yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3592
EURO
34,7068
ALTIN
2.390,95
BIST
10.158,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘YALOVA’YA İHANET!’

‘YALOVA’YA İHANET!’
06.10.2022 17:22
0
A+
A-

 

..”Kurulda olsaydık tarım arazilerini asla imara açtırmazdık.”

..”Biz Yalovalıyız ve Yalova’mızın geleceğini düşünmek zorundayız.”

..”Bindiğimiz dalı kesiyoruz!”

  • Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, her geçen gün artan fide, tohum, ilaç, gübre ve mazot fiyatlarının çiftçiyi zor durumda bıraktığını ve üretimin adeta bitme noktasına geldiğini söyledi.

..”Tarım alanları imara açılarak kaybediliyor. Tarımdan vazgeçecek halimiz yok. Toprak Koruma Kurulu’na odamızı almıyorlar. Bizim yerimize Ticaret ve Sanayi Odası’nı alıyorlar. Ben orada olsam asla tarım arazilerini imara açtırmam.”

..”Biz Yalovalıyız ve Yalova’mızın geleceğini düşünmek zorundayız. Tarım arazilerini imara açarak, Yalova’ya ihanet etmiş oluyorlar.”

 

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, piyasada yaşanan fiyat artışlarından dolayı tarımda üretimin azaldığını dile getirdi. Tarım politikalarında güçlü bir değişikliğe gidilmesi gerektiğini söyleyen Beşli, “Üretim biterse yok oluruz” dedi.

‘Tarımsız bir dünya olmaz’..

Çiftçinin tarım giderlerinin devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini ifade eden Beşli, “Çiftçi, maliyetin altından kalkamayınca üretim durdu. Tarım politikasında köklü bir değişikliğe gidilmeli. Avrupa’da devlet yüzde 75 süspansiyonla tarıma destek veriyor. Neden destek veriyor; çünkü tarımsız bir dünya olmaz. Ekonominin ucuz olması için çiftçinin üretim yapması lazım. Üretilecek ürünler bölge bölge belirlenmeli ve üretim o şekilde desteklenmeli” diye kaydetti.

‘Yalova’nın tarım alanları imar ile kaybediliyor’..

Yalova’da, tarım arazilerinin imar ile birlikte küçüldüğünü de belirten Beşli, “Her geçen gün tarım arazilerimiz küçülüyor. İstanbul’a bir tır salatalık gönderirken şimdi bir kamyoneti bile dolduramıyoruz. Tarım alanları imara açılarak kaybediliyor. Tarımdan vazgeçecek halimiz yok. Toprak Koruma Kurulu’na odamızı almıyorlar. Bizim yerimize Ticaret ve Sanayi Odası’nı alıyorlar. Ben orada olsam asla tarım arazilerini imara açtırmazdım. Her dönem valisine Toprak Koruma Kurulu’nda olmamız gerektiğini söylüyorum. Biz Yalovalıyız ve Yalova’mızın geleceğini düşünmek zorundayız. Tarım arazilerini imara açarak, Yalova’ya ihanet etmiş oluyorlar. Bindiğimiz dalı kesiyoruz. Her taraf beton alanı olursa, ne ekeceğiz de ne yiyeceğiz? Buna dur demek lazım. Odaya asla siyaseti karıştırmıyorum. Burada olduğumuz sürece de çiftçimin hakkını savunacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.