yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

63 MİLYON TL’LİK YATIRIM

63 MİLYON TL’LİK YATIRIM
07.05.2024 15:04
0
A+
A-

İL ÖZEL İDARESİ’NİN ARAÇ FİLOSU GENİŞLİYOR

  • İl Özel İdaresi Asfalt Plent Şantiyesi ve Malzeme Ocağı’nda, makine parkı araç teslim töreni gerçekleştirildi. Törende; 4 araç İl Özel İdaresi’ne, 1 araç da İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen makine parkı araç teslim töreninde, 4 araç İl Özel İdaresi’ne, 1 araç ise İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edildi. Araç teslim töreni, önümüzdeki haftalarda resmi açılışı yapılacak İl Özel İdaresi Asfalt Plent Şantiyesi’nde gerçekleştirildi.

’63 milyon TL’lik yatırımı hayata geçireceğiz’

Programda bir açılış konuşması yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, “Geçtiğimiz yıl 2 kez araç teslim töreni gerçekleştirmiştik. Bu kapsamda 11 aracımızı idaremize katmıştık. İçerisinde ağır iş makinesinden silindirine, servis araçlarından karla mücadele ekipmanlarına kadar 11 aracı Yalova’mızın hizmetlerine kazandırmıştık. Bugün de 2 aracımızı, 2 tane de modernize ettiğimiz aracımızı teslim etmiş olacağız. Gerçekleştirdiğimiz araç alımlarıyla beraber yaklaşık 63 milyon değerinde bir yatırımı hayata geçirmiş olacağız. Önümüzdeki haftalarda şu an tedarik sürecine devam ettiğimiz 7 tane daha aracımız mevcut. Bugünkülerle beraber yaklaşık 23 milyon TL idaremiz bütçesinden, 9 milyon TL’si de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mızdan hibe olmak üzere araçlarımızı idaremize kazandırmış olduk” dedi.

‘2024’ü yol yılı ilan ediyoruz’

İl Genel Meclisi’nden alınan kararlarla İl Özel İdaresi’nin çok önemli işler yaptığını belirten Hasan Soygüzel, “Bu güne kadar 2 noktada gerçekleştirebildiğimiz hizmetleri artık 3 noktada gerçekleştirebiliyor olacağız. Yalova İl Özel İdaresi’nin ekiplerini daha fazla sahada görebileceğiz. 2024’ü yol yılı ilan ediyoruz. 2024 yılında yaklaşık 55 kilometre sathi kaplama,12 kilometre sıcak asfalt, 250 kilometre de arazi yolu yapacak bu araçlar” diye konuştu.

Teşekkür etti

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Ankara ayağında büyüyen ve gelişen Yalova için çalışacaklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

‘Şehrimize önemli bir hizmet’

AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, ekipmanların modernizasyonunda desteğinden dolayı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na teşekkür ederek, tesisin önemine vurgu yaptı. Büyükgümüş, “Burada hem asfalt noktasında hem de beton hususunda şehrimizde önemli bir hizmeti inşallah birkaç hafta içinde devreye almış olacağız” ifadelerini kullandı.

‘Örnek teşkil edecek güzel yatırımlar yapıyoruz’

Törende konuşan Vali Hülya Kaya ise, “Makine ekipmanımıza her geçen gün yeni araçlar ekliyoruz. Dolayısıyla diğer belediyelerimize de örnek teşkil edecek güzel yatırımlar yapıyoruz. Yolların yapılmasından tutun köy konaklarının yapılması, kültürel değerlerimizin ortaya çıkarılması, yani yaptığımız her bir eser aslında geride iz bıraktığımız güzel işler olarak yer alıyor. Kamu kaynaklarının etkin kullanılması bu dar zamanda o kadar büyük önem arz ediyor ki, yaptığımız her harcamada, her adımda buna daha çok dikkat etmeliyiz. Bugün yapmış olduğumuz yatırımlar inşallah hizmet olarak geri dönecek. Bu makine ve ekipmanı da kullanabilecek, profesyonel, işinin ehli insanlarımızı da en kısa zamanda alımlarını da gerçekleştireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından araçların anahtarları teslim edildi. Törene; Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, İl Sağlık Müdürü Osman Karakuş ve İl Genel Meclis üyeleri de katıldı. Anahtar teslimin ardından tesis gezildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.