yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3405
EURO
34,9270
ALTIN
2.390,35
BIST
10.204,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

ACARSPOR SERİYİ EŞİTLEDİ

ACARSPOR SERİYİ EŞİTLEDİ
18.04.2023 15:43
0
A+
A-

Semt77 Acarspor Basketbol, 2. Lig play-off eleme turu ikinci maçında Ankara deplasmanında Net Değerleme Mavi Birlik’i 10 sayı farkla 76-66 devirip seriyi 1-1’e getirdi.

 

Aldığı bu önemli galibiyetle sarı-lacivertliler, play-off eleme turu serisini Yalova’ya taşıdı. İki takım, yarın 90. Yıl Spor Salonu’nda karşılaşacak ve kazanan takım üst tura yükselecek.

 

Onur ERDİK

 

Türkiye Basketbol 2. Lig play-off eleme turu ikinci maçında Semt77 Acarspor, zorlu Ankara yolculuğundan galibiyetle dönmesini bildi. Serinin ilk mücadelesinde evinde Net Değerleme Mavi Birlik’e 70-65 mağlup olan sarı-lacivertli takımımız, rövanşta rakibine konuk oldu. İlk yarısı büyük çekişme içerisinde geçen maçın üçüncü çeyreğindeki üstün oyunuyla skoru lehine çeviren temsilcimiz, kıran kırana geçen son periyotta da avantajını koruyup maçı 76-66 kazandı.

 

İlk yarı dengeliydi..

Net Değerleme Mavi Birlik ile Semt77 Acarspor, Ankara Sinan Şamil Sam Spor Salonu’nda kozlarını paylaştı. İlk yarısı büyük çekişme ve denge içerisinde geçen mücadeleye taraflar karşılıklı sayılarla başladılar. 18-18 geçilen ilk periyodun ardından ikinci çeyrekte de karşılıklı sayılar olurken; bu 10 dakikada Ankara ekibi, Acarspor’a 20-18’lik avantaj kurdu ve devre arasına 38-36 Net Değerleme Mavi Birlik üstünlüğüyle gidildi.

 

Harika bir üçüncü çeyrek..

İlk yarıyı geride bitirmesine rağmen ikinci devrede fırtına gibi esen Semt77 Acarspor, harika bir üçüncü çeyrek geçirdi. Sarı-lacivertli takımımız, bu periyotta rakibini tek hanede tutmasını bildi ve savunmayı sertleştirmesi sonrasında 17-6’lık skor elde ederek 53-44’lük skorla son 10 dakikaya önde girdi. Maçın final periyodunda rakibinin reaksiyon göstermesine karşılık veren temsilcimiz, 23-22’lik skorla müsabakadan 10 sayı fark ile 76-66 galip ayrıldı.

 

Serinin üçüncü maçı yarın..

Bu sonuçla beraber durumu 1-1’e getiren Semt77 Acarspor, seriyi üçüncü maça taşıdı. İki takım, yarın Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda bir kez daha kozlarını paylaşacak. Saat 17.00’de başlayacak maçı kazanacak ekip, seride durumu 2-1’e getirip üst tura adını yazdıracak. Sarı-lacivertli takımımız, taraftarının da desteğiyle rakibini eleyip organizasyonun dışına itmeyi hedefliyor.

 

4 oyuncumuz çift haneleri gördü..

Öte yandan Semt77 Acarspor’da Ankara deplasmanında 4 oyuncu çift haneli sayılara ulaştı. Ekibimizde Asım Özhan Özberkan, 23 sayıyla maçın en skoreri oldu. Emirhan Merdin 19, Mert Yavi 11 ve Engin Sefa Pamukcu da 10 sayıyla skora katkı yapıp galibiyette önemli rol oynadı. Mavi Birlik’te ise Onurcan Tekbaş’ın 19 ve Hüseyin Anıl Kubaliç’in 15 sayısı yenilgiyi önlemeye yetmedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.