yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İSLAM’I ANLAMAK VE SAVUNMAK

14.08.2022 13:37
0
A+
A-

 

 

Sevgili dostum. Müslüman olduğundan adım gibi eminim. Sen de bir zamanlar benim gibi, yaşamakta ihmalkarsan, bu dostunu iyi dinle. Hangi hal üzere olursan ol İslam’ı savun.  İster açık ol ister kapalı, sakalın olsun ya da olmasın, beş vakit namaz kıl yada kılma, hangi mezhepten olursan ol, İslam’ı kabul ettiysen savun. Yalnız Müslümanlara karşı değil. Yapamadıklarını kabul et, günahkar olursun, ama inkar etme. Yaşayanı takdir et, farklı düşünene saygı duy, gerçek doğruları bulduysan, sabretmeyi de bulmuşsundur. Kendini geliştirmenin, tekamül göstermenin, ayakta durmanın, insanı ve İslam’ı anlamanın tek yolu bu. Neyi savunduğunu, niçin savunduğunu, neden savunduğunu, ancak böyle kavrarsın. İslam’a göre, Teorik bilgi pratiğe dönüşmedikçe, yani İslam anlatılmaz, savunulmazsa anlaşılmaz. Her Müslüman, her gün bir miktar, anlatmak, dinlemek, dua etmek, dua almak, Allah’ın hoşuna gidecek şeyler yapmak zorundadır. Bu hayat, bu gayret, sana ruhunu hissetmeyi sağlayacak, insan olarak yaşamayı, insan kalmayı sunacaktır. İslam’ı kendine dava edinmek, insanlığı dert edinmek, bütün dertlerin şifası olduğunu, İslam’ı savunarak anlayacaksın. Çünkü İslam’da insanlığın kabul edemeyeceği, hiçbir fikir, hiçbir düşünce, hiç bir eylem yoktur. İslam’ı anladığın ve bildiğin kadar yaşarsın. Hasbelkadar sorumluluklarını yerine getirdiğin, getirebildiğin kadar yaşarsın. İbadetlerini gücün kadar, haramlardan kaçabildiğin kadar yaparsın. Fakat İslam’ı anlamak ve savunmak zorundasın. Çünkü kişi bilmediğinin düşmanıdır. İslam’ı savunma sayesinde, bilgin artacak, doğru inanacak, güzel konuşacak, kalbin yumuşayacak, hem huzur bulacak, hem de huzur dağıtacaksın.

İslam’ın beş temel kavramı isimli eser çalışmamda, korunması gereken beş ehemniyeti, beş hafta sizlerle paylaşmak istiyorum. Medeniyet kurmak, yeniden var olmak, kölelikten kurtulmak isteyen her Müslüman’ın, bu gayretin içinde olacağından eminim. İslam can emniyetini, din emniyetini, akıl emniyetini, mal emniyetini, nesil emniyetini, hem vaaz eder, hem de kanun ve kurallarla korur. Buna karşı gelmek olsa olsa cehalet olur. Bu yüzden cehaletle mücadele her Müslüman’a emirdir, farzdır. İslam’ı savunmak, insanlığı savunmaktır. Kaybettiğimiz değerlerimizi, insanlığımızı, medeniyetimizi, yeniden kurmak, yaşatmak ve yaşamak için, yaşıyorum. Tek derdim yeryüzünde iyiler galip gelsin. İnsanlık dünyada da ahirette de huzur bulsun. Bunu bulan ise Müslümanlar olsun. Etrafına bakınma, çünkü bunu başaracak senden başka yok. Tek başına bile olsan. Davan davamdır. Yolun açık olsun.

Yazarın Diğer Yazıları
26.01.2024 12:22
24.07.2022 14:48
08.04.2024 17:50
01.12.2023 11:33
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.