yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3616
EURO
34,7772
ALTIN
2.401,08
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

‘ESNAF KARDAN FEDAKARLIK EDİYOR’

‘ESNAF KARDAN FEDAKARLIK EDİYOR’
28.08.2022 14:56
0
A+
A-

 

  • Yalova Kasaplar ve Sakatatçılar Derneği Başkanı Turgay Bahar, et fiyatlarında bir düşüşün yaşanmadığını dile getirerek, esnafın kardan fedakarlık yaparak, satışına devam ettiğini söyledi.    

..”Şu an için et piyasasında bir düşüş var diyemeyiz. Kurban Bayramı’ndan sonra oluşan durgunlukla alakalı kırmızı et fiyatında 5- 10 liralık bir düşüş yaşandı. Ancak beyaz ette yüzde 15 gibi bir zam yapıldı.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Kasaplar ve Sakatatçılar Derneği Başkanı Turgay Bahar, önceki yıllara oranla bu denli fiyat artışına şahit olmadıklarını söyleyerek, olası bir zamla ilgili öngörüde bulunamadıklarını da ifade etti. Vatandaşın ucuz et yiyebilmesi için hükümetin Et ve Süt Kurumu’na yaptığı talimatı da değerlendiren Bahar, “Devlet kurumları böyle durumlarda açığı karşılayabilir. Büyük firmalar tarafından hazır ürün dediğimiz ürünlerde yüzde 30’luk bir düşüş yapılabiliyor. Ancak yetiştiricilik yapan, küçük işletmelerde böyle bir düşüş yapılamaz. Biz küçük esnaflar kardan fedakarlık edip, iş yapmanın derdindeyiz” dedi.

‘Piyasadaki pahalılık tezgaha yansıyor’..

Çeşitli sektörlerde yaşanan fiyat artışının tezgahlara da yansıdığını belirten Bahar, “Önceden bir üretici, Yalova’ya ürün getirirken 100 lira benzin harcıyorsa, şimdi 400 lira harcıyor. Bu durum haliyle tezgahtaki ete de yansıyor. Esnaf olarak elimizden gelen fedakarlığı yapıyoruz. Birkaç yıl önce bir danayı bir haftada satarken, bu durum şimdilerde yarı yarıya düştü” şeklinde konuştu.

Beyaz ette yüzde 15’lik zam..

Kurban Bayramı’ndan sonra durgunluğun önüne geçebilmek adına küçük bir düşüş yaşandığını dile getiren Bahar, “Şu an için et piyasasında bir düşüş var diyemeyiz. Kurban Bayramı’ndan sonra oluşan durgunlukla alakalı kırmızı et fiyatında 5- 10 lira bir düşüş yaşandı. Ancak beyaz ette yüzde 15 gibi bir zam yapıldı. Ümidimiz fiyatların düşmesinden yana, her an bir zam olur mu olmaz mı kestiremiyoruz” diye kaydetti.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.