yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3525
EURO
34,7677
ALTIN
2.392,26
BIST
10.248,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

‘KENTSEL DÖNÜŞÜME ‘EVET’, HAKSIZLIĞA ‘HAYIR’

‘KENTSEL DÖNÜŞÜME ‘EVET’, HAKSIZLIĞA ‘HAYIR’
19.09.2022 17:07
0
A+
A-

 

  • ..”Bir tarafta kentsel dönüşüm için her şey hallolmuş diyen AK Partililer, diğer tarafta herhangi bir gelişme yok diyen vatandaş.”

..”İYİ Parti olarak vatandaşlarımızın bu haklı talebine karşılık olarak, bu konunun gündeme gelmesi ve gerekli imkanların sağlanması hususunda ilgili mercilerle temasa geçip, sorunların çözümüne katkı sağlayacağız.”

  • ..”Kentsel dönüşüme evet, ama yapılan haksızlığa ve yaşanan mağduriyetlere karşıyız. Bu konuda vatandaşlarımız her türlü desteği vereceğiz. Vatandaşlarımızın daha refah ve güvenli bir şehirde yaşaması mümkün. Konunun takipçisi olacağız.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Ersin Akyüz, Bağlarbaşı Mahallesi’nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm ile alakalı açıklamalarda bulundu. Akyüz, açıklamasında hak sahiplerinin mağdur edildiğini dile getirdi. Hak sahipleriyle partide bir araya geldiklerini söyleyen İl Başkanı Akyüz, “Şehrimizde Kentsel Dönüşüm Projesi yılan hikayesine dönmüş durumda. Bu konuda bir türlü gerçek ve doğru bilgiler hem hak sahipleri hem de Yalova halkıyla paylaşılmıyor. Bahse konu bölge 2013 yılında, Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan  ilan edilen bölge olarak belirlenmiştir. Bu Proje AK Parti iktidarı döneminde tüm Türkiye’de olduğu gibi şehrimizde de Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı bünyesinde gerçekleşecek olan, Merkezi Hükümetin Yerel belediyelerle iş birliği kapsamında gerçekleştirmesi gereken bir projedir. Ama ne yazık ki, AK Parti hükümeti projenin gerçekleşeceği Yalova’mızda, geçmişte belediye yönetiminde iktidarda olamadıkları için bugüne kadar herhangi bir adım atmamış ve çalışma yapmamıştır. Yalova Belediyesi’nde mahkeme kararına dayanak yaparak görev değişikliği gerçekleştiğinde ve belediye yönetimi AK Parti ve Cumhur İttifakına geçtiğinde, bunu fırsat bilip yıllardan beri söylenen ve var olan proje seçim yatırımı olarak tekrar alelacele gündeme getirildi. Ardından yapım aşamasına geçilmesi kararlaştırıldı. Bu proje uzun vade gerektiren sağlam temeller üzerine oturtulması ve planlanması gereken bir çalışmadır. Uzun yıllar bu projeyi gündeme getirmeyenler, şimdi de oldu-bittiye getirmeye çalışıyorlar. AK Parti iktidarının ülkemizin diğer şehirlerinde gerçekleşen örnekleri, şeffaf bir şekilde yürütülmediği için hak sahipleri büyük haksızlığa uğradı ve birçok mağduriyetler yaşandı. Gerçek hak sahipleri mağduriyet yaşarken, büyük rantiye hesaplı haksız kazanç sağlayan iktidar yanlısı sermayedar grupları oluştu. Evet kentsel dönüşüm, olması gereken bir projedir. Lakin birilerinin rant kapısı değil; gerçek hak sahiplerinin güvenli yapılarda hayatlarına devam etmesi için yapılacak bir proje olmalıdır” dedi.

‘VATANDAŞ MAĞDUR EDİLİYOR’..

