yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

RESSAMLAR, ALTINOVA’YA HAYRAN KALDI

RESSAMLAR, ALTINOVA’YA HAYRAN KALDI
22.05.2022 12:30
0
A+
A-

 

 

 

Haber / Esin KAYA

Altınova Belediyesi Uluslararası Resim Sergisi’ne katılan yerli ve yabancı ressamlar, Hersek Lagünü’nü gezdi.

Çobankale kazı evini ziyaret ettiler..

Altınova Belediyesi Uluslararası Resim Sergisi’ne katılan yerli ve yabancı ressamlar, Altınova Belediyesi Çobankale Kazı evini ziyaret ederek, arkeolojik kazılar hakkında bilgi aldılar. Altınova Belediyesi Çobankale kazı ekibinden Yüksek Arkeolog Belma Günal ve Sanat Tarihçisi Onur Sarıkaya, kazı çalışmalarında elde edilen eserler hakkında misafirleri bilgilendirdiler.

Külliyeyi gezdiler..

Yerli ve yabancı ressamlar, Hersek Bölgesinde ilk olarak Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesini kaleme almaya başladığı Hersek Mahallesi gezdirdi. Hersek Mahallesi’nin tarihi önemimi hakkında bilgi alan misafirler, Hersekzade Ahmet Paşa Külliyesi’ni gezdi. Burada misafirlere Altınova Belediyesi Sosyal ve Kültürel Müdürü Hakan Beykoz tarafından Hersek Bölgesi hakkında bilgi verildi.

Bitkiler hakkında bilgi aldılar..

Altınova Belediyesi Engelsiz Tıbbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’ni ziyaret eden ressamlar, burada Altınova Belediyesi Ziraat Mühendisi Alihan Sevinç tarafından bilgilendirildi. Bahçede bulunan bitkiler hakkında bilgi alan misafirlere bitki çayı ikramı yapıldı.

Kuşları izlediler..

Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesini gezen misafirler, 7 katlı asansörlü Kuş Gözlem Kulesinde lagünde bulunan kuş türlerini seyrettiler. Altınova Belediyesi Kuş Gözlem Kulesi Görevlisi Muhammet Sait Özkan, göçmen kuşların uğrak noktası olduğu için “Kuş Oteli” olarak da adlandırılan Hersek Lagünü’nün Türkiye’deki önemli sulak alanlardan birisi olduğuna değindi.

Pasaportlarını aldılar..

Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi ile Tıbbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’ne ressamlar, Doğa Ve Hayvanları Koruma Gönüllüleri Sözleşmesini de içeren Türkiye’nin ilk ve tek Altınova Belediyesi Doğa Pasaportunu da alarak oldukça keyifli ve verimli bir gün geçirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.