yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5909
EURO
34,8629
ALTIN
2.504,91
BIST
9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

BURASI CEZAEVİ

23.11.2021 11:44
0
A+
A-

Sanma kendini hür, değilse beynin hür, hürriyetin mahkum, hürriyeti ipi koparmak sanan, ipini koparmış ipsizler, düştükleri kuyuda ipe mahkum. Sense büyük düşün, tekamül göster, merdiven daya yıldızlara, bak yumurta gibi görünen dünyana, kır kabuğunu, iradeni kullan, yoksa akıl mahkum. Dalma ölü gibi derin uykuya, ne İsa bekle, dirilmek için, ne de mehdi, uyanmak için, sen diril sen uyan, insanlık sana mahkum. Ellerini, ayaklarını, bağlasalar, köle diye sırtını dağlasalar, ya zindan, ya da dar ağacı olsa sonun, bedenin çürüse bile, hürse ruhun, belki de Yusufsun, sultan olamasan da Mısır’a, sen tahtı gönüllere kurmuşsun, Firavunmuş, Ebu Cehilmiş hür, kim köle, burası dünya denilen zindan, herkes içerde, aciz ve çaresiz, merhamete mahkum.

Bense köle, bense kul, doğuştan mahkum, bir de kendini, gardiyan gibi gören zevat, benden de mahkum, hürriyeti şeytana pazarlayanlar, insanlığı yok etmek isteyenler, bir de onları, kurtarma gayretindekiler, aynı koğuşta idamlık mahkum, düz yolda yolunu kaybetmiş,  kendinden bile habersiz, kader mahkumları, insanlığa mahkum, onlara mahkum gözüyle bakanlar, ömür boyu mahkum. Yakalayan, yakalanandan da suçlu, kim mahkum, bin bir tuzak kurulmuş insanlığa, düşen mahkum. Düşürenin beyni mahkum, nasıl bir dünya, çocuklar doğmadan, açlığa mahkum, çocukları aç bırakan büyüklerin, gözü mahkum, rüyasını Allah’a göre göremeyen, kul olmanın hayalini kuramayan, hayatında bir adam kurtaramayan,

işe yaramayanlar, bedava hayat kuranlar, insanlığın onuruyla oynayanlar, müebbette mahkum. Dünya deniler yer, burası cezaevi, suçumuz şeytana uymak, bir de insan olmak, en büyük ceza cennetten kovulmak, bir de büyük imtihana tabi tutulmak. Bu imtihan bizi kurtaracak, bunu anlayan adam olacak, o zaman suç mahkum.

Olmasaydık insan olmazdı imtihan, söyler misin bana, var mı imtihana tabi tutulan, bir tek hayvan, imtihanı kabul etmeyen ise, adına insan denilen, en aşağıdaki hayvan. İmtihanı kazananlar ise, yeryüzünün en değerli varlığı, gökyüzünü kıskandıracak kadar güzel,  kainatın sahibine ulaşacak kadar, gizemli, onunla konuşacak kadar yakın, eşrefi mahluk bir varlık olan yine insan bu sefer iblis mahkum.

Düşünmemiz ise, bizi hayvanlıktan kurtaran. Biziz imtihana tabi tutulan. Ne gerek imtihana deme sakın, imtihansız dünya var mı, ebedi hayat imtihansız kazanılır mı, insanlar bile, imtihansız adam yerine koymazken cennet imtihansız kazanılır mı, kimse imtihanla alçalmaz, yeteneğin ortaya çıkar, ancak adalet o zaman, zamana mahkum imtihan olmazsa ben yatarım, sen çalışırsın, emeğini benimle nasıl paylaşırsın, beni tembelliğe alıştırırsın ya da kavga çıkar o zaman herkes emeği kadar alacak, adalet ancak imtihanla belli olacak. İmtihanı alçaklık belleme, imtihan ola ola makamların artacak, kazandıkça gücün olacak, gücün arttıkça düşmanların çoğalacak, şeytan sana daha çok yanaşacak, nefsin daha da azgınlaşacak, işte o zaman evin bile cezaevin olacak, sen de mahkum.

Bir düşün şehir hayatını, işinle evin arasına sanki tünel kazmışlar, seni de iyice alıştırmışlar, gitmede görüyüm elin mahkum. Şef gardiyan, müdür yine müdür, sana iki gün hürriyet, müdür bey her gün mahkum, işçi patrona, patron işçiye, şehirli köylüye, köylü şehirliye mahkum, burası cezaevi, gardiyan mahkuma, mahkum gardiyana mahkum.

Cehaletin borazanı imana mahkum. Vahşiyi, Hz. Vahşi yapacak kadar merhamet sahibi,  kainatın efendisi, Peygamber Efendimizi anlamaya, bütün kainat mahkum. Allah’ı mescitlere hapseden zihniyet, mescide hür, dışarda nefsine mahkum. Güneşi, ceketinin astarında kaybedenler, mum ışığına mahkum. Dünya denilen yer, kainatta küçük bir cezaevi, bütün insanlık birbirine mahkum. İnsanlar, doğduktan sonra da  öldükten sonra da toprağa mahkum. Suç ise, sadece tövbeye mahkum. Şimdi söyle, ne kadar hürsün, ne kadar mahkum. Seni mahkum yapmaz zindan, hür kılmaz saray, Allah’a kulsan hürsün, çıkarsan kulluktan sürünürsün. Dünyanı ne kadar cennete çevirsen de, ebedi alemin mahkum. Allah’la arana giren, seni Rabbinden soğutan, onu unutturan,  her günün zindan, sen de mahkum. İradeni kullan satma beynini, olursan Allah’a kul, hür doğdun, hür ölürsün, olmazsın mahkum.

 

Burası cezaevi

Gardiyan gözünde, herkes mahkum

Hürriyet idamlık, nefisler mahkum

Nefsinin kölesi, cafcaflı hayat

Karanlık günlere mahkum

 

Resule yol gösteren cahil

Rabbe akıl veren gafil

Ufacık başını, kafdağı gören

Al sana mahkum

 

Zamanı çalacak kadar hırsız

Alemi sarhoş edecek kadar esrarkeş

Cennetin katili, cehennem yolcusu

Senin için hürriyet mahkum

 

Burası cezaevi

İşlediğin suç mahkum

Dur ve düşün

Bunun için yüksek duvarlar

Yapanlar mahkum

 

Kapat gözlerini göremedikleri gör

Hürriyet içinde bütün suçlar mahkum

Allah’a kulsan, sen hürsün

Emrinde kainat, kainat sana mahkum

 

Bir tek Rabbine eğil, koy başını secdeye

Zaman sana mahkum

Küçül küçül, secdede devsin

Dev aynasında görenler mahkum

 

Hürriyeti sokakta arayanlar

Hür değilse ruhun

Farkında değilsen ruhunun

Senin olmayan, beynin mahkum

 

Yer gök onun, sana derse kulum

Ne ben çıkabilirim kulluktan, ne sen

Kulsan, içeri dışarı fark etmez

O zaman hürsün, şeytanın mahkum.

 

Yazarın Diğer Yazıları
01.09.2023 17:04
12.02.2024 13:42
25.12.2022 13:59
26.03.2023 15:23
05.01.2024 15:12
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.