yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

TAKIM OYUNU

21.07.2023 16:49
0
A+
A-

 

Sevgili dostum. İnsan hayatında oyunun yeri,  hayatın dörtte üçü desem, inanın mübalağa etmiş olmam. İnsan doğumundan ölümüne kadar, her yaşta kendine göre bir oyun kurar, yada kurulan bir oyuna dahil olur. Adeta oyunlarla büyür. Kendi kurduğu oyunda oyun kurucu olursa lider, takıma dahil olursa er, kurulan oyunlara seyirci kalırsa birey olur.

İşin en ilginç yanı, her insan bilerek yada bilmeyerek oyunun içindedir, lider, er, seyirci. Bu üç faktör olmadan oyun kurulamaz. Bir insan ben hiç bir oyuna dahil olmadım dese, dönüp arkasına baktığında, hala bir oyunun içinde olduğunu fark edecektir.  Bunu dese dese babam derdi, oyun oynayacak bir günüm olmadı der, çok iyi halay çekerdi. Bu yüzden her kes oynar ama oyunlar farklıdır.

En başarılı olan oyunlar ise, takım oyunlarıdır. Takım olabilmek kazanmak için önde başlamaktır.

Bireysel hiç bir oyun yoktur, oynanan oyunların tamamının arkasında, oyunu kuran mutlaka birileri vardır. Bu birileri oyunu değil takımıda kurar, hatta kurallarıda onlar koyar.  Oyun kurallarına uymayan her oyuncu, iyi bir oyuncu bile olsa cezalandırılır. Birey olarak ne kadar başarılı olursanız olun, takım arkadaşlarınıza, sizi sahaya süren yöneticilerinize, hocalarınıza,  seyretmek için gelen seyirciye, en çokta rakibinize muhtaç olduğunuzu unutmazsanız, takım oldunuz demektir. Ha bu arada, her zaman olduğu gibi, oyun yerlerini sağlayan kurumları, devleti, takım oyununa dahil etmeyiz sanmayın, sadece devletmi, vatan, bayrak, millet takımın bir parçasıdır. Bazen kendimiz için değil onlar için oynadığımızı farkeder, dahada gururlanırız.  Bizi doğuran büyüten, her zaman yanımızda olan, anne, baba ve aile bireylerimizin takımın bir parçası olduğunu, farkedip, onlarında takım oyununda olması gerektiğini, onlara anlatmamızın onlardan çok, bize ne kadar güç verdiğini, onların ise oyunun tam ortasında olduğunu, kazandığımız yada kaybettiğimiz zaman  anlarız.

Hayatta en büyük oyunu aile kurar. Sevindiğimiz zaman en çok onlar sevinir, üzüldüğümüz zaman en çok onlar üzülür ama belli etmeyip bizi teselli eden yine ailemizdir. Yalnız bir şartla bu aile takım olmuşsa, takım olarak kurulmuşsa bunu yapar.

Yazarın Diğer Yazıları
15.01.2024 18:08
04.12.2022 16:21
15.12.2023 12:58
08.04.2024 17:50
29.01.2022 18:09
04.08.2023 15:08
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.