yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,4719
EURO
36,2124
ALTIN
2.961,83
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
9°C
Pazartesi Açık
10°C

‘MİNİATÜRK’TE NEDEN YOKUZ?’

‘MİNİATÜRK’TE NEDEN YOKUZ?’
06.12.2022 14:45
0
A+
A-

 

  • Yalova Basın Birliği (YBB) Başkanı Cem Mete Okur, binlerce eserin birebir gerçeklikteki minyatürüne ev sahipliği yapan Miniatürk’te, Yalova’nın Ata mirası Yürüyen Köşk’ünün ve tarihi eserlerinin olmamasının düşündürücü olduğuna değindi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Basın Birliği (YBB)  Başkanı Cem Mete Okur, İstanbul’da bulunan ve her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Miniatürk’te Yalova’nın Ata mirası eserlerinin olması gerektiğini belirtti. Okur, yaptığı açıklamada, “137 mimari eserin, 1/25 oranına küçültülmüş minyatür modellerinin bulunduğu Miniatürk’te Yalova’dan hiçbir eser bulunmuyor” dedi.

‘YALOVA DA YER ALMALI’..

Yurdun 4 bir yanından onlarca eserin yer aldığı, yılda 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan ve her tanıtılan yerin bir nevi reklamının yapıldığı Miniatürk’te Yalova’mızdan tek bir eser dahi olmadığının üzücü olduğunu belirten Yalova Basın Birliği Başkanı Cem Mete Okur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her insana yaşadığı topraklar ayrı bir güzel. Yalova’mızda içinde bulunduğumuz, doğup büyüdüğümüz, hayatımızı sürdürdüğümüz kent olarak bizler için ayrı güzel. Ülkemiz öyle güzel değerlere, tarihi ve turistik alanlara sahip ki, her birini gezip görmek herkes için pek mümkün gibi görünmüyor. İşte tam da bu noktada teknoloji merakımızı büyük oranda giderse de, İstanbul’da çok önemli bir mekan neredeyse her bir güzel noktayı gezmişsiniz hissi uyandırabiliyor. 2003 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile bu hissi yaşamak mümkün. Antik Çağdan Roma’ya ve Bizans’a, Selçuklu’ya Osmanlı’ya değin, bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin kültürlerinden günümüze kalan zengin mimari mirası bir araya getiren Miniatürk, ‘Büyük Ülkenin Küçük Bir Modeli’ sloganıyla yola çıkarak Türkiye’nin vitrini oldu. Miniatürk’te, binlerce tarihi eser arasından, bilinirliğine, dönemini temsil yeteneğine göre Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilen 60 eser İstanbul’dan, 64 eser Anadolu’dan ve 13 eser bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından olmak üzere 137 mimari eserin, 1/25 oranına küçültülmüş minyatür modelleri yer alıyor. Bilin bakalım içerisinde Yalova’dan ne var? Hiçbir şey. Yurdun 4 bir yanından onlarca eserin yer aldığı, yılda 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan ve her tanıtılan yerin bir nevi reklamının yapıldığı Miniatürk’te Yalova’mızdan tek bir eser dahi yok. Kimine göre tarih, kimine göre turizm kenti olan Yalova’mızın efsane yöneticilerinden, Miniatürk’e bir eserde biz koyalım diyen neden olmadı bugüne kadar merak ediyorum. Ata mirası Yürüyen Köşk, Termal kaplıcaları, doğa harikası Hersek gibi onlarca dikkat çekebilecek, bizler için kıymetli olduğunu bildiğimiz yerlerden biri Miniatürk’te neden yok? Şehri tanıtmak için yapılan onlarca çalışmadan daha etkili olacağına inandığım bu yönteme şehrin yöneticilerinin dikkatini çekmek istiyorum. Yalova’mızdan en az bir eserin Miniatürk’te yer alması şehrin tanıtımına çok ciddi katkı sağlayacaktır. Bugüne kadar belki de düşünülmeyen bu çalışmayı şehrin idareci ve yöneticilerine açık bir çağrı ile öneriyorum. Miniatürk’te Yalova’dan mutlaka bir eser olmalı.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.