yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

KISA KISA BAŞLIKLARLA GERİ DÖNÜŞ

17.03.2024 17:24
0
A+
A-

 

Bir yıldan uzun bir süre oldu “Teknik Bakış” köşesinde yazmayalı. Esas sebebi, aynı ortamı paylaşmak istemediğim, aynı kategoride olmak bir yana aynı atmosferi solumaktan imtina ettiğim insanların, kıt dimağları ve üç beş cümle ile etrafımda olmalarıydı. Şükür şimdi sadece köşe yazıları için bile okunabilecek bir gazete oldu ve ben yeniden yazma kararı aldım.

RAMAZAN’a Teknik Bakış

Güneşin, mazeretli müslümanlar haricinde bir ay boyunca yiyip içen İslam Müntesip’i göremediği bir mevsim. Sahur, iftar, teravih, davul, pide, hurma, imsak… Ne çok şeyle bir atmosfer sarıverdi etrafı? Tutan tutmayan herkese kendini hissettirmesi tam da Rahmani (Allah’ın dünyada herkese merhamet eden isminin gereği) bir yansıma değil mi?

GAZZE’ye Teknik Bakış

Yeryüzünde gerçek imanı temsil eden yaşayan bir kavmi bu kadar net görebileceğimi bu yaşıma kadar bilmiyordum. Aylardır tepelerine inan bombalar, açlık, susuzluk çekiyorlar. Çocuklar ölüyor sayısızca. Halen “Allah bize yeter, O Ne güzel vekildir” diyorlar. Net bir iman.

YALOVA’ya Teknik Bakış

Halen cennet. Orman, jeotermal, deniz ve dağ halen yerlerinde durdukça değişmeyecek bu sıfat. Kullanıcıların, yaşayanların, kentlilerin farkında olmadıkları o kadar güzel noktaları var ki, 2023 Ekim’inden beri keşfediyorum. Ayrı bir köşe yazısını hakkeden bu konuyu bilahere yazacağım.

SEÇİM’e Teknik Bakış

Mustafa çalışıyor. Hizmet de etti. Karşısında ondan fazla oy alabilecek bir aday yok. Yalova ay sonunda yeniden yetki verecektir. Umarım tam yetki verir. Kürşad Emre ÇANDIR iyiliğine, şahsiyetine, ticaretine, ahlakına, nezaketine, adaletine şahit olduğum güzel bir arkadaşım. Gelecek partisinden Yalova Belediye Başkanı adayı. Gönlüm gerçekten isterdi Yalova’da idari bir görevi olsaydı. Nasip. Diğerlerine yoruma gerek duymuyorum.

Adnan Menderes Mahallesi’nde oturuyorum. Muhtarımız geçen ay vefat etti. Allah rahmet eylesin, nazik bir adamdı. Yerine mahallemde tanıdığım bildiğim Şefika TUT Hanım’ın adaylığını takdir ediyorum. O açıkladıktan sonra birçok aday çıktı. Sonra muhtarlık adaylarının her yerde çoğaldığını görünce bunun bu yıl niye böyle olduğunu sorgular oldum. Teknik değil, duygusal olsa gerek.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ’ne Teknik Bakış

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ÇALIŞMA YAŞAMINDA SAĞLIK GÖZETİMİ REHBERİ’ne göre yüksekte yapılan işlerde çalışamayacaklar olarak sayılan listede ilgi çeken bir başlık da “Kadınlar” şeklinde. Genel Müdürlük REHBER’inde kadınların yüksekte çalışamayacak kişiler olarak değerlendiriyor. İlginç değil mi?

PARA’ya Teknik Bakış

Herkes çılgın gibi altın-döviz ile elindeki avcundaki paranın ölmemesi için tedbir alma peşinde. Faizden uzak duran Müslümanların çaresizce düştüğü bu hal çok iç acıtıcı. Ucuz faizli para kredisi olduğunda buna ihtiyacı yokken kullanıp yatırım yapan kazandı. Şimdi yüksek faizden parasına para katmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi krediye niyetlense de çekemiyor. Ülkede enflasyon gençleri cepten kumara sevk eder oldu. Toparlanmalıyız. Bu nasıl olacak bilmiyorum. Dibe vurup zıplamak tek çözüm ise dibe vuralım.

Vesselam

 

Yazarın Diğer Yazıları
01.02.2022 17:04
02.01.2022 14:55
23.04.2024 13:14
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.