yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4150
EURO
34,8024
ALTIN
2.404,36
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

UKUBAT VE İLİM

25.12.2022 13:59
0
A+
A-

 

Sevgili dostum. İnandığımız, ibadetlerle süslediğimiz, ilimlerle

bereketlendirdiğimiz, muamelatla ahlakımızı, huyumuzu, sözümüzü, özümüzü düzelttiğimiz, İslam’ın son durağı ukubatla, bir daha bozulmasın diye, kanun ve kurallara bağladığımız İslam’ı, yaşamak ümidiyle, Miladi 2022 den yine miladi 2023 e geçerken, 2022’nin son uzun yazısını kaleme aldım. Geri gidip hatalarımı düzeltme imkanım olmadığına göre, bundan sonra Hicri 1445 e doğru giderken, yazılarım ve hayatımda bilerek hata yapmamaya dikkat edeceğim. Dilerim siz değerli dostlarımın da, yeni yıla bilerek hata yapmama, geçmişteki hatalarını da tamir etme ruhuyla girersiniz. Bundan önceki hayatımda ve yazılarımda isteyerek asla hata yapmama gayreti içinde oldum. Uzun yazmak dışında, bunu da gözden geçireceğim. Fakat insanım düz yolda giderken bazen lastiğim patladı, yada bana göre doğru olan, art niyet taşımasam da belki de yanlıştı. Başkasına da zarar verdim. O  başkası da bana, yada bir başkasına zarar verdi. Benim derdim bundan böyle kendimi Allah’a affettirmek. Herkes doğru herkes yanlış prensibiyle yaşayarak, tedbirli hareket ederek, kimseyi suçlamadan,  başkasında kusur aramadan, kendi kusurumu tamir etmeye çalışacağım. Kime zararım dokundu ise telafi etme, daha da dikkatli olma kararı aldım ve alacağım. Hatta kuyruğuna bastığım kedinin, köpeğin bile hakkını ödemektir niyetim. İnsanlar bir birine emanet, canlı cansız ne varsa insana emanet, bunun farkında oldum. Bu mesuliyeti bana yükleyen Allah’a hamd ediyorum. Kime ne kadar iyilik yaptım saymadım, sayacakta değilim. Siz dostlarıma tavsiyem iyilik yapanlar onurlu insanlardır, kıymetini bilin. İyilik yolunda yürürken hata yapmış olabilirler, bunu fark eder fazlasıyla hatalarını tamir ederler. Yeter ki sabredin ve onlara sadece dua edin. Bundan böyle İyiliklerimi arkamda bırakıp, yoluma devam edeceğim. İyilik yaparken kim ne kadar iyilik hak ediyorsa, arkama atmak için, gücümün yettiği kadar iyilik yapacağım. Herkese değeri kadar değer vereceğim. iyiliklerime devam etmek için, Rabbim’den yardım, siz değerli dostlarımdan dua bekliyorum.

 

Allah cc nasip ederse 2023 de masal, hikaye ve şiir ağırlıklı bir çalışma kaleme alacağım. Bazı hikaye ve masallarım, İslam’ın payidar olduğu, bir muharremle başlayan, adına hicret dediğimiz, miladi 622 de kutsal Medine yolculuğundan, miladi  2023/ 19 temmuz 1445 Hicri takvimi de içine alan bir çalışma gayreti içinde olacak. Şimdiden miladi ve Hicri yılınızı tebrik ediyor, İslam aleminin birliğine ve beraberliğine vesile olmasını yüce Rabbim’ den yürekten istiyor ve niyaz ediyorum.

 

UKUBAT NEDİR?

Düzen, kural, disiplin, kanun, suçsuza mükafât, suçluya ceza gibi kuralları Allahın rızasına uygun hale getirmek için adil bir düzen kurmak ve bu uğurda mücadele etmek. İslam’ın beş temel kavramının beşincisi olan ukubatı uygulamak için diğer dört kuralı, kendinize,  ailenize, çevrenize, aktarmadan ve siz uymadan ukubatı asla uygulayamazsınız. Bir çivi israf edilmesin diyen işçiyle, alın teri kurumadan, işçinin hakkını tam veren patron bir araya gelmedikçe, karşılıklı saygı ve sevginin bir araya getirdiği bir aile kurulmadıkça,  çocukların kavga görmediği bir aileye kavuştuğunu görmedikçe,  rüşvet almayan memur, rüşvet vermeyen halk var olmadıkça, halkına hizmet eden devlet, devletine yardım eden bir millet yetiştirilmedikçe, bir sistem kurulamaz. Bu yüzden sağlıklı bir iman, Allah’a ibadet ve kulluk, sürekli Dünya ve ahiret ilmi, düzgün aile düzgün toplum, sonra kurallar ve kavramlar ve adaletli bir devlet. Bunlar olmadan hiç bir kimse Dünya ve ahiret saadeti beklemesin. Allah cc bu millete öyle bir vatan hediye etmiş ki, dağı taşı nimet, yoktur Dünya’da insanında olan merhamet. Bu vatan ve insan sadece bizde var. Yeter ki fark edelim kıymetini bilelim. Akıllı insan bu vatanı bize bahşeden Allah’a teşekkür eder, vesile olan ecdadına hürmet eder. Çok çalışır kimseye muhtaç olmaz, aç gözlü değil kanaatkardır, bırak vatanını Dünyada bir tane insanın aç kalmasını istemez. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu milleti bozmaya çalışsalar bile, asla başaramayacaklardır. Çünkü bu milletin içinde kötülerden çok fazla iyiler var. Ama onların sesi pek duyulmaz. Çünkü yürekleri doludur. Kötülüğün bezirganları ise, İçi boş olan teneke gibidir, sesi çok çıkar ama içi boştur. Hiç bir işe yaramaz.

Umudunu kaybetme, İslam’ı iyi öğren ve yaşa, kaybettiklerini ara bul, sen büyük bir medeniyetin evladısın. ele el açmak sana hiç yakışmıyor. Medeniyetini yeniden kur, dünya elden gitmeden kurtar. Senden başkası yok bunu unutma 2023 de görüşmek üzere sevgili dostum.

Yazarın Diğer Yazıları
24.02.2024 19:08
09.04.2023 17:39
19.02.2023 15:09
06.02.2022 16:13
04.12.2022 16:21
16.01.2022 14:54
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.