yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2703
EURO
34,6865
ALTIN
2.408,67
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

İNSANLIK  ÖLÜRSE

06.10.2023 13:19
0
A+
A-

İnsanlık hepten bozulur ya da ölürse eğer Allah (cc) dünyayı yıkar yeniden kurar. Bu zamanda diye başlayan sözlerin, anlamı da kavramı da kalmaz. Allah (cc) yarattıklarına   yeniden saat kurar. Çünkü Allah’ta zaman kavramı olmaz. Zaman yaratan için değil yaratılan içindir. Yaratılana bu zamanı bile Allah koyar. Buna da gücü yeter. İyi kötü bakmaz, hepimizi toptan yok eder, iyileri belki  yanına alır, yada iyilere yeniden bir Dünya kurar, belki de cennet hazırlar, çünkü vadi var. Allah dediyse şüphesiz yapar. Bazen kötülüğünde iyiliğinde karşılığını, hemen verir. Çoğu zaman vermez, bekletir sabrını ölçer, imtihana tabi tutar. İyiliğin karşılığını hemen verirse bozulabilirsin. Çünkü O bol verir, kötülüğün karşılığını hemen verirse, ağır gelir tövbe edemezsin, tövbe etmen için bekler, sabırlıdır sabredenleri bu yüzden çok ama çok sever. Merhametlidir, en çok insana değer verir, meleklerden bile üstün tutar.  İyiliği de kötülüğü de, biriktirmeyi çok sever, karşılığını bol vermek ister, toptan verir. Kötülüğe bir ceza, iyiliğe on mükafat verir. Sabrettiysen eğer,  mükâfatta sınır yoktur. Hatalarından vazgeçip tövbe ettiysen günahını siler, iyilik yapmaya karar verdiysen yardım eder, elinden tutar. İyiliklerimizin ve hatalarımızın karşılığı, hemen verilmeyerek imtihana tabi tutulmak,  düşünenlerden olursak bizim hayrımızadır. Bizim derecemizi artırmak için, bize çok yakın durur. Hem duyar, hem görür, hem bilir, yine de meleklere kayıt tutturur, bunu da bize bildirir. Nasıl olsa bağışlar diye, insanın ibadetlerini ihmal edeceğini de bilir. Çünkü kendi eseridir. İnandığımız böyle bir Allah var. İyi ki de var, ben böyle bir Allah inancını bana getiren, peygamber efendimize, yeryüzündeki kum taneleri kadar, minnettar kalsam, gökyüzünden inen yağmur taneleri kadar, selatü selam getirsem, yine de bir şey yaptım diyemem. Allah Resulünü bana taşıyan, sahabelerden günümüze kadar bana taşıyan, bu güne taşıyan kim varsa, yaptığım iyiliklerin büyük bir kısmını, Rabbim kabul ettiklerini onlara yazsın. Bana da benimle yaşayanlara ve benden sonrakilere, bu inancı taşımayı nasip etsin. Ben insan olmanın faziletini anlamanın, Allah’ı ve Resulünü iyi tanımaktan geçtiğine inanıyorum.

Kötüler kötülüğünde inat eder tövbesiz giderse, kötüleri en azından taş yapar, ya da yakar. Bu onun lütfuna kalmış bizi aşar. Önemli olan senin, benim nerede olduğumuzdur.  Allah katında, ne zalimin zulmü yanına kar kalır, nede mazlumun hakkı yerde kalır. Dünya bu yüzden kaç kere yok olup, tekrar var edildi bilemeyiz, bizim işimiz haktan yana olmaktır. Ya da birilerine insanlık gemisini yapın, büyüklüğü Anadolu kadar olsun. İçinde iffetli analar bulunsun. Helal kazanan, helale harcayan, hak bilip hak söyleyen, yüreklerinde kocaman sevgi merhamet besleyen, ulu çınar gibi altında gölgelenen, Allah’tan korkan, kendisinden  korkulmayan, sığınılan babalar olsun. Böyle bir Anadolu kurarsak eğer, Allah cc kıyameti uzatabilir. Belki insanlık ölmez, ya da vakti geldiğinde  adam gibi ölür.

Sevgili dostum. Sözün özü, üzülmeni istemem, fakat ben  üzgünüm, çünkü insanlık ölüyor. Maneviyatını kaybedip, kendi eliyle yaptığı, malzemesi Allah’ın olan,  fakat Allah’tan habersiz, taşa, toprağa, tenekeye, kağıda, kulluk ediyoruz. Yani insanlıktan çıkıp maddeleşiyoruz. Tıpkı Allah’ın verdiği aklı kullanarak yaptığımız robot gibi, ondan farkımız kalmıyor. Senin anlayacağın dünyayı Allah’tan daha çok seviyor, paylaşamıyoruz. Dostluk yerine, Düşmanlığımız, kinimiz, hasedimiz daha çok artıyor. Enaniyet sahibi, kibirli, gururlu biri olup çıkıyoruz. Allah’ın özene bezene yarattığı insana değer vermiyoruz, kendi insanlığımızı unutuyoruz. Bu da bizi sinirli, asabi, ya da kurnaz, menfaatçi biri yapıyor. Sevgili dostum. Bu yollar çıkmaz sokak, ya da sonu uçurum. Geri dönelim önce insan olduğumuzu, hatırlayıp ruhumuzu öldürmeyelim. Ruhunu fark edemeyen insan, cesetten başka bir şey değildir. Kendimize, geçmişimize, geleceğimize değer verip değer katalım. Yoksa ne geçmişimiz kalacak nede geleceğimiz olacak. Yalnız dünyamızı kurtarmak için çalışmayalım, çatışmayalım. Ahiretimizi insanlık onurumuzu diri tutmak için bir olup beraber olup çalılaşım. Kendi ellerimizle sonumuzu hazırlamaktan vazgeçip, insanlığımızı öldürmeyelim.

Yazarın Diğer Yazıları
15.09.2023 14:14
26.04.2024 13:13
26.03.2023 15:23
29.09.2023 14:41
28.11.2023 18:14
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.