yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2690
EURO
35,0530
ALTIN
2.465,84
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
23°C
Yalova
23°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

TUTUK VE ŞAHİN GÖREVE..

TUTUK VE ŞAHİN GÖREVE..
30.07.2023 19:30
0
A+
A-

YALOVA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA TUTUK İLE KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ŞAHİN’E SESLENİYORUZ: EL ELE VERİN; SORUNU ÇÖZÜN!

VARAN 1-

Aynı adadaki parsellerin bir kısmı Yalova Belediyesi diğer kısmı Kadıköy Belediyesi sınırlarında!!

 VARAN 2-

Su faturaları Yalova Belediyesi’ne ödeniyor, ancak bağlı bulundukları belediye Kadıköy Belediyesi!!

Yalova ve Kadıköy belediye sınırlarındaki saçmalığa ‘DUR’ demenin zamanı gelmedi mi?

 

Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

Yalova ve Kadıköy belediyelerini birbirinden ayıran sınır hattında yaşanan tuhaflıklar şikayetkonusu olmaya başladı. Aynı ada içerisinde yer alan parsellerin biri Yalova Belediyesi’ne diğerleri ise Kadıköy Belediyesi’ne ait olunca komşu parsellerdeki farklı imar uygulamaları hem şaşkınlığa hem de tepkilere yol açıyor. İşte iki belediyenin sınır hattındaki tuhaflıklara en çarpıcı örnek:1244 no.lu adadaki bir parsel Yalova Belediyesi sınırında kalırken aynı ada içerisindeki diğer parseller Kadıköy Belediyesi sınırlarında yer alıyor!!

KANUNUN İLGİLİ MADDESİNDE NE DENİYOR?

Belediye sınırları, 5 bin 393 sayılı Belediye Kanunu’nun belediye sınırlarının belirlenmesine ilişkin ilgili maddesi gereğince; nehirler, dağlar gibi doğal eşikler ya da karayolu gibi yapay eşikler dikkate alınarak belirlenir.Oysa Kadıköy Belediyesi’nin Yalova Belediyesi ile birleştiği kuzey sınırında söz konusu eşikler dikkate alınmıyor ve aynı adanın ikiye bölünmesiyle belediye sınırlarının oluştuğu görülüyor. Yıllar önce belirlenen sınırlardaki bu ve benzeri tuhaflıkların, haksız uygulamaların ortadan kaldırılması için, başta her iki belediyenin yetkilileri olmak üzere, yerel yönetimlerin ve seçilmişlerin gerekli düzenlemeleri yapmaları isteniyor.

YASALAR UYGULANDIĞINDA FETİH CADDESİ SINIR OLMALI.

5 bin 393 sayılı yasa hükmü gayet açık. Aynı parseldeki sınır karmaşası ortadan kaldırılmalı ve Fetih caddesiiki belediye arasında sınır olacak şekilde karar alınmalı. Görünen o ki; her iki belediye arasındaki sınırın ana arter konumundaki Fetih Caddesi olarak belirlenmesi ile yaklaşık 32 hektar alanın Yalova Belediyesi’ne bağlanması, hem hizmetlerin daha sağlıklı ve kaliteli biçimde yerine getirilmesi hem de kentsel bütünlüğün sağlanması açısından büyük önem arz ediyor.

GÜNEY ÇEVRE YOLU TAMAMLANDIKTAN SONRA SINIR PROBLEMİ TAMAMEN ORTADAN KALKAR.

Yalova ile Kadıköy belediyeleri arasında sınır konusunun kalıcı çözümü için Güney Çevre Yolu’nun tamamlanması bekleniyor.Görüşlerine başvurduğumuz yetkililer, “Başta Uzmanlar Koleji, Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu ve diğer eğitim kurumları olmak üzere bölgedeki villa ve konutların tamamı su faturalarını Yalova Belediyesi’ne öderken, adres olarak Kadıköy Belediyesi sınırları içerisinde görülüyor. Hem tüm hizmetlerin eksiksiz sağlanması hem de sınırlara ilişkin yasa maddesinin doğru uygulanması noktasında, Güney Çevre Yolu’nun kuzeyi tamamen Yalova Belediyesi sınırları içerisinde yer almalıdır” diyorlar.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.