yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

TAMAM MI DEVAM MI?

TAMAM MI DEVAM MI?
07.05.2024 17:31
0
A+
A-

Suudi yatırımcı Mohammed Al Fozan, Yalova’da..

Ata mirası arboretum arazisinde otel mi konut mu yoksa başka bir formül mü?

TAMAM MI DEVAM MI?

  • Seçim öncesi özel bir jetle geldiği Yalova’da bir dizi temaslar gerçekleştiren Suudi yatırımcı Mohammed Al Fozan, yeniden Yalova’da.

 

  • Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

 

Belli aralıklarla Yalova’ya gelen ve körfez ülkelerinden iş adamları ile toplantılar düzenleyen Suudi yatırımcı Mohammed Al Fozan, bir süredir Yalova’daki ikametgahında bulunuyor.

  • Yalova’daki 38 dönüm turizm imarlı arazisi yeşil alana çevrilen ve son olarak seçim süreci başlamadan hemen önce arazileri üzerinde yaşanan belirsizliği çözmek için Yalova’ya gelen Mohammed Al Fozan, bakanlık yetkilileri ve yerel yöneticilerle temaslar gerçekleştirmişti.

Suudi yatırımcı, arboretum arazisindeki turizm imarlı 38 dönüm arsaya 11 yıl önce 33 milyon dolar ödemişti. Arazi; önce turizm tesis alanından konut alanına çevrilmek istenmiş, sonrasında Bakanlıkça yeşil alan olarak kabul edilmiş ve son dönemde imar durumu tam bir belirsizliğe sürüklenmişti.

  • Seçimlerin sonuçlanmasının ardından, bundan sonraki süreçte neler yaşanacağı merakla bekleniyor.

Geçtiğimiz aylarda HABERCİ’ye yaptığı açıklamada, satış sözleşmesi ve imar durumuna uygun turizm yatırımları dışında herhangi bir talepleri olmadığını ifade eden Suudi yatırımcı Mohammed Al Fozan, turizm sektörüne ilk etapta 100 milyon dolar civarında bir kaynak aktaracaklarını ve gelişmelere göre yatırım finansmanını daha da artırabileceklerini ifade etmiş, ancak yetkili birimlerden beklediği desteği görememişti.

…………………………

HABERCİ’NİN YORUMU

İhalenin yapıldığı ve satışların gerçekleştiği 2013’ten bu yana 11 yıl geçti. Devasa görsellerle Yalova’nın çehresini değiştireceği açıklanan turizm yatırımlarının yerinde yeller esiyor. Yalova Belediyesi’nin satışa sunduğu ve ‘turizm imar şartı’ ile satışı gerçekleştirilen arazileri ilk alıcılarından satın alan Suudi yatırımcı Mohammed Al Fozan, Yalova’daki turizm yatırımları için finanse ettiği 100 milyon dolarlık yatırım bütçesini kullanamadığı gibi bir de arazisi yeşil alana çevrildi.  Eğer bir anlaşma sağlanamaz, çözüm üretilemez ise uluslararası mahkemelerde yasal yollara başvurulması durumunda dönemin yerel yöneticilerinden araziyi yeşil alana çeviren bürokratlara kadar çok sayıda kişiye ciddi miktarlarda zimmet çıkabileceği belirtiliyor. Suudi yatırımcı Mohammed Al Fozan, tapusu kendine ait arsalardaki haklarından karşılıksız vazgeçer mi? Elbette hayır; böyle bir şey mümkün değil. Ya kısa sürede uzlaşma sağlanacak ve yatırımcının hak kayıpları telafi edilecek ya da açılacak tazminat davaları büyük ses getirecek. Mohammed Al Fozan bugün itibarıyla Yalova’da ve kimlerle-ne görüştüğü bilinmediği gibi, Yalova’daki arazilerin ve planlanan yatırımların akıbeti belirsizliğini koruyor, dahası, özellikle şehrin yönetimindeki seçilmiş ve atanmışlardan konuya ilişkin tek bir ses çıkmıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.