yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
24°C
Yalova
24°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C

TARİHE TANIKLIK EDEN YAYGILAR SERGİLENİYOR

TARİHE TANIKLIK EDEN YAYGILAR SERGİLENİYOR
23.11.2022 15:24
0
A+
A-

 

 

  • Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Gurubu’nun hazırlamış olduğu ‘Annelerin Sandıklarından Duvar Yaygıları’ isimli sergi, Yalova Kent Müzesi’nde ziyarete açıldı. Sergi 28 Kasım Pazartesi gününe kadar açık olacak.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Subaşı Belediyesi ile Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu’nun hazırladığı ‘Annelerin Sandıklarından Duvar Yaygıları’ adlı sergi, Yalova Kent Müzesi’nde düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Açılışa; Vali Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu Başkanı Zeki Gürsu, dernek ve oda başkanları, kurum müdürleri ile STK temsilcileri katıldı. Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu Başkanı Zeki Gürsu, açılışın ardından sergideki ürünler hakkında Vali Muammer Erol ve protokol üyelerine bilgiler verdi.

‘Tarihin dokusunu sizler ile birlikte keşfedip paylaşalım’..

Sergi ile ilgili konuşan Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu Başkanı Zeki Gürsu, “Sergilediğimiz duvar örtüleri, 1935’te Romanya’dan göçerken yaşı henüz çok küçük olan ve gençlik dönemlerini Türkiye’de yaşamış, burada evlenmiş olan kadınların işledikleri örtülerdir. Büyüklerinden gördüklerini, onlardan miras kalanları, yaşadıkları dönemin malzemeleriyle yeniden üreterek onlar da bu kervana katılmışlar ve bizlere bu naif, zarif örnekleri bırakmışlar. Sergimizdeki duvar örtüleri 50’li yılların başlarından 60’lı yılların sonlarına kadar işlenen örneklerden oluşuyor. Zaten daha sonraki yıllarda, duvar örtüleri şimdilerin deyimiyle trend olmaktan çıkıyor, ev dekorasyonunda kullanılmaz oluyor ve sandıklara geri dönüyor. Tarihin dokusunu sizler ile birlikte keşfedip paylaşalım. Sandıklarındaki duvar örtülerini sergilememize izin vererek sizlerle buluşmasını sağlayan büyüklerimize, birlikte çalıştığımız grup üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.