yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3541
EURO
34,8051
ALTIN
2.395,25
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

BASIN İLAN KURUMU’NUN TOPLANTISI..

08.09.2022 17:40
0
A+
A-

 

Basın İlan Kurumu’nun (BİK) düzenlediği Gazete Sahipleri ve Temsilcileri Bölge Toplantısı, Pazartesi günü Bursa Almira Otel’de yapılacak. Toplantının konusu; bölge basınının gelişimi, mevzuat düzenlemeleri, dijital dönüşüm süreçleri ve kurumsal iş birliklerinin güçlendirilmesi olarak açıklandı. Yalova ve bölgedeki diğer gazeteler gibi elbette toplantıda HABERCİ de temsil edilecek.

……………………..

Aslına bakarsanız; Anadolu basını dediğimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘FAZİLET ADALARI’ olarak tanımladığı yerel basın, milli mücadele döneminde, ülkemizin bağımsızlık savaşında en büyük mücadeleyi vermiş kurumların başında geliyor. Tüm zorluklara, tüm imkansızlıklara karşın verilen büyük mücadelede Anadolu basını olmasaydı, Türk insanının milli hassasiyetlerinin pekiştirilmesi, birlik ve bütünlüğün sağlanması, bugün üzerinde nefes alıp verdiğimiz vatan topraklarının kurtarılması hiç de kolay olmazdı. Zaten bunu Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bizzat dile getirmiş ve Anadolu basınının hakkını ‘FAZİLET ADALARI’ tanımlamasıyla teslim etmişti.

……………………

Pazartesi günü Almira Otel’de ne konuşulacak, ne anlatılacak?

Hepimizin bildiği gerçekler; gelişen teknoloji ile yazılı basının bitip tükenmek üzere olduğunun altı çizilecek, dijital dönüşümünü başarıyla tamamlayanların ayakta kalabilecekleri anlatılacak.

Oysa asıl sorgulanması gereken; ‘paraya ve güce tapanlar’ ile ‘Vatana-Millete sadakatle bağlı kalmaya yeminli olanlar’ şeklinde iki farklı kesimden oluşan Türk basınının nereye gittiği; ülkeyi nereye sürüklediği!!

  • ‘Paraya ve güce tapanlar’ ağırlıklı olarak genel basın olarak bildiğimiz, görünürde medya sektörünü temsil eden, ancak asıl gelir kaynakları farklı ve ‘şaibeli’ olan kesim.
  • ‘Vatana-Millete sadakatle bağlı kalma gayretinde olanlar’ ise; Büyük Önder Atatürk’ün ‘FAZİLET ADALARI’ olarak tanımladığı Anadolu basını, yani YEREL MEDYA, yani sınırlı yerel kaynaklar ile varlığını sürdürme gayretinde olan kesim.

………………………

Türk yerel medyası; devletin kısıtlı imkanları ve her geçen gün azalan resmi ilanlar ile ayakta duruyor; durmaya çalışıyor.

Eğer; başta kamu bankaları ve özel bankalar olmak üzere, dev sanayi kuruluşları, fabrikalar ve belli kriterleri oluşturulmuş özel sektörün yıllık bilançoları ve duyuruları (resmi ilan statüsünde) Anadolu basınına yönlendirilmezse…

Eğer; yapılan irili-ufaklı tüm ihale ilanlarına yerel basında yayın zorunluluğu getirilmezse…

Eğer devlet; Anadolu basınının önemini kavrayamaz ve ülkenin en kritik dönemlerinde kalemini satmayacak, vatanını savunacak insanların Anadolu basınının cefakar temsilcileri olduğunun farkına varmaz, milli mücadele günlerindeki Atatürk ve silah arkadaşlarının zihniyetine geri dönmez ise…

Eğer Anadolu basını; başta belediyeler olmak üzere, ekonomiyi elinde tutan para babalarının, baronların, siyasi ikbal peşindeki siyasilerin elinde oyuncak olmaya yüz tutar ise..

Ne yaparsanız yapın..

Nerede, hangi toplantıyı düzenlerseniz düzenleyin..

Hiçbir olumlu sonuca ulaşamazsınız; ulaşamayız..

………………..

Şimdilik bu kadarla kalalım..

Pazartesi günkü toplantıdan izlenimlerimizi de haftaya Cuma’ya bırakalım..

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.