yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2769
EURO
34,7928
ALTIN
2.399,09
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

SEVGİLİ  ÖĞRETMENİM

28.11.2023 18:14
0
A+
A-

Sevgili öğretmenim, sen rehbersin, sen sevilensin, sen örnek alınansın, sen yüreğime dokunansın. Ne söylesen sözü tutulansın, sen hiç yalan konuşmazsın, doğru ne varsa onu anlatansın, öyle bilinen, öyle beklenensin.

Büyümeye başladığımda ilk tanıdığım, başımı okşadığında anne sıcaklığım, baba şefkatimsin. Belki gözümde büyüttüm, belki de gerçeksin. Bunları hiç düşünmedim, karşılıksız sevdim. Senin için attı minik yüreğim, benim ilk kahramanım sevgili öğretmenim.

Sen iyiysen bende iyiyim, sen yalansan bende yalanım, sen yanlışsan bende yanlışım. Küçük yaşımda bunları bilemem, benim nasıl olmamı istiyorsan sen öyle ol. Çünkü sen benim tekamülümsün. Aynaya bakınca beni gör, ne verdiysen onu gör. Çünkü bir gün sen olacağım. Kötüleri anlatma bana iyileri anlat, çünkü kötülerin olduğu yerde iyilerde vardır, tıpkı senin gibi, kötüler canını yaksa da dişini sık, iyileri çoğalt iyiler yaranı iyileştirir, acısını bile hatırlamazsın.

Sen kötü ben iyi olamam çünkü sende yanlışı göremem, hep doğrusun yada olmak zorundasın, çünkü sen öğretensin, eğitensin, benim için çok kıymetlisin.

Bir toplum kötüyse suçlusun, bir toplum insansa mimarısın. Sen insan yetiştir, ben ömür boyu sana bakayım. Paran olmasa bile para konuşma, para konuşmak yakışmıyor sana. Ömür boyu bütün insanlık sana çalışsa, hakkın ödenmez, seni düşünmüyorlarsa bırak onlar suçlu kalsınlar, sen bana bak. Hiç yakışmıyor suçluluk sana,  Sana merhamet yakışıyor, sana şefkat sana her şeyi bilmek yakışıyor, yada senden öyle isteniyor. Her kes iyi olsun ama sen her kesten daha iyi ol. Her kes bilsin ama sen daha çok bil. Çünkü sensin, mimarın, mühendisin, avukatın, doktorun, işçinin, hatta imamın, öğretmeni bile yetiştiren sensin. Şikayet eden varsa bil ki sendendir, işini yanlış yapan varsa, suçlu  sensin, hırsızın suçuna ortaksın, değilse bile böyle düşün, çünkü onlarında öğretmeni olmuştur.  Polisin bekçinin, asayiş de senin payın var. Asayiş berkemâl se huzur seninle var. Hasta şifa buluyorsa en çok sevinen sensin, yanlış yolda giden öğrencini görsen, en çok üzülende sensin. Bu yüzden senin defterin ölsen bile açık kalan, hiç  kapanmayanlardansın.

Öğretmenim, iyileri bolca yetiştir, yakışıyor sana. Kim yapacak bunu?  Arkanı dön bir baksana, senden başka kimi görüyorsun, alimde cahilde senin eserin. Zor bir görev biliyorum, bu yüzden seni çok seviyorum. Çünkü bir toplumun inşasını sadece senden bekliyorum. Sen şikayet edersen, ben ağlarım, sen aciz olursan ben yıkılırım, sen umut dağıtırsan ben dağları aşarım. Umudumu kırarsan düz yolda şaşarım. Ne kadar yük yükledim sana değil mi öğretmenim. Senin bu yükü bilerek sırtlandığından eminim, bu yüzden sana olan sevgim.

Böyle öğretmen gördün mü derseniz bana, gördüm hala sevgisini yüreğimde hissettiğim, hatalarımın bana, doğrularımın ona ait olduğu ilk okul öğretmenimi gördüm. Çünkü onda insanlıktan, merhametten, çalışkanlıktan, yüreğimize dokunmaktan başka bir şey görmedim. Hata yaptıysam telafi etmeyi bile ondan gördüm. Hayalimden hiç gitmeyen insanlık abidesi bir insanla karşılaşmayı, büyük bir şans büyük bir lütuf olarak görüyor ve her daim izinden yürüyorum. Hayatım boyunca hep çalıştım, bazen öğretmenliğe soyunsam da, iş hayatım engel oldu. Bu açığı vakıflarda matematik dersi, futbol sahasında ahlak dersi vererek kapatmaya çalıştım. Ama içimde hep öğretmenlik aşkı yandı hala yanmaya da devam ediyor. Birilerinin yüreğine dokunmak, birilerini yüreğime taşımak bana hayat veriyor. En büyük öğretmenliğin insan yetiştirmek olduğuna bu günlerde daha çok inanıyorum. Çünkü her şeyden çok insana insanlığa ihtiyacımız var. Öğretmenlik yapan her yaştaki öğretmenleri, yaşlarına bakmaksızın kendi öğretmenim gibi görüyorum. Çünkü bu duyguyu bana veren benim öğretmenim. Sevgili öğretmenlerim affınıza sığınarak, size bir abi kardeş nasihati, sizde bu duyguyu yaşayın ve öğrencilerinize yaşatın. Öğretmenliğin kutsal olduğunu biliyorsunuz, ne kadar kutsal olduğunu daha iyi anlayacak, yaşayacak, Dünya’ları verseler öğretmenliğe değişmeyeceksiniz. Hepinizin yüreğinden, öpüyorum.

Başta ilkokul öğretmenim merhum Hayreddin  Çakır’ın ellerinden öpüyor, tüm öğretmenlerimize de  tek tek, selam gönderiyorum.

Öğretmenler gününüz kutlu siz ve öğrencileriniz mutlu olsun.

 

Bir harf öğret sen bana

Kırk yıl köle olurum sana

Bütün harfleri toplasana

Canım benim öğretmenim.

Yazarın Diğer Yazıları
17.04.2022 16:03
07.03.2022 13:16
15.08.2023 12:38
13.11.2022 14:39
23.01.2022 14:13
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.