yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
20°C
Yalova
20°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

YALOVA’DA SİYASET DÖNGÜSÜ

22.05.2022 12:34
0
A+
A-

 

İnsanlarının birbirini tanıdığı küçük kentlerde siyaset “yıpratma hamlesiyle” yapılır.

Rakibini yıprat ve geride bırak.

Aslına bakarsanız genel merkez ağırlıklı siyaset yapan kentlimizin sayısı bir elin parmakları kadar bile değil. Rahmetli Cevdet Aydın vardı. Hükümetin bakanı gibi söz sahibi olduğuna bütün Yalovalılar şahittir. Vefat etti. Yalova kendine sevdalı bir siyasetçisini kaybetti. Sonra Yaşar Okuyan ortaya çıkan boşluğu doldurdu diyebiliriz. Eleştirilecek yanları olsa da hakkını teslim etmek zorundayız. Sonrasında en yakınları tarafından siyasi saldırıya uğradı. Bu yüzden bakanlık görevi sonrasında siyasete bir türlü tutunamadı. İvme kaybederek onlarca deneme yaptı. Yetki elindeyken Yalova’yı en fazla dolaşan siyasetçi ve iradesini iyi kullanan politikacı olarak hafızalarda kaldı.

Genel merkez ağırlıklı siyaset yapan üçüncü kentlimiz Muharrem İnce’dir. Yalova’yı temsil etmedeki başarısını kimse inkar edemez ise de O’nun şanssızlığı muhalefette geçen altı dönem milletvekillliği süresidir. Türk siyasi tarihine müzmin muhalefet olarak adını yazdırdı. Muharrem İnce denince akla Yalova geliyor mu? Evet geliyor. Bu hamleyi başardı. Lakin iktidar yüzü göremedi. Çok iyi hatırlıyorum, ilk milletvekili olduğu zaman bizim köyde kahvenin panosuna imzalı bir sirküler cetvel asmıştı. Altına da not yazmış, “İki ayda bir uğrayıp bu listeye imza atmazsam benden hesap sorunuz.”

O kağıdın resmini çekmediğime üzgünüm. Çünkü bir daha Muharrem İnce’yi bizim köyde görmedim. Bu cepheden baktığımda Muharrem İnce’yi eleştirebilirim. Fakat ülke çapında yaptığı yoğun siyaset gündemini düşündüğümde böyle bir elştirinin haksızlık olacağını biliyorum.

Şimdi elimizde genel merkez ağırlıklı siyaset yapan bir kentlimiz kaldı.

Ahmet Büyükgümüş.

Beşincisi yok.

Yani bir elin parmakları kadar sayı oluşmuyor.

Yalova’ya genel merkez ağırlıklı siyasi gücü olan politikacı lazım mı?

Evet lazım.

Kentlilerimiz bunu yeterli görüyor mu?

Görseler de halkımız siyasetçiden her zaman daha fazlasını istiyor.

Ahmet Büyükgümüş, geçtiğimiz bayram Yalova’nın bütün köylerini dolaştı. Bizim köye de uğradı. Köy muhtarına eksik olan bir şey var mıdır? Diye sordu. Muhtar, doğalgaz çalışmasından sonra yamanan yerlerin şiskin olduğunu ve arabalar için rahatsızlık verdiğini ifade etti.

Bir an için köyün durumunu düşündüm. Su şebekesi yenilendi. Köy içi ve sokakları parke taşı döşendi. Elektirik hatlarında iyileştirme yapıldı. Kanalizasyonu tamam. Doğalgaz geldi. Çok amaçlı salon yapıldı. Köy meydanı düzenlemesi tamam. Çocuk parkı var. Son yirmi yılda tamamlanmış işler hayat standardı açısından köy için güzel hizmetlerdi.

Ne isteyebiliriz dedik? Söze ben karıştım ister istemez. “Gölet projesi ihaleye çıkmıştı. Hızlansa çok iyi olur. Bir de köylülerimizn satış yaptığı Pazar yeri yetersiz, daha modern bir alan oluşturamaz mıyız?” Dedim. Aklıma da köy için isteyebileceğim başka bir hizmet gelmedi. Sonra muhtara ricacı oldum. “Ben de köyde çok fazla durmuyorum. Gözden kaçırdığım noksan bir şey olabilir. Sen daha iyi bilirsin muhtarım; lütfen, söze girdiğim için kusura bakmayınız” cümleleriyle konuşmamı tamamladım.

Yalova’nın ihtiyacı olan yatırımlar soruluyor mu? Evet soruluyor. Sırasıyla çözüme kavuşuyor mu? Kelem kalem incelendiğinde bir çok yatırımın yapıldığı ortaya çıkıyor. Bu tür yatırımlar zaman ve önem sırasına göre yerine getiriliyor.

Diyeceğim şu ki; Yalova’nın genel merkez siyasetinde ağırlığı olan, sözü geçen bir siyasetçiye her zaman ihtiyacı vardır.

Yalova’nın şu anki siyasi konumunda böyle bir iradeyi Ahmet Büyükgümüş’ten başka kim yerine getirecek ortama sahiptir?

Benim şahsi kanatime göre henüz bu alanda rakibi yoktur.

Cevdet Aydın…

Yaşar Okuyan…

Muharrem İnce…

Ahmet Büyükgümüş…

Beşincisi varsa siz söyleyin lütfen.

Böyle bir pencereden baktığımda, hükümetin genel merkez siyasetinde gücü olan, Yalova’nın bağrından yetişmiş genç siyasetçi Ahmet Büyükgümüş’ü önemsiyorum.

Elbette Yalova için arzu edilen yatırımları takip etme işlerinde koşturuyor. Lakin ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz, işlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine de engel oluşturuyor. Bu olumsuz durumu da düşünmek gerekir.

Bir yıl sonra ülkemizde seçim var. Siyasette güçlü olanlar ayakta kalmayı başarabileceklerdir. Kimileri de yerini başkalarına bırakıp kenara çekilecektir.

Ahmet Büyükgümüş, Yalova’ya faydası dokunacak kentimizi seven ve önemseyen, içimizden yetişmiş genç siyasetçimizdir.

Ahmet Büyükgümüş gibi önemsediğim, siyasetçilerimiz de var.

Namık Öz’ün, Mehmet Gürel’in de kentimizi Ankara’da temsil etmesini isterim.

Bu fikrim, kişi bazlı düşündüğümden değil Yalova’yı dert edindiğimden yazıma dökülen cümlelerdir.

İsterim ki Yalova’yı Ankara’da Ahmet Büyükgümüş’le birlikte Mehmet Gürel ve Namık Öz de temsil etsin.

Mecliste baskın güce sahip Yalovalı siyasetçilerimiz olsun.

Fakat siyasette temenniler sonucu belirlemiyor. Çok etkenli faaliyet alanının karmaşık yapısından ne çıkacağını kestirmek zordur. Anlık değişen kararları vardır.

Görelim neler olur?

İnşallah güzel sonuçlar olur.

 

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.