..”Şu an için et piyasasında bir düşüş var diyemeyiz. Kurban Bayramı’ndan sonra oluşan durgunlukla alakalı kırmızı et fiyatında 5- 10 liralık bir düşüş yaşandı. Ancak beyaz ette yüzde 15 gibi bir zam yapıldı.”
Haber \ Büşra GÜNDÜZ
Yalova Kasaplar ve Sakatatçılar Derneği Başkanı Turgay Bahar, önceki yıllara oranla bu denli fiyat artışına şahit olmadıklarını söyleyerek, olası bir zamla ilgili öngörüde bulunamadıklarını da ifade etti. Vatandaşın ucuz et yiyebilmesi için hükümetin Et ve Süt Kurumu’na yaptığı talimatı da değerlendiren Bahar, “Devlet kurumları böyle durumlarda açığı karşılayabilir. Büyük firmalar tarafından hazır ürün dediğimiz ürünlerde yüzde 30’luk bir düşüş yapılabiliyor. Ancak yetiştiricilik yapan, küçük işletmelerde böyle bir düşüş yapılamaz. Biz küçük esnaflar kardan fedakarlık edip, iş yapmanın derdindeyiz” dedi.
‘Piyasadaki pahalılık tezgaha yansıyor’..
Çeşitli sektörlerde yaşanan fiyat artışının tezgahlara da yansıdığını belirten Bahar, “Önceden bir üretici, Yalova’ya ürün getirirken 100 lira benzin harcıyorsa, şimdi 400 lira harcıyor. Bu durum haliyle tezgahtaki ete de yansıyor. Esnaf olarak elimizden gelen fedakarlığı yapıyoruz. Birkaç yıl önce bir danayı bir haftada satarken, bu durum şimdilerde yarı yarıya düştü” şeklinde konuştu.
Beyaz ette yüzde 15’lik zam..
Kurban Bayramı’ndan sonra durgunluğun önüne geçebilmek adına küçük bir düşüş yaşandığını dile getiren Bahar, “Şu an için et piyasasında bir düşüş var diyemeyiz. Kurban Bayramı’ndan sonra oluşan durgunlukla alakalı kırmızı et fiyatında 5- 10 lira bir düşüş yaşandı. Ancak beyaz ette yüzde 15 gibi bir zam yapıldı. Ümidimiz fiyatların düşmesinden yana, her an bir zam olur mu olmaz mı kestiremiyoruz” diye kaydetti.