yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3405
EURO
34,9270
ALTIN
2.390,35
BIST
10.204,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

Kriptozooloji ve Gerçekler

28.02.2024 12:15
0
A+
A-

 

Kriptozooloji kapsamında incelenen pek çok tür vardır. Kriptozoolojik türlerin kabul edilmemesinin çok önemli sebeblerinden biri bu türlerin inkar edilemez hale gelmesi sebebiyle kamuoyu baskısı sonucu çıkacak çok sıkı çevre koruma kanunlarının yaratacağı ekonomik kayıplardır. Bu türlerin bazıları daha çok hayalet öykülerinden ibaret olup bazılarının var olduğu ise kesindir.

Günümüzde iklim değişimi, küresel ısınma, karbon salınımı vs diyorlar. Dünyayı alarma geçirmiş durumdalar! Peki neden bu hayvan türleriyle kimse ilgilenmiyor; ilgilenenler de bilimsel olmamakla suçlanıyor? Thylacine, anavatanı olan Tasmanya adasında her yıl en az birkaç defa gözleniyor. Göçmen Güvercin hakkında da muhtemelen hala yaşadığını söyleyebiliriz! Kongo Nehri havzasında birden fazla dinozora benzeyen canlıyla ilgili söylentiler var. Dünyanın birçok yerinden de insandan daha büyük yarasalar ve devasa maymunlarla ilgili anlatılar duyuluyor.

Karbon vergileri kimbilir nelere hizmet ediyor… Ama en azından birçok sektörü gerçek çevre koruma kanunlarından korudukları kesin! Azot Oksitler ve Sülfür Dioksit zarar veriyor bize ama bu emisyonların adı nedense geçmiyor. Hep Karbon suçlu hep Karbon suçlu… Halbuki Karbon Dioksit olmazsa fotosentez olamaz ve biz de açlıktan ölürüz. Ayrıca eğer bir küresel ısınma gerçekten var ise dünyanın geneline vurulunca kuraklıkların değil aksine yağmurların artması gerekir çünkü daha fazla ısı demek okyanuslardan daha fazla buhar yükselmesi demektir. Aksine buzul çağı çok daha kuraktı! Ve bir şey daha var ki birkaç yüzyıllık iklim döngülerine bakıldığı zaman sıcak periyodların insanoğluna yaradığı, 1300-1850 arasındaki küçük buz çağı gibi soğuk dönemlerin ise aksine sıkıntılar yarattığı görülebilecektir!

Global Plütokrasinin sahipleri aslında para kazanmayı sadece güç elde etmek için istiyor; çünkü güçlerinin kaynağı para! Global Plütokrasinin sahipleri gücünü kaybetmeyi kesinlikle istemez!  Günümüzde sofistike cihazlarla beyin dalgaları dahi manipüle edilebiliyor. Gary McKinnon adlı bir hacker daha 2002’de gizli uzay teknolojilerini afişe etmişti! Neden bolluk ve bereket sadece Global Plütokrasinin sahiplerinin olsun ki?

Sadece Kanada’nın ıssız yerlerini ele alsak bile bir sürü ilginç hayvan türü ile karşılaşırız. Kriptozoologlara kim fon sağlayabilir? Neden Kriptozooloji bilimsel sayılmıyor? Peki o coğrafyalardaki araştırmalar için nasıl izin alınabilir? Aslında zaten hali hazırda dünyanın her yerinde sayısız tür tesbit edilmiş durumda. Ama bunun ötesinde tek yapabildiğimiz elimiz kolumuz bağlı oturmak! Aynı şey aynı anda hem ucuz, hem temiz, hem de bol enerji üretebilen cihazlar, kaynaklar ve sistemler için de geçerli! Çok daha fazlasını icad edebilir ve keşfedebiliriz! Böyle de yapmaya aynen devam etmeliyiz! Ama İnsanoğlunun geri kalanının Global plütokrasi karşısında zafer kazanması ve kaderini eline alması için bundan fazlası gerekiyor! Aslında en önce gereken şey bilinçlenmenin olabildiğince arttırılmasıdır. ‘Dünyanın izbe bir yerindeki bir hayvanın benimle ne alakası var’ demeyin çünkü hepsi birbiriyle bağlantılı!

Panda ve Okapi gibi havyan türleri de bir zamanlar uçtu kaçtı olarak görülüyordu ama bugün var olduklarını kimse inkar edemiyor. Sovyetler, -30 derecede Sibiryada Limon yetiştirmeyi başarmıştı! Isaac Newton’un simya ve okült gibi konulardaki çalışmaları sonraki zamanlarda sözde takipçileri tarafından sansüre maruz bırakılmıştı! Kime güveneceğiz? Kime güvenebiliriz? Çelik konstrüksiyonun yerini Platin konstrüksiyon alabilir ama bu birileri için çok kötü haber demek! Hangi bilimsel yayın organının saygın olduğuna kim karar veriyor? Kim, zarar görebileceği bir projeyi fonlar peki? 2+2=5 diyenler desteklenirse ve 2+2=4 diyenler marjinalleştirilirse ne yapacağız peki?

Global Plütokrasi gerçeğinin onda biri bile insanı çıldırtmaya fazlasıyla yeter! Gözlerimizin açılması ise onlar için çok büyük bir kabustur! Altın çağ onlara rağmen gelebilir! Düşünmenin ve sorgulamanın önemi çok büyük! Gerçekten de okuma yazma bilmeyen bir adamın kolayca anlayabildiği birşeyi üniversite mezunu bir adamın anlayamıyor ve kavrayamıyor olmasını nasıl açıklayabiliriz? İşte tam olarak da mesele bu! Yobazlık, cahillikten çok daha tehlikelidir! Sakın unutmayın!

 

Yazarın Diğer Yazıları
13.04.2023 14:52
16.02.2023 12:27
19.01.2023 17:01
11.05.2023 12:34
20.10.2022 14:56
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.