yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

İŞ KAZALARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

İŞ KAZALARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK
24.07.2022 12:42
0
A+
A-

Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü, endüstride kullanılan TIG kaynağı sırasında yaşanan çeşitli iş kazalarının ve zaman kayıplarının önlenmesi amacıyla ilave tel tutucu aparat geliştirdi..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Tımaç’ın Kaynak Yöntemlerinde İlave Tel Tutucu Aparat Yapılanması başlıklı bir patent başvurusu 2021/003940 numarası ile İncelemeli Patent olarak tescil edildi.

‘DAHA KOLAY, DAHA GÜVENLİ, DAHA İSABETLİ KAYNAK İMKANI’..

Kaynak Yöntemlerinde İlave Tel Tutucu Aparat Yapılanması isimli buluş; makine, metal, otomotiv gibi endüstriyel sektörlerde kullanılan, ilave tel kaynak yöntemlerinin manuel uygulanması esnasında ilave tel olarak kullanılan telin komple el yerine, yardımcı ilave tel tutucu aparat ile de tutularak kaynağı yapan kişinin el fonksiyonlarına yardımcı olması, kaynak ısısı yüzenden elinin yanmasının engellenmesi, kaynak sırasında telin ağırlığı yüzünden el kaslarında zorlanmasını engelliyor. Bu fonksiyonlarının yanı sıra doğru kaynak yapabilmek için de için ilave telin gerekli optimum açı/pozisyonda tutulması sağlayan, gerekli durumlarda tandem/çift ilave tel verilmesine olanak sağlayabilen ve bu sebepler yüzünden istenmeyen bölgeye kaynak yapılması, uygun olmayan kaynak olması, iş güvenliği tehlikesi vb. problemleri önlemek için ilave tel kullanılan kaynak yöntemlerine  uyumlu, esnek, üç boyutlu her pozisyona göre ayarlanabilen, teleskopik, küresel mafsal bağlantılı, taşınabilir, ısıya dayanıklı, sök-tak kullanılabilen ilave tel tutucu özellikleri mevcut. Kaynak Yöntemlerinde İlave Tel Tutucu Aparat Yapılanması başlıklı ulusal basında da yankı getiren buluşun incelemeli patent olarak tescillenmesiyle birlikte Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Tımaç’ın 1’i uluslararası, 8’si ise ulusal olmak üzere mevcut patent sayısı 9’a yükseldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.