Vatandaşın bu konuda mağdur edildiğini söyleyen Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızla yapılan görüşmelerde, iki yıl önce davetle belediye bünyesinde kendilerine anlatılan, vaat edilen sözlerin bugüne kadar gerçekleşmediğini, herhangi bir çalışma olmadığını beyan etmişlerdir. Pandemi öncesi  yapılan görüşmelerde kağıt üzerinde var olan projeler  ve Bakanlar Kurulu kararı ile alınan riskli alan ilan edilmesi durumu vatandaşlarımız üzerinde baskı oluşturmuş ve yapılan görüşmelerde verilen birçok söz ve vaat, özellikle   barınma konusunda yapılacak yardımlar hakkında, proje hayata geçmediği için herhangi bir uygulama başlamamıştır. Pandemi öncesi şartlara ve ekonomik göstergelere göre vatandaşlara imzalatılan taahhütnameler bugün bir çok haksızlığa ve mağduriyete sebep oluyor. Vatandaşlarımız bu konuda büyük mağduriyet  yaşıyor. Pandemi döneminde ve sonrasında hem dünya hem de ülkemiz büyük bir ekonomik darboğazdan geçiyor. Türkiye ekonomisi tepe taklak olmuş ekonomik göstergeler her geçen gün vatandaşlarımızın belini büküyor, sıkıntıya sokuyor. Enflasyon önlenemez bir şekilde yükseliyor ve kontrol edilemez bir durumda olduğundan, vatandaşlarımızın gelirleri eriyor ve giderleri ise sürekli artıyor. Gelir ve giderdeki  çarpıklık bu bölgede yaşayan gelir seviyesi düşük vatandaşlarımızı da etkiliyor. İki yıl önceki maliyet ve fiyatlarla imzalatılan sözleşme bugün ki şartlarda büyük hak kaybına sebep oluyor ve insanlarımızı mağdur edip  zora sokuyor.”

‘KENTSEL DÖNÜŞÜME EVET AMA..’

Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu proje, bir-iki metruk, kullanılmayan yapıyı yıkarak, sanki her şey  hazırmış edasıyla, bütün hazırlıklar yapılmış ve oldu-bitti mantığıyla medya aracılığı ile tekrar gündeme getirilerek başlamış kabul edilemez. Bizlere ulaşan bu bölgedeki tapu sahibi, yerleşik mülk sahipleri bu konunun gerçeği yansıtmadığını, iki yıl önce o günkü şartlarda kağıt üzerinde gösterilen proje resimleri üzerinden vaat edilen sözlerle ilgili olarak bugüne kadar hiçbir bilgilendirme olmadığı beyanla, konunun yeniden gündeme gelmesi ile yaşanan barınma sorunlarıyla ilgili olarak muhatap bulamadıklarını, muhatap olarak karşılarına çıkan kişilerin de bilgi ve yetki sahibi olmadığını dile getirmişlerdir. En son ise kendilerine polis ve zabıta ekipleri ile Valilik adına, 30.09 2022 tarihi ile ‘evlerinizi terk edin’ bildirisi gece yarısı kapılarına asılarak uyarı yapılmıştır. Vatandaşlarımız bu konuda endişeli ve korku içindeler. İki seneden beri hiçbir haber ve bilgi vermeyenler, okulların açıldığı kış aylarına girdiğimiz, ekonominin tepe taklak olduğu, Yalova’mızda kira fiyatlarının fahiş olduğu bir dönemde, yapılan bu tebligat vatandaşlarımızı kara kara düşündürüyor. Vatandaşlarımız tapu sahibi olup işgalci olmadıklarını, haksızlığa uğradıklarını beyan edip mağdur edildiklerini söylüyorlar. Bu şartlarda evlerini terk etmeyeceklerini zaten ekonomik imkanlarının da olmadığını  beyan ettiler. Devletle karşı karşıya bırakılmak isteniyor. Barınma konusunda bizlerden yardım ve destek istiyorlar. Bir tarafta kentsel dönüşüm için her şey hallolmuş diyen AK Partililer, diğer tarafta herhangi bir gelişme yok diyen vatandaş. İYİ Parti olarak vatandaşlarımızın bu haklı talebine karşılık olarak, bu konunun gündeme gelmesi ve gerekli imkanların sağlanması hususunda ilgili mercilerle temasa geçip, sorunların çözümüne katkı sağlayacağız. Kentsel dönüşüme evet, ama yapılan haksızlığa ve yaşanan mağduriyetlere karşıyız. Bu konuda vatandaşlarımız her türlü desteği vereceğiz. Vatandaşlarımızın daha refah ve güvenli bir şehirde yaşaması mümkün. Konunun takipçisi olacağız.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.