yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
19°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

‘EKMEK 200 GRAMDAN 2,5 TL’YE SATILMALI’

‘EKMEK 200 GRAMDAN 2,5 TL’YE SATILMALI’
16.12.2021 14:33
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’da fırıncıların masraflarının artmasından dolayı ekmeğe geçtiğimiz aylarda zam yapılmıştı. Halihazırda 2 TL’den satılan ekmeğe istenen fiyat fırıncılar tarafından 3 TL oldu. Fırıncıların masraflarının çok arttığını söyleyen Yalova Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin, “Gıda tebliğine göre ekmek, 200 gramdan başlar ve 50 gram artarak yükselir. Fiyatı da ona göre belirlenir” dedi.

‘Fırıncının masrafı arttı’..

Ekmeğin israf edildiğini söyleyen Çetin, “Öncelikle Türkiye’de ekmek tüketimi aşırı derecede fazlalaştı. Un, poşet, elektrik, işçilerin maaşı gibi farklı sektörlerdeki zamlar, fırıncıları etkiledi. Ekmeğin gramı şuan 250. Fiyatı ise 2 TL. Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası bu yetkisini kullanırken her zaman esnaf ve sanatkarı mağdur etmeden, tüketiciyi düşünerek hareket etmiştir. Birliğimiz, bundan sonra da bu anlayışla hareket edecek; halkımızın ve esnaf ve sanatkarımızın mağdur olmaması için azami çaba gösterecektir. Ekmeğin israf olmaması için çalışacağız. Şuan fırıncılar artan maliyetten dolayı ekmeğin fiyatının 3 TL olması gerektiğini belirtiyorlar. 3 TL’lik ekmeğin gramı ise 250 gram olsun diyorlar. Biz bu konuda bir toplantı yaptık; ben o toplantıda şerhimi koydum. 200 gram ekmek 2,5 TL’den satılsın. Bu sayede israfın önüne geçmiş olacağız. Ekmek 250 gramdan 3 TL’ye satılırsa kilosu 12 TL yapıyor. Eğer 200 gramdan 2,5 TL’ye satılırsa kilosu 12,5 TL yapıyor. Bu sayede fırıncılar da kilo başına daha fazla kazanmış olacaklar. Aynı zamanda vatandaşın israfı da bir nebze olsa önlenmiş olacak” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.