yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3734
EURO
34,7567
ALTIN
2.412,81
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

YALOVA İÇİN TEBRİK VE TENKİTLERİM

08.10.2023 11:27
0
A+
A-

 

Sevgili Yalovalılar…

Bu hafta sizlerle tebrik ve tenkitlerimi paylaşmak istiyorum.

Siyasetteki son gelişme Yalova milletvekili Ahmet Büyükgümüş’ün yeniden MKYK üyesi olması…

Cevdet Aydın, Yaşar Okuyan, Muharrem İnce derken Yalova’yı ülke gündeminde tanıtan Ahmet Büyükgümüş’ü tebrik ediyorum.

Yalova’nın başarılı siyasetçilerini her daim anmaya devam edeceğiz.

Tahsin Becan’ı da unutmamak lazım. Gayretli ve çalışkan. Milletvekili olma hedefine ulaştı ama CHP’de siyaset yapmanın bu kadar zor olduğunu yeni fark etti. Muhalefet partisi milletvekili olarak siyasi söylemlerinde istikrar var. Fakat aday belirleme sürecinde duygularının paramparça olduğunu görünce siyasetin hakikatinin ne olduğunu anlayacaktır.

Eleştirimin hedefinde olan ilginç konulardan biri de Teşvikiye sapağı…

Armutlu Esenköy arasında yolculuk yapanlar görmüştür. Teşvikiye sapağına viyadük benzeri geçiş yolları yapılıyor. İnsanın sorası geliyor! Bu yollar yapılırken oraya niye alt geçişli bir kavşak yapmadılar? İşi alan müteahhit konuyu önemsemiyor. Karayolları yetkilileri durum değerlendirmesi yapmıyor. Hatta Teşvikiye halkı hiç itiraz etmiyor. Burası Delmece yaylasına giden yolun başlangıcı ve ciddi bir trafik akışı var.

Bu yol güzergahında bir tek Şenköy Engere arasında alt geçit var. Çünkü yollar yapılırken duruma dilekçeyle itiraz etmiştim. “Burası köy, hayvan geçecek, traktörler bu yoldan çalışacak… Olmaz” demiştim. Ve bizim köye alt geçit yapmak zorunda kalmışlardı. O dönem Yalova’yı yönetenler de bu konulara ilgisiz kalmışlardı.

Şimdi Kocadere girişi ne olacak? En çok kaza orada oluyor. Kocadere’yi yok mu sayacaksınız? Ya da Kocadere üvey evlat muamelesi mi görecek?

Asıl sorun Esenköy tünellerinde…

Özel olarak Esenköy sırtlarından tünellere ayrılan yol boyunu dolaştım. Devlet buraya ne kadar da çok masraf etmiş. İçim sızladı. Arazi istimlak edilmiş ve bedelleri ödenmiş. Yaklaşık iki kilometre boyunca yol kenarlarında kanallar yapılmış, yüksek setlere taş duvarlar örülmüş. Büyük masraflara girilmiş. Fakat tünel inşatları tamamlanamadığı için bu güzergah atıl kalmış. Yazık değil mi milletin parasına? Efendim müteahhit kaçmış ya da işi bırakmış mış!!! Devletin elinden kim kaçabilir? Bu firma işini nasıl yarım bırakır? Hatırı sayılır bir firma mıdır ki kimse dokunamıyor? Ne var bu işin arka planında? Parası ödenmiş tünel inşaatları orada duruyor. Bakınız ben sadece tünellere kadar olan masrafı söyledim. Ya tüneller!!!

Büyük bedeller ödenmiş.

DSİ, Kara Yolları, Orman İşletme ve benzeri kurumlar Yalova kamuoyundan çekinmiyor. İşler hep yarım yamalak gidiyor. Yalova’ya üvey evlat muamelesi yapıyorlar.

Belki 2024 yılında her şey düzelir.

Asıl eleştirimi bir sonraki yazıma bırakıyorum. Eğitim, kültür, turizm ve sanat konularını ele alacağım. 29 yıl önce il olduk. Hiç mi kimsenin dikkatini çekmiyor? Sürekli geri gidiyoruz. Vah Yalovam vahhh!

Bir tebrik de Güç Birliği’ne…

Bu sıralar dikkatimi hemşeri derneklerinin faaliyetleri çekti. Kuruluşuna katkı sunduğum, adını bulduğum, logosunu Faruk Kırtay arkadaşımdan aldığım Güç Birliği son birkaç ay içinde atağa kalktı. Bahattin Sabahçı, yaklaşan yerel seçimler öncesi tempoyu yükseltti. Ne de olsa Cevdet Aydın’ın yanında yetişmiş bir siyasetçi…

Seçimler yaklaştıkça, dernek, gücünü daha fazla hissettireceğe benziyor.

Başkan İlhami Başkan’ı arkasına alan Bahattin Sabahçı, yaklaşan seçimler öncesi siyasetçileri terletecek gibi…

Şimdiden kolay gelsin diyorum.

Seçim hazırlıklarına gelince…

Artık adaylar şekillenmeye başladı. İktidar ve ana muhalefetin adayları hemen hemen belirginleşiyor. Diğer partiler sancılı…

AK partinin yönetim kadrolarının ayakları yere daha sağlam basıyor. CHP’de yenileşmenin beraberinde getirdiği sıkıntılar gözlerden kaçmıyor. İki yer hariç Yalova’da seçim sonuçları çok fazla değişeceğe benzemiyor.

Siyaset yapmamak için şimdilik o iki yerin adını da vermiyorum.

Yerel seçimlerde partilerin gücü kadar adaylarının isimleri de ön plana çıkıyor. Çünkü yakın oranlarda giden seçimlerin sonucunu sadece sevilen isimler değiştiriyor.

Tek cümleyle özetlersek…

İsmiyle partisine yüzde birlik katkı sunan seçimi kazanır.

Bu yazımda sadece Yalova merkezden bir iki cümleyle bahsedeyim.

Vekaleten belediye başkanı olduğunda bu denli performans göstereceğini ben dahil çok kimse tahmin edemedi. Süreç içinde Yalova, iyi bir yerel siyasetçi kazandı. Olağanüstü çalışıyor. Parti içinde kırılmalar olmazsa rakipsiz.

Tebrik ediyorum.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.