA.. YALOVA İÇİN, ÜLKEMİZ İÇİN.. BAŞARMAK ZORUNDAYIZ!

26.05.2022 15:56
0
A+
A-

 

Geçtiğimiz Cuma’dan başlayan son bir haftalık süreçte HABERCİ gündeminde birbirinden değerli konuklarımız ve onlarla yapılan röportajlar vardı. Bunlardan ilkinde, 20 Mayıs Cuma günü, Yalovaspor’un eski başkanlarından, balıkçılık sektörünün duayen ismi Erdinç Erkorkmaz, muhabir arkadaşımızın sorularını cevapladı. Müsilaj sorunundan fabrikaların denize verdiği kirli sulara, balık mezatından Yalovaspor’a, Kanal İstanbul Projesi’nin Marmara denizine etkisinden tersanelere kadar değişik alanlarda görüşlerini HABERCİ okurları ve Yalova halkı ile paylaşan Erkorkmaz’ın tespitleri kamuoyunda ilgi uyandırdı.

Balık mezatının Yalova için bacasız fabrika niteliğinde olduğunu, Kanal İstanbul Projesi’nin denizi ve balıkçılığı kurtaracağını, tersanelerdeki ihracat rakamlarının ülke ve bölge ekonomisi için büyük önem taşıdığını söyleyen Erkorkmaz, son olarak, bir zamanlar başkanı olduğu ve önemli başarılar, namağlup şampiyonluklar kazandırdığı Yalovaspor’un geleceğine ilişkin düşüncelerini dile getirdi.

(Röportajı okumayanlar, haberci.com.tr’den takip edebilirler.)

………………………………

23 Mayıs Pazartesi günkü HABERCİ’nin kapak sayfasında, üst üste ikinci kez Eurolig şampiyonu olan gururumuz Anadolu Efes’in haberi, final fourun MVP’si seçilen oyun kurucumuz Vasilije Micic’in görseli ile yayınlanırken, haftanın ilk günü gündemde Yalova eski Valisi Prof. Dr. Yusuf Erbay’la yapılan ‘olay röportaj’ vardı. Görev yaptığı dönemde yaşadığı zorlukları tüm içtenliği ile Yalova kamuoyuna aktaran, yerel kalkınmadan katılımcı demokrasinin inceliklerine, Yalova’yı bekleyen deprem tehlikesinden şehri tehdit eden risklere ve menfaat gruplarının her dönem ortaya koydukları girişimlere kadar, son derece şeffaf ve akıcı bir üslupla tespit, görüş ve önerilerini siz saygıdeğer HABERCİ okurlarıyla paylaştı; Prof. Dr. Yusuf Erbay.

“Yalova halkının bundan sonra yapılacak her türlü planlama çalışmasına aktif biçimde dahil edilmesi çok önemli” diyen Erbay; maden ocakları, taş ocakları ve inşaat sektöründeki bazı aktörler ile birtakım yerel çıkar gruplarının şehir planları üzerindeki muhalefetlerine ayrı bir paragraf açtı, görev döneminde yaşadıklarını okurlarımızla paylaştı.

Prof. Dr. Yusuf Erbay, yerelde yaşananların dışında, röportajın önemli bir bölümünde genele ilişkin çarpıcı mesajlar da verdi, şehir planlamasının detaylarını vurguladı. Halkın yönetime seyirci olmaktan çıkıp aktör olmaya başlamasının önemine değinen, katılımcı demokrasi anlayışına ilişkin görüşlerini paylaşan Erbay, bilgi edinme ve katılım hakkının çok değerli olduğunun da altını çizdi.

 (Röportajı okumayanlar, haberci.com.tr’den takip edebilirler.)

…………………….

Evet. HABERCİ; 2023’te kuruluşunun 60. yılını dolduracak. 2023; HABERCİ için böylesi bir anlam ifade ederken, ülkemiz ve Cumhuriyetimiz açısından da çok önemli bir yıl. Zira, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı; 2023.

