yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3454
EURO
34,8734
ALTIN
2.391,18
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

SUÇLU BENİM

19.02.2023 15:09
0
A+
A-

Kendini boşa yorma hakim bey, öldürme vaktini, vakit benden kıymetlidir, al itirafımı ver kararını, Habil’i öldüren Kabil benim. Sakın deli sanma beni, hayatımda ilk defa doğru söyledim. Buldum sonunda ruhumu öldüren katili. Karanlıkta vurmuş, aydınlıkta aramışım. Meğer birde böyle maharetim varmış. Can çekişirken buldum kendimi. Tüm benliğimi, diri diri tarihe  gömdüm.  Aldatan da benim aldananda, yapan benim ama yıkanda benim. Diyeceksin kafayı mı yedin, hayır hakim bey ilk defa kendime geldim. Seni bilmem amma suçlu benim. Umudum var en azından katili buldum. Meğer benmişim ruhumun katili. Ölmüşüm ağlayanım yok,  ağlayan da benim. Can  çekişen ruhumu fark ettim. Ruhun varsa  eğer, hiç affetmezsin beni, birde kendini. O zaman  bir tek sen anlarsın beni. Ruhumu öldüren yer yüzünün en azılı katili benim.  Başka arama, Seni bilmem amma suçlu benim.  Affetme acıma bana olsa da  kaderim. Fakat senden son isteğim.  Ne darıl bana, nede kaşlarını çat. Onuruma dokunma, kır kalemini fakat kırma  kalbimi. Yargılamana sorgulamana gerek yok. İsnat ettiğin suçların fazlası var bende. Çünkü insan denilen varlık benim. Hem en değerli, hem de değersizim. Ya idam ettir, ya da zindana attır.  Benim için fark etmez, dirilmeyi bekleyen, hem ölü hem de zindanda yaşayan benim.  Bakma ayakta durduğuma, ruhsuz cesedim, zor ayaktayım. Bu yüzden Yargıladığın en uslu mahkumum. Affedilmeyecek kadar suçluyum. Ya da bütün mahkumlar, suçunu itiraf etsin, sen dahil. Hem sen rahat et, hem de mahkumlar, mahkumluktan kurtulsun. Vicdan hayata hakim olsun. İnsanlık yeniden kurulsun. Benimle başla istersen hakim bey. Müsaaden varsa yaz kızım diye, ben yazdırayım, içimi rahatlatayım, en ağır şekilde cezalandırayım. Keseyim cezamı rahatlayayım. Kabulse başlayayım. Sende merak ediyorsun değil mi suçlarımı, sen müebbet de, ben muhabbet  anlayayım. O zaman yaz kızım. Sanık ve tanık şöyle devam etti.

Kendimde hiç kusur aramadım, hep başkalarını suçladım. Aileme çevreme eşimi dostuma hiç adaletli davranmadım. Ondan ona söz taşıdım herkesin arasını bozdum. Gıybetim hiç eksik olmadı herkese karşı kötü zan besledim. En çokta herkesi kıskandım pişmiş aşına su kattım, çok kibirliyim. Ben kim miyim hakim bey, ben insanın nefsiyim, idam edilecekse beni et insanlık kurtulsun. Ya da kaburga kemiklerimin arasına hapset. Vicdan gardiyanıyla adam et. Zincirini adalet bekçisinin eline ver, asla güvenip serbest bırakma, zavallı görünür bazen, sakın aldanma. Canavarları parçalayacak kadar zalim, kardeşinin etini yiyecek kadar vahşi, kendi sahibini yakacak kadar acımasızdır. Onu ancak aç bırakarak terbiye edersin. Ölmeyecek kadar yedir ki arkandan gelsin. Önüne geçmesin, birde yuları elinde olsun, hainlik etmesin.

Tamamda bunlar suç değil evladım  diyerek, karar vereceksin beratıma. Bütün suçları işleten bunlar nasıl suçsuz olur hakim bey,  anladığım için tek suçlu benim.

Yazarın Diğer Yazıları
14.07.2023 15:28
16.01.2022 14:54
04.09.2022 12:57
25.08.2023 12:08
13.11.2022 14:39
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.