yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

LEYLE’İ KADİRDİR BU GECE

24.04.2022 13:58
0
A+
A-

 

 

Allah’ın adıyla gelen.

Bin aydan hayırlıdır inen.

Rabbimden kuluna bildirilen.

Leyle’i kadirdir bu gece.

 

Kur’an hayatımızı sarsın.

Bizden hiç ayrılmasın.

Her an aklımızda kalsın.

Leyle’i kadirdir bu gece.

 

Tebessüm olsun yüzümüzde.

Merhamet olsun özümüzde.

Gözyaşı bulunsun gözümüzde.

Leyle’i kadirdir bu gece.

 

Bulunsun dilimizde zikir.

Kalmasın yanlış bir fikir.

Temizlensin kalbimizden kir.

Leyle’i kadirdir bu gece.

 

Kavuştuysan bu geceye.

Koy başını secdeye.

Sana gelen en büyük hediye.

Leyle’i kadirdir bu gece.

 

Düşünüp tefekküre dalasın.

Bu gecenin kıymetini bilesin.

Razı olduğu kulluğa eresin.

İndi Kur’an bu gece

Rabbinle olasın her gece.

SEVGİLİ DOSTUM

Gecesi gündüzü, her saniyesi rahmet dolu olan, Ramazan’ı Şerif’in son günlerine girdik. Bu son günlerinin içinde, bin aydan daha hayırlı Leyle’i Kadir gizli. Bu yüzden peygamber efendimiz, Ramazan’ı şerifin son on gününü itikafta yani Dünya ile alakasını keser, mescide geçirirdi. Bu imkana sahip olan Müslümanlarda, bu sünneti yerine getirerek, Leyle’i kadir gecesini ihya edebilirler. Bu imkana sahip olamayan, çalışan üreten insanlığa hizmet eden, Müslümanlarda Ramazan’ı Şerifin son on gününü, daha dikkatli yaşayarak, gündüzleri sabırlı metanetli gönül kırmadan, geceleri ise kendisine değer veren, Müslüman olarak Dünya’ya getiren Allah’a şükreden bir kul olarak, bayrama ulaşmanın mutluluğunu yakalayabilirler. Leyle’i kadir kurtuluşun, Allah ile irtibat kuruluşun, adeta yeniden doğuşun gecesidir. İçimizden birini seçip, onu en güvenilir, en ahlaklı, en faziletli, kainatın efendisi, son elçi olarak bize sunduğu, bizimle irtibat kurduğu, bir gecedir. Bu gece olmasaydı, hep karanlıkta kalacak, Güneş asla doğmayacaktı. Leyle’i kadir, Allah’ın bize değer vermesinin, mağfiret etmesinin, merhamet etmesinin, acımasının, bizi kul olarak görmesinin gecesidir. Kutlu peygambere uyup, Kur’an’a sarıldığımız takdirde, şerefleneceğimiz, aksi takdirde her şeyimizi kaybedeceğimizin bildirildiği gecedir. İnsan olarak doğup insan kalmanın, imtihanda olmanın, düşünüp tutmak için, fırsat olan bir gecedir Leyle’i kadir. Belki bir daha ulaşamayız diye, kıymet bilmenin, gönderdiği kitaba uymanın, günahlardan kurtulmanın, tövbe kapısında son çıkıştır belki Leyle’i kadir. Bin bir zahmetle bu dini bize ulaştıran, başta peygamber efendimiz olmak üzere, ona uyarak bu kutlu davayı bize kadar taşıyan,  günahıyla sevabıyla tüm geçmişlerimize rahmet okumanın adıdır Leyle’i kadir. Şu an yanımızda bulunan yada uzakta olan, tüm sevdiklerimizi, emeği geçenleri, bize hizmet edenleri, unutmamak onlara hayır dua ve gönül almaktır, Leyle’i kadir. Kibirden, hasetten, gıybetten, fitneden uzak durmak, affetmek,  merhamet taşımak, helalleşmek, bağışlamaktır, Leyle’i kadir.

Çünkü, Kur’an’da bunların yazdığını bilmek, bildirdiği için Allah’a teşekkür etmek, dininin kıymetini bilmek, kendinden sonra gelecek nesillere yaşayarak bildirmektir, Leyle’i kadir.

Kimse dinlemiyor demenin şirk olduğunu bilmek, çok yaşayıp az konuşup sevgi ile yaklaşıp davet etmek, secdeye iki damla gözyaşı döküp Allah’a havale edip sabırla yola devam etmektir. Leyle’i kadir. Bir de Nasreddin Hoca ve onun gibileri duanıza, yüreğinize taşımaktır Leyle’i kadir.

KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN.

Yazarın Diğer Yazıları
27.02.2022 12:23
05.01.2024 15:12
25.12.2022 13:59
05.06.2022 12:50
15.12.2023 12:58
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.