yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3533
EURO
34,7324
ALTIN
2.406,41
BIST
10.147,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

 OKULLAR  AÇILIRKEN

15.09.2023 14:14
0
A+
A-

 

Sevgili dostum. Bu günlerde miniklerde, çocuklarda, gençlerde büyük bir heyecan var. Çünkü okulları açılıyor haklılar. Biraz tebessüm, biraz tedirginlik, içi içine sığmamak, hakları da var.

Arkadaşlarına kavuşmanın, öğretmenleriyle buluşmanın, yeni arkadaşlar edinmenin heyecanı yüzlerinden okunuyor. Onları böyle görünce insan, hayatın bir anlamı var diyor ve mutlu oluyor.

Tabi ki okullar, öğretmenler, anne ve babalarda bu heyecana ortaklar. Haklarını teslim etmek lazımsa miniklerini  okula yeni gönderecek anneler heyecanda zirvede yerini alıyor.  Çünkü anneler aynı zamanda evde, öğretmenlik görevini de ifa ediyorlar ve onlara çok yakışıyor. Babalarsa müdür edasında, derleyici, toparlayıcı, noksanları tamamlayıcı olarak, hayatın içinde yerini alıyor. Anne öğretmenliğini,  baba müdürlüğünü yerine getirdiği müddetçe, ne ailede ne okulda sorun çıkmaz. Çünkü hedef iki yerde de kaliteli nesil yetiştirmektir. Yeter ki ailede okulda aynı düşünceyi taşıyıp,  el ele vererek sağlıklı, akıllı, bilgili özellikle insan olmaya karar veren, evlatlar yetiştirme gayreti içinde olsunlar. Aile okuldan, okul aileden beklemesin. Sorumluluk bilinci toplumda yaşayan her ferdin.

Dünya’nın en şanslı ülkelerinden biriyiz, çünkü gençliğimiz var. Buda demek oluyor ki geleceğimiz var. Şimdiden çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve ailelerimize başarılar diliyorum. El ele vererek vatanımızı, milletimizi, geleceğe taşıyacak çocuklarımıza emanet edeceğiz. Nasıl bir nesil olmasını istiyorsak, öğretmenler ve aileler biz karar vereceğiz. Çocuklar bizim aynamız olacak, onlara bakıp bizi göreceğiz. Şunu asla unutmayalım,  her çocukta başkasında olmayan farklı bir yetenek vardır. Çocuklarımıza hazırlayacağımız imkan sayesinde bunları keşfeder, onu kendi alanında başarılı kılabiliriz.

Denemediyse çocuklar bile bazı yeteneklerinin farkına varmazlar, varamazlar. Okullarımızı sadece öğreten değil, aynı zamanda eğiten, becerilerini keşfeden, kendini geliştiren ve  kendine güvenen nesiller yetiştiren kurumlar haline getirmek zorundayız. Şunu asla unutmayalım, Dünya artık çok küçük. Dünya’nın diğer ucundaki biri, sofranızdaki ekmeği, siz daha bölmeden bölüşmeden, uzanıp alabiliyor. Bunu başarabilenler Dünya’ya  hem akıl veriyor, hem yönetiyor, hem de sömürüyor. Sen ne tarafta olmak istiyorsan öyle nesil yetiştireceksin. Başkasının ekmeğini, emeğini çalan mı, başkalarını idare eden mi, sömüren mi? Hayır ben adaletli Bir Dünya kuracağım diyorsan eğer, senin işin daha zor, ama doğru yol. Buda lafla olmuyor. Çok çalışmak, kendine güvenmek, başaracağına kesin inanmak, kimle kiminle karşılaşacağını iyi bilmek, yeteneklerini keşfetmek, ehil olmak, en çokta iyi bir insan olmak gerektiğini bilmekten geçiyor. Adil bir Dünya kurmak için, tüm  çocuklarımıza başarı dolu bir yıl diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları
15.01.2023 14:52
17.11.2023 17:17
14.07.2023 15:28
27.03.2022 16:28
16.01.2022 14:54
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.