Yukarıda son birkaç gün içindeki iki özel röportajdan kısa alıntılar yaptık. Özel haber ve röportajlarımız, çarpıcı yorumlarımız, birtakım siyasilerin ve seçilmişlerin istedikleri gibi suni gündemler oluşturmalarına fırsat vermeden, Yalova’nın gerçek sorunlarını ve gerçek gündemini kamuoyuyla paylaşma sorumluluğumuz ve bu yöndeki kararlılığımız aynen devam edecek.

HABERCİ; yayın içeriğindeki bu farklılığını ortaya koyarken eş zamanlı olarak 22.02.2022 tarihinde Yalova halkına verdiği sözlerin de takipçisi olacak.

Ne demiştik?

  • 59 yıllık yazılı arşivlerimiz dijital ortama taşınacak. (Bu noktada bir hayli yol aldık, 1963-1968 yılları arası eksik arşivlerimizin önemli bir bölümünü Milli Kütüphane’den tamamladık. Kalan az sayıdaki eksiğimizi de Meclis ve Beyazıt kütüphanelerinden tamamlamak üzereyiz; sonrası tamamen zamanla yarışacağımız teknik bir süreç.)
  • Butik Medya Plaza sözümüz vardı; fiziki yapılanmamızı, teknoloji ve sosyal medya ile internet TV yayıncılığı olarak bir bütünsellik içerisinde yaşama geçirme gayretimiz sürüyor. 2023 bu anlamda HABERCİ için çok yoğun bir mücadelenin verileceği, kritik bir yıl olacak.
  • HABERCİ ismini ulusal platforma taşımak, Yalova halkına verdiğimiz üçüncü ve son sözümüzdü. Bunun altyapısı; haberde ve yorumda farklılığımızı ortaya koymak, sosyal medyada aktif ve etkin olmaktı, kısa sürede ciddi mesafe kat ettiğimizi düşünüyoruz. Yazılı arşivlerimizi dijital platforma taşıma işlemini tamamladığımız ve Butik Medya Plaza ile bu çıkışı taçlandırdığımız gün önümüzde tek bir hedef kalacak: HABERCİ ismini yerelden ulusala taşımak.

Bakalım; bekleyip göreceğiz…

Yalova ve Yalovalı her şeyin daha güzelini değil, en güzelini hak ediyor. Ülke genelinde 85 milyon için de aynı şeyi düşünüyoruz; insanımız güzelini, daha güzelini, en güzelini hak ediyor.

Kutuplaşmadan bıkan-usanan; eline bir gazeteyi aldığında ya da herhangi bir TV kanalını açtığında tepeden tırnağa menfaat ve yağcılık gören, bir diğer medya platformunda ise baştan aşağı karalama, hakaret ve intikam manşetleri ile muhatap olan bu ülke insanı sahnelenen tiyatrodan sıkıldı artık.                                      Aynı anda, aynı medya platformunda; hem yapılan iyi ve güzel şeylerin takdirini hem de hatalı ve yanlış uygulamaların gerçekçi değerlendirmelerini, hakaretten ve iftiradan uzak eleştirilerini göremeyecek miyiz, okuyamayacak mıyız, duyamayacak mıyız? Kaldı ki; mevcut durum kimseye bir fayda sağlamıyor. İktidar; sürekli ve gereksiz biçimde övüldüğü için gerçekleri göremiyor, muhalefet; sürekli ve abartılı biçimde karamsar tablo çizdiği için karanlığın içinde çıkış bulamıyor. Böylesi, her iki anlamda, taraflı ve yanlı Türk basını, kol kola vermiş, bilerek ya da bilmeyerek, ülkeyi uçuruma sürüklüyor. Bu garabete bir ‘DUR’ demenin vakti gelmedi mi?

İşte HABERCİ; olmayanı oldurmak, sektördeki ciddi bir boşluğu doldurmak, basına saygınlığını geri kazandırmak istediği ve ülkenin bütünlüğü açısından, güçlü bir Türkiye’nin 4. gücü olacak ‘GERÇEK ANLAMDA TARAFSIZ’ basına hasret duyulduğunu bildiği için ULUSALA GEÇİŞİ planlıyor.

Başarabilir miyiz; bilemeyiz…

Niyetimizden yana kuşkumuz yok…                                                                                       Tevekkül bizden, takdir Allah’tan…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.