yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2193
EURO
34,7478
ALTIN
2.403,43
BIST
10.260,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
21°C
Yalova
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

UTANIYORUM

29.10.2023 16:48
0
A+
A-

Sevgili dostum. Seni bilmem amma ben utanıyorum. Öldürülen çocuklardan, gözyaşı döken kadınlardan, benden daha büyük olan yaşlılardan, onurundan Gazze’yi terk etmeyen Osmanlı torunlarından utanıyorum. Hatta kedilerden köpeklerden, büyük baştan, küçük baştan, yerdeki karıncalardan, kuşlardan, ağaçlardan, açan gülü koklamaktan, sokağa çıkmaktan, katil benmişim gibi insanlara bakmaktan, boş konuşmaktan utanıyorum.

Bırakın Yahudiliği, Hristiyanlığı, Müslümanlığı, bırakın Aleviliği, Bektaşiliği, Sünniliği, bırakın dinsizliği, dindarlığı, bırakın Türklüğü, Kürtlüğü, Arap ve Acemliği, bırakın garplı şarklı, Avrupalı olmayı, her şeyi bir kenara bırakın, kim olursanız olun, sizi bilmem amma ben insanlığımdan, insan olmaktan, bir şey yapamamaktan utanıyorum. Yazmaktan, konuşmaktan, susmaktan, yaşamaktan, uyumaktan bile utanıyorum. İçtiğim su boğazımdan geçmiyor, yediğim ekmek boğazıma düğümleniyor, yer yarılsa yere girsem diyorum, gök kubbe üstüme geliyor, toprak bile basma üstüme diyor, yürürken topraktan utanıyorum.

Dedeleri Filistin’den toprak sattı diye iftira atanlar, sattı diyelim. Yahudiler İsrail’i toprak satın alarak mı kurdu? Satın alıyorsanız torunlarını öldürmek niye, toprağını satan dededen ölüme meydan okuyan, zalimin tankını tüfeğini, on yaşında taşla vuran torun çıkar mı? Onur abidesi o çocuğun yüzüne bakmaktan utanıyorum. Belki de Yahudi’ye acımış kucak açmıştır, tıpkı bizim gibi. İspanya’da yok edilen Yahudileri donanma gönderip,  Osmanlı toprağı olan Selanik’e getiren ecdadımız gibi, birinci Dünya Savaşı’nda İngilizlere istihbarat toplayarak, Osmanlı’yı arkadan vuran Yahudileri, 2. Dünya Savaşı’nda Avrupa’da Almanların yenilmesi için, arkadan iş çeviren, İngilizlere çalışan, bu yüzden Almanlar tarafından soykırıma uğrayan, İngilizler tarafından Filistin’e taşınan, Filistinlilerin merhametine sığınan, İngilizler tarafından Siyonist bir devlet sözü alan Yahudiler, inanın size olan merhametimden utanıyorum. Varsa ben Osmanlı’yım diyen Yahudi ona da saygı duyuyorum. Sözüm size İngilizler, Yahudilere devlet kurdunuz, ilk tanıyanlardan biri de biz olduk sayenizde. Osmanlı’dan atmış tane küçük küçük devlet kurdunuz. Bir tane de başkenti Kudüs olan Filistin devleti kuraydınız, gücünüz mü yetmedi yoksa Müslümanlar bir araya gelmesin diye, sinsi planlarınız mı vardı, hala var mı? Mısır İsrail savaşında İsrail yenilmişken korumalığını Amerika’ya devredip dünyadaki bütün Yahudilerden koruma bedeli alarak savaşa müdahil olan Amerika’ya dünya hakimiyeti sözü verdiniz. Bunları bilip sizinle aynı masaya oturduğum masadan utanıyorum. Çekin elinizi Filistin’den, Suriye’den, Libya’dan ve tüm mazlumlardan. O masum çocukların kanı, kadınların gözyaşı bir gün sizi boğacak. Merak etmeyin sizi boğanlar sizin büyütüp beslediğiniz terörist devletler olacak. En başında da İsrail olacak, daha küçük biraz daha büyütün. Sen de büyüt Müslüman, en iyi mallar, içecekler, para altın Yahudi’de büyüt büyüt ki önce senin sonun gelsin. Yahudi sigarası içen adama, kola içilen masaya selam vermeyeceğim. Çünkü verdiğim selamdan utanıyorum.

Nerede Osmanoğulları nerede kıyam

Geldi mi yoksa kıyamet ahır zaman

Nerede Halit nerede, Ömer nerede Ali

Nerede haşmetli Abdülhamit Han

Ey Selahattin Eyyubi kalk ve uyan

Bak yok oluyor bir avuç Müslüman

Taşla direniyor Kudüs’ün çocukları

Yok olursa kalmayacak koruyan

İlk kıble Mescidi Aksa değil mi

Ne farkı var bir düşün Kabe’den

Atma öyle kafadan heybeden

Aklını başına al kıyamet gelmeden.

Boşa bekleme kimse gelmeyecek

Sen diril kimse öldürülemeyecek

Gitsen de gitmesen de mazlumlar

Kıyamete kadar seni bekleyecek

Bu gün düştüğün duruma bir bak

Ne duruyorsun artık ayağa kalk

Bir daha sakın oturma yakışmıyor

Olma istemem aç gözlü ne de korkak

Yeter artık kendimden utanıyorum

Okuduğum kurandan utanıyorum

Secde ettiğim secdeden utanıyorum

Mescidi Aksa’dan utanıyorum

En çokta Allah’tan utanıyorum.

Yazarın Diğer Yazıları
24.07.2022 14:48
27.02.2022 12:23
21.08.2022 12:38
26.06.2023 14:42
29.09.2023 14:41
20.12.2021 17:45
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.