yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

YALOVA ÜVEZPINAR KUŞYUVASI VE BEDESTENTEPE

13.08.2023 16:02
0
A+
A-

1972 yılında Yalova Gemlik arasında sınır uyuşmazlığı yaşanmış ve TBMM gündeminde konu olmuş. Konu hakkında İstanbul Milletvekili İlhami Sancar meclise önerge vermiş ve Orman Bakanı’nın cevaplamasını istemiş. Meclis gündeminde yaşanan bu tartışmayı siz saygıdeğer Yalovalılarla yorumsuz olarak paylaşıyorum.

İstanbul Milletvekili İlhami Sancar’ın, Yalova ilçesine bağlı Esen ve Üvezpınar köyleri ile Orman İdaresi arasında çıkan ihtilâflara dair soru önergesi ve Orman Bakanı Selâhattin İnal’ın yazılı cevabı (7/1036)

Millet Meclisi Başkanlığına aşağıdaki sorumun Orman Bakanı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını rica ederim. 25.03. 1972.

İstanbul Milletvekili İlhami Sancar:

Soru:

Yalova ilçesinin dağ köyleri bilhassa Esen ve Üvezpınar köyleri ile Orman idaresi arasında devamlı huzursuzluk haline gelmiş sınır ihtilâflarından sürekli şikâyetler almaktayız. Ayrıca, bilhassa il sınırları ayrımı açısından (Bursa – İstanbul) sıkıntılar şiddetlenmektedir. Bu konuda Bakanlıkça bir çalışma var mıdır, bu ihtilâfları giderici ne gibi tedbirler alınmıştır?

T.C.Orman Bakanlığı 30. 05. 1972.

Özel Kalem Müdürlüğü Sayı: 01. 787.

Millet Meclisi Başkanlığına ilgi: 12. 04. 1972 gün, Kanunlar Müdürlüğü 5589/42050-7/1036 sayılı yazınız:

İstanbul Milletvekili Sayın İlhami Sancar’ın 25. 03. 1972 tarihli yazılı soru önergesindeki “Yalova ilçesine bağlı Esen ve Üvezpınar köyleri ile orman idaresi arasında çıkan ihtilâflar” konusu yerinde incelettirilmiştir.  Bununla ilgili muhtıra 2 nüsha halinde ilişikte sunulmuştur.

Bilgilerinize arz ederim.

Prof. Dr. Selâhattin İnal, Orman Bakanı.

Orman Bakanlığı İstanbul Milletvekili Sayın İlhami Sancar tarafından Millet Meclisi Başkanlığına verilen yazılı soru önergesindeki “Yalova ilçesine bağlı Esen ve Üvezpınar köyleri ile Orman idaresi arasındaki ihtilâf” konusu ile ilgili muhtıra:

  1. İstanbul Başmüdürlüğü İstanbul İşletmesi Çınarcık Bölgesi sınırlan içinde bulunan Esen köyün, sınır anlaşmazlığı olmadığı gibi Orman işletmesi ile de bir anlaşmazlığı bulunmadığı tespit edilmiştir.
  2. İstanbul Başmüdürlüğü İstanbul İşlemesi Yalova Bölgesi sınırları içinde bulunan Üvezpınar köyünün iki problemi bulunmaktadır.
  3. a) Üvezpınar ve Gökçedere köyleri yeni yapılan amenajman planlarına göre aynı maktada çalıştırılmaları gerekmekte, fakat bu iki köy müşterek çalışmayı arzu etmediklerinden anlaşmazlık çıkmaktadır. Orman Başmüdürlüğü bu konuyu da köylerin istekleri paralelinde anlaşmazlığa sebep olmayacak şekilde halletmiştir.
  4. b) Üvezpınar köyü ile Bursa işletmesi arasında sınır anlaşması mevcuttur. Üvezpınar köyü halen Bursa işletmesi Gemlik Bölgesi sınırları içinde kalan Kuşyuvası – Bedestentepe arasındaki ormanlık sahanın kendi sınırları içinde kaldığını iddia etmektedir, İstanbul ve Bursa ilerine ait sınır anlaşmazlığının teşkilâtımızca çözümlenmesi mümkün olmayıp, İçişleri Bakanlığı’nca çözümü gerekmektedir.

Durum bilgilerinize arz olunur.30.05. 1972

